Şimdi Ara

Bim 50 inç Sony Bravia KDL-50WF665 Full Hd Smart Tv 2999 tl ( 17 Nisan 2020 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
9
Favori
62.808
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bime gelecek Sony full hd tv hakkında artıları eksileri nelerdir ? Kullanan arkadaşlar varsa memnunlar mı ? Fiyat performans ürünü mü ? Alınır mı alınmaz mı üstatlar ne dersiniz ?

Bim 50 inç Sony Bravia KDL-50WF665 Full Hd Smart Tv 2999 tl ( 17 Nisan 2020 )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamun aleykum arkadaşlar.Cuma günü saat 7.30 da BİM'in önüne vardım açılana kadar bekledim.Saat 9'da açtılar.İçeriye ilk ben girdim.Hemen televizyonu aldım kasaya geçtim.Kurulumu siz yapın dedi ordaki adam daha ben sormadan.Garanti dışı kalır mı dedim yok kalmaz dedi.Ödemeyi yaptım garanti belgesini de orda kaşelettim.Eve geldim kurulumunu yaptım sorunsuz çalışıyor çok hoşuma gitti.Özellikle görüntüdeki kalite Sony kalitesini bir kere daha görmemi sağladı aldığıma çok sevindim.Bu zamana kadar Sony beni hiçbir konuda pişman etmedi.Almadan önce günlerce araştırma yaptım sesi az diyen arkadaşlar olmuştu.Sesi test ettim hiç te öyle bir durum yok sesi gayet iyi düzeyde.Wi-fi bağlantısına baktım hemen bağlandım.Youtube a girdim denedim sorunsuz çalışıyor.Sadece kanalları istediğim gibi sıralayamadım kanal numarası veremedim onu da bilmediğim için yapamadım sanırsam :)Bilen arkadaşlar o konuda bana yardımcı olurlarsa sevinirim.

Son olarak şunları söyleyeceğim arkadaşlar;

İlk katalogta görüp daha sonra araştırma yaptığım zaman okuduğum yorumlarda genelde 4k dan şikayet ediliyordu.4k olmaması benim için problem değil ve zaten 4k Türkiye'de şu anda adam akıllı kullanılamıyor bile.Sırf 4k özelliği var diye 1000-1500 lira fark koyuyorlar televizyona.Full hd eskide kaldı diyenler vardı.Kalsın kardeşim. 10-15 sene tüplü televizyon kullandıkta bizi yarı yolda mı bıraktı.Ben o düşünceyle bakıyorum.Ekran kalitesi desen tamam televizyon gayet şık ve ekranı da büyük tatmin edici düzeyde.Marka desen zaten direk o bile yetiyor.Wi-fi var youtube da var bana bunlar yeter. Fiyata gelince 3000 lira gayet iyi bir fiyat.Ha bir de o fiyatlara 4k özellikli Vestel alırım Grundig alırım Regal alırım Arçelik alırım diyen arkadaşlar vardı.Güle güle alın arkadaşlar.Ben o markaların hepsini çok iyi biliyorum.Hiçbiri de kalitede bir Sony etmez bana göre.Yok şöyle böyle diyen arkadaşlar çıkacaktır illaki herkesin kendi görüşü ama ben gayet memnunum ve iyi ki de almışım.Bize 10-15 sene yeter bu televizyon.150 liraya da kırılmaz ekran koruyucu taktıracağım. Daha ne olsun ki... :)

Biraz uzunca yazdım ama insan memnun olunca her şeyiyle anlatmak istiyor. Eminimki benim gibi gidip alan arkadaşların %95'i memnundur.Okuyan herkese teşekkür ederim. Sorusu olan varsa yarımcı olabilmek isterim.Benim sorduğum soruyu cevaplayan olursa da memnun olurum.Herkese hayırlı günler Allah'a emanet olun...
    Home - Ayarlar - Sistem Ayarları- Kanal ayarları - Dijital kurulum - Dijital uydu ayarlama - Evet- Sonraki - Normal tarama - Diğer (genel uydu) - Uydu1 (üzerine ok) - Bu ekranda tarama tipini "ağ tarama" olarak düzeltin, Transponder 12380 Dikey sağ 27500 şeklinde olsun, son olarak LNB yapılandırması kısmında DiseqC Kontorl "A" olacak şekilde seçin ve iki kere return tuşuna basın - Başla

