Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma
    Paralı gelmeyi düşünüyorum ama sıralaması 64bin bu yıl sıralamada düşme olma ihtimali varmı

Ben top bölümlerde çok oynama olacağını sanmıyorum ama yerinizde olsam şansımı denerdim.

bende şansımı denicem, tıplarda kontenjan artısı, tm ye geçişler, ilk 50binin tercih ediceği kontenjan sayısı artıgından girebilme ihtimalim artıyor
  • quote:

quote:

quote:

Paralı gelmeyi düşünüyorum ama sıralaması 64bin bu yıl sıralamada düşme olma ihtimali varmı

Ben top bölümlerde çok oynama olacağını sanmıyorum ama yerinizde olsam şansımı denerdim.

bende şansımı denicem, tıplarda kontenjan artısı, tm ye geçişler, ilk 50binin tercih ediceği kontenjan sayısı artıgından girebilme ihtimalim artıyor

Evet. Tıplarda kontenjan artışı mühendisliklere vuruyor direkt.

• Son bir soru daha sorucam. Bilkent veya tobb ikisinden biri kesin olucak, hazirlikta okulu dondurup dil egitimi icin yurt disini dusunuyorum 1yil. Hazirlik Dondurmada okul ucretinin yarisi istendigi dogrumu, istense bile 1.sinifa basladigimda yarisi odenmismi gozukucek yoksa tamamini tekrardanmi isticekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 22 Temmuz 2012; 3:12:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Son bir soru daha sorucam. Bilkent veya tobb ikisinden biri kesin olucak, hazirlikta okulu dondurup dil egitimi icin yurt disini dusunuyorum 1yil. Hazirlik Dondurmada okul ucretinin yarisi istendigi dogrumu

Evet. Okulu dondurduğun takdirde dönem ücretinin yarısını ödemeye devam ediyorsun.
    Yurtdışında dil eğitimi alacaksan Türkçe bilmeyen, ana dili İngilizce olan insanlarla beraber yaşamanı tavsiye ederim. Yoksa buradan çok farklı olacağını düşünmüyorum. Bilkent'te de bir çok ülkeden öğrenciler eğitim almaya geliyor. İngilizce'yi burada öğrenen yabancı arkadaşlarım var. Cibuti'li 2 arkadaşım var bu şekilde. Ana dilleri Fransızca. Bilkent hazırlığında İngilizce öğrendiler.

• quote:

quote:

Son bir soru daha sorucam. Bilkent veya tobb ikisinden biri kesin olucak, hazirlikta okulu dondurup dil egitimi icin yurt disini dusunuyorum 1yil. Hazirlik Dondurmada okul ucretinin yarisi istendigi dogrumu

Evet. Okulu dondurduğun takdirde dönem ücretinin yarısını ödemeye devam ediyorsun.
    Yurtdışında dil eğitimi alacaksan Türkçe bilmeyen, ana dili İngilizce olan insanlarla beraber yaşamanı tavsiye ederim. Yoksa buradan çok farklı olacağını düşünmüyorum. Bilkent'te de bir çok ülkeden öğrenciler eğitim almaya geliyor. İngilizce'yi burada öğrenen yabancı arkadaşlarım var. Cibuti'li 2 arkadaşım var bu şekilde. Ana dilleri Fransızca. Bilkent hazırlığında İngilizce öğrendiler.

Hic turk olmicak ama bu yari donem ucretini odedikten sonra 2. donem geldim diyelim ucret odiyecekmiyim veya 1.sinifa basladigimda 10bin tlmi 20bin tlmi odicem. Hava parasi gibi 10bin tl almak mantikli degil

• Benimde birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirimm.

-Tam burslu olarak düşünüyorum, bursun kesilme durumu olarak sadece derslere devam gerekiyor herhalde, devamsızlık hazırlıkta ve sonrasında % kaç? En önemlisi devamsızlıktan bursu kesilen var mı?

-Tam burslu olarak giren birisi okula herhangi bir ücret öder mi?Teknoloji kullanım bedeli gibi kütüphaneye yada spor olanakları için tesislere.

-İngilizce hazılıktan kaldım veya devamsızlıktan kaldım diyelim, dönem sonunda kpds veya tofel sonucu ile muafiyet kazanılır mı?(Normalde dönem başında 87 kpds puanı ile muaf olunuyor fakat hazılığa başlandıktan sonra olunur mu?)
  • Herkese iyi geceler öncelikle.

Benim sorum şu: MF-4 te 5.587 sıralamam var ve 5.800 le kapatan Makine Müh. bölümünün tam burslu olarak tutacağını düşünüyorum. Fakat daha rahat tutan ODTÜ Makine ile arasındaki eğitim farkını, yurt dışına staj/belli bir süre lisans öğrenimi/master için öğrenci gönderme kolaylıklarını merak ediyorum. Ayrıca bir ihtimal tutabilecek olan ODTÜ Bilgisayar Müh. de kafamı sürekli kurcalıyor Bilkent'te Bilgisayar Müh. tutmadığı için fakat yurt, burs ve eğitim olanaklarıyla nedense Bilkent daha çok aklımı çeliyor.

Aylık olarak verdikleri kapsamlı bursta 425 TL'lik bir de ödeme var görünüyor, bu da kampüs içinde aylık karın doyurma masraflarımızı karşılar mı diye merak ediyorum, çok lüks düşkünü değilimdir fakat ara sıra da farklılık yapmak gerekli tabiki.

Bir de merak ettiğim konu şehir merkeziyle ulaşım kolaylığı ve ulaşım için harcayacağım ücretler. Malum şehir merkezine 10km kadar uzak bir kampüsü var okulun. Dolayısıyla okuldan şehir içine/şehir içinden okula ulaşım şartları nasıldır bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

İnternette sanal tur sayfasında 2 kişilik odalarda bazalı yatak görünüyor, kapsamlı bursa alınan öğrenciler de acaba bu odalarda mı kalıyorlar bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

Bu sorularıma rağmen zaten haftaya cumartesi günü tanıtım gezisi için Ankara'ya gelmeyi düşünüyorum fakat yine de bi önbilgim olsun istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

(NOT: Özellikle Makine Müh. bölümünün eğitim kalitesi ve mezunların iş bulma imkanları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.)

• quote:

Orijinalden alıntı: toysoLdier(V)

Herkese iyi geceler öncelikle.

Benim sorum şu: MF-4 te 5.587 sıralamam var ve 5.800 le kapatan Makine Müh. bölümünün tam burslu olarak tutacağını düşünüyorum. Fakat daha rahat tutan ODTÜ Makine ile arasındaki eğitim farkını, yurt dışına staj/belli bir süre lisans öğrenimi/master için öğrenci gönderme kolaylıklarını merak ediyorum. Ayrıca bir ihtimal tutabilecek olan ODTÜ Bilgisayar Müh. de kafamı sürekli kurcalıyor Bilkent'te Bilgisayar Müh. tutmadığı için fakat yurt, burs ve eğitim olanaklarıyla nedense Bilkent daha çok aklımı çeliyor.

Aylık olarak verdikleri kapsamlı bursta 425 TL'lik bir de ödeme var görünüyor, bu da kampüs içinde aylık karın doyurma masraflarımızı karşılar mı diye merak ediyorum, çok lüks düşkünü değilimdir fakat ara sıra da farklılık yapmak gerekli tabiki.

Bir de merak ettiğim konu şehir merkeziyle ulaşım kolaylığı ve ulaşım için harcayacağım ücretler. Malum şehir merkezine 10km kadar uzak bir kampüsü var okulun. Dolayısıyla okuldan şehir içine/şehir içinden okula ulaşım şartları nasıldır bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

İnternette sanal tur sayfasında 2 kişilik odalarda bazalı yatak görünüyor, kapsamlı bursa alınan öğrenciler de acaba bu odalarda mı kalıyorlar bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

Bu sorularıma rağmen zaten haftaya cumartesi günü tanıtım gezisi için Ankara'ya gelmeyi düşünüyorum fakat yine de bi önbilgim olsun istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

(NOT: Özellikle Makine Müh. bölümünün eğitim kalitesi ve mezunların iş bulma imkanları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.)

Bilkentte okumuyorum ama egitimi disindaki seylere cevap veriyim

425tl+ailendende 200-300tl alarak lux bi yasam, sadece yeme icmede degil, gezme tozma eglencede dahil

10km cok uzak bir yer degil ankara icin, bilkent ve cevresi ayri bir merkezdir zaten. Bahcelievlere vs yakin 5km. Bu yuzden mesafeyi takma genelde gencler bilkent taraflarina gelir eglenmeye

Kapsamli burslu okuyan arladasim var, ranzali degil ama herkesin oylemi bilmiyorum

• Ranzalı ya da bazalı çok da sorun değil zaten ama bazalı gördüğüm için sormak istedim. Burs dışında bazı özel yerlere de başvuracağım Vatan Bilgisayar/İSKO/TEGV gibi yerlerden de az miktarda da olsa burs kazanmaya çalışacağım. Malum sevgili olunca tek başına yemek içmek yetmiyor gezdirmek, yedirmek içirmek de lazım ara sıra
    Bir sorum da tam burslu olunca eğitim harcından vs. muaf tutuluyoruz fakat bunlar içine kütüphae, teknolojik ve sosyal imkanlar da dahil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toysoLdier(V) -- 22 Temmuz 2012; 4:18:21 >
  • Bilkentte kütüphane, bilgisayar, internet, konferanslar gibi şeylerin hepsi tamamen ücretsizdir. Kütüphanede kitapları zamanında iade etmediğiniz takdirde ceza alabiliyorsunuz günlük 50 kuruş kadar, bilgisayar kullanımında ise print quota denen bir şey var. 100 sayfa (tam sayıyı hatırlamıyorum) ücretsiz çıktı alabiliyorsunuz okula ilk başladığınızda ama zaten 100 print quota 3-5 lira civarı bir şeydi diye hatırlıyorum.
  • quote:

Hic turk olmicak ama bu yari donem ucretini odedikten sonra 2. donem geldim diyelim ucret odiyecekmiyim veya 1.sinifa basladigimda 10bin tlmi 20bin tlmi odicem. Hava parasi gibi 10bin tl almak mantikli degil

Örnek vermek gerekirse diyelimki ücretli olarak girmiştin. ilk dönem kayıt dondurmaya karar verdin. yıllık ücretinin yarısı olan 10200TL yi ilk dönem ödemen gerekirken yarısı olan 5100 TL ödeyeceksin. 2. dönem yani bahar döneminde geri gelirsen 2. taksidi 10200TL olarak ödeyeceksin. Eğer 1 yıl (2 dönem) boyunca kayıt dondursaydın toplamda 10200TL ödeyecektin.
    Geldiğinde de belirlenen yeni eğitim ücreti ne ise ona göre ödemeye devam edecektin.
  • quote:

quote:

Örnek vermek gerekirse diyelimki ücretli olarak girmiştin. ilk dönem kayıt dondurmaya karar verdin. yıllık ücretinin yarısı olan 10200TL yi ilk dönem ödemen gerekirken yarısı olan 5100 TL ödeyeceksin. 2. dönem yani bahar döneminde geri gelirsen 2. taksidi 10200TL olarak ödeyeceksin. Eğer 1 yıl (2 dönem) boyunca kayıt dondursaydın toplamda 10200TL ödeyecektin.
    Geldiğinde de belirlenen yeni eğitim ücreti ne ise ona göre ödemeye devam edecektin.

Bi nevi hava parası

bazı üniversitelerde yarı ücretini verdikten sonra, bi sonraki dönem geldiğinde ordan siliniyor. Kapora gibi oluyor

bilkentin sitesine baktım, sadece hazırlıkta para alınmıyor galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: xzibidix

Benimde birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirimm.

-Tam burslu olarak düşünüyorum, bursun kesilme durumu olarak sadece derslere