Kanallar 5 dakika sonra gelecek.
    Dediğiniz samsung'lar 4000 Tl üzeri TV'ler. Hatta 5000 TL. İlla samsung alacaksam ru serisi değil gider babalar gibi Q serisi alırım.
    Diğer konuya gelince;
    4K'yı nerde nasıl kullanacaksınız, hangi oyun konsulunu bağlayıp, hangi 4k oyun satın alıp oynuyacaz, 4k video izleyeceğim intenet altyapısını nerden bulucaz?? Soru souru soru, daha bunun gibi onlarca soru bulurum size. Ha bunların hepsini yapabiliyorsam zaten zenginimdir bu tv'lerle uğraşmam. Gider 20,30 bin TL verir gerçek 4k tv alrım.
    Bazı firmalar ticari kaygıyla sözde 4k (UHD) saçmalığını çıkartı ama mevut sisitem şu an FULL HD üzerine kurulu. Bugün uydu kanalları, ip tv, kodi, internet film izleme siteleri,youtube vb video platformları,cep telefonu kameraları, FULL HD temeline dayalı yayın ,kayıt yapar.
    Bugün Türkiye de kaç tane 4K tv kanalınız var, kaç sefer internetten film izlemek istediğinizde 4k film bulup izleyebildiz? Müzik kilibi izlemek istediğinizde netd'ye girip kaç tane 4k video klip bulabilirsiniz?
    Daha bunlar gibi size 10'laraca örnek sayarım. Eğer yakında (3,5 seneye) tv kanalları milyon dolar harcayıp 4k yayına geçecek, intenet alt yapımız Türkiye de her ilde 100 mbit olacak, internet siteleri artık 4k film yükleycek, hepimiz ayda 5000 Tl asgari ücret alıp sony playstation 5 alıp orjinal oyuna para verip 4k oyun oynayacaz falan diyorsanız tamam hemen gidip en iyi tv'yi alıyım.
    Biraz empati yapın lütfen.
    hocam sizin ve bazı arkadaşların anlamadığı kısım şu bu işler öyle kağıt üzerinde yazanlarla olmuyor..

birincisi philipste kalite berbat forumdaki en sorunlu tv konuları philipste

ikincisi sony deki görüntü işlemeyi bu dandik modellerde bulamazsınız bu iki tv de uydu yayını izleseniz ne demek istediğimi anlarsınız

üçüncüsü kullanılan parçalar philips tp visiona satıldığından beri dandik bi marka sadece ismi kaldı imnsanlar hala eski philips sanıyor ama uzaktan yakından alakası yok...

son olarak neden hiç düşünmüyorsunuz bu philipsler her özellik olduğu halde niye diğer markalardan bariz ucuz babalarının hayrınamı sanıyorsunuz?

girin forumdaki philips konularına bakalım hala philips alırmısınız yada alın diyebilirmisiniz
  • marka iyi fakat 4k desteği yok benim görüşüm bu paraya daha iyi paneller alınabilir.
  • Android değil, ses çıkışı 10W çok az ve 4K olmaması eksileri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu devirde 1080p hala niye yapiyorlar. 2k bile degil

• 750 ₺ fazla olsaydı 4K olsaydı alırdım direkt ama 4100 civarına Sony 4K düşüyor ara ara KD-49XG8096 modeli

• Özellikleri düşük değmez bence fiyasko

• philips de 4k panel var lg paneli hemde ips full hd artık bence tarih olmalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elde kalan fullhd panelleri eritiyorlar herhalde. 2-2,5 arası olsa fiyat iyi zaten 4k daha çok sürer der alırsın da 3 bine 4k 55 inç alınır.

Arçelik A55L 8860 5S 4K : 2879 lira
    Vestel 55U9500 4K Ultra HD: 3194 lira

ek: link verdiğim zamanki fiyatlar böyleydi, arçelik bir haftada 1500 lira arttırmış görünüyor fiyatı. 3500 liraya diamond serisi 55" arçelik 8900 varken 8860 ın 4300 lira olması çok saçma bir piyasa olduğunu gösteriyor.
    akakce.com
    Arçelik A55L 8900 5A Diamond 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED Televizyon Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/4k-televizyon/en-ucuz-arcelik-a55l-8900-5a-diamond-4k-ultra-hd-55-140-ekran-uydu-alicili-smart-led-televizyon-fiyati,527924536.html

velhasıl bu fiyatlara bu tv ler alınmaz. 2800 lirayken iyiydi yine.

https://www.vatanbilgisayar.com/axen-55-140-cm-4k-uhd-smart-tv-dahili-uydu-alici.html

2500 liraydı 150 lira da world puan ile aldım. şimdi 2421 lira, world puan ile 2291 liraya geliyor kargo ile. piyasada en ucuz 2750 lira görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Nisan 2020; 12:39:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

elde kalan fullhd panelleri eritiyorlar herhalde. 2-2,5 arası olsa fiyat iyi zaten 4k daha çok sürer der alırsın da 3 bine 4k 55 inç alınır.

Arçelik A55L 8860 5S 4K : 2879 lira
    Vestel 55U9500 4K Ultra HD: 3194 lira

ek: link verdiğim zamanki fiyatlar böyleydi, arçelik bir haftada 1500 lira arttırmış görünüyor fiyatı. 3500 liraya diamond serisi 55" arçelik 8900 varken 8860 ın 4300 lira olması çok saçma bir piyasa olduğunu gösteriyor.
    https://www.akakce.com/4k-televizyon/en-ucuz-arcelik-a55l-8900-5a-diamond-4k-ultra-hd-55-140-ekran-uydu-alicili-smart-led-televizyon-fiyati,527924536.html

velhasıl bu fiyatlara bu tv ler alınmaz. 2800 lirayken iyiydi yine.

2500 liraydı 150 lira da world puan ile aldım. şimdi 2421 lira, world puan ile 2291 liraya geliyor kargo ile. piyasada en ucuz 2750 lira görünüyor.
    Arçelik 2880 TL nerede o fiyata var bulamadım ?

• Arçelikle vestelle sony bir mi ya:)

• Arkadaşlar,

Sony mi yoksa bu Arçelik mi?

Bütçe max 3.000 TL olarak düşünülürse:)

Arçelik A55L 8860 5S 55" Smart 4K Ultra HD LED TV

• 50" Sony 3000TL, 720p olsa bile gider marka algısından dolayı.
  • A55 in Hz kaç aceba.va panelmi IPS mi..100 ise alınır yerel hizi

• panel aynı fabrikadan çıkınca çok da fark kalmıyor bence. birçok marka lg panel kullanıyor.

ama arçelik dediğim hem daha büyük ekranlı hem 4k hem daha ucuz. yoksa arçelik ürünü hiç almadım şahsen. bilindik marka diye dedim. ben sunny tercih ederim şahsen ama sunny yazsam o marka mı diyeceksiniz.

@serkanTEAC arkadaş link vermiş akakçe n11 model numarasını yazıp bakınca çıkıyor hemen. o yüzden modelini yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horozigo34

Arkadaşlar,

Sony mi yoksa bu Arçelik mi?

Bütçe max 3.000 TL olarak düşünülürse:)

Arçelik A55L 8860 5S 55" Smart 4K Ultra HD LED TV
    https://www.n11.com/urun/arcelik-a55l-8860-5s-55smart-4k-ultra-hd-led-tv-884542?magaza=caddeuzeriavm&gclid=CjwKCAjwg6b0BRBMEiwANd1_SAs3gHh7q29rOIImf1tY44j0bL0GAAPrkXOj3_vTF-3CZxln0mEf8RoCULUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Bence alınır Arçelik. Ama daha bilgili arkadaşlar da yorumlasa iyi olur.

• serkanTEAC S kullanıcısına yanıt
    link

güvenilir mi acaba tamda ihtiyacım var 55 inç 4k tv ye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakur72 -- 5 Nisan 2020; 20:44:1 >
  • n11 fiyatı değişti ne olduysa:(

Bu sony kaldı elde:) Netflix vs izlenir mi sizce?
  • Sony ile Arçelik karşılaştırması yapanlar bilmiyor sanırım Türkiye'deki Sony tvler Arçelik fabrikasında üretiliyor.

Dünya Gazetesi
    Arçelik, Sony ile dış pazar için LCD üretecek
    https://www.dunya.com/ekonomi/arcelik-sony-ile-dis-pazar-icin-lcd-uretecek-haberi-95025

• Pahali.

• oz7oz kullanıcısına yanıt
    Ne alınabilir mesela?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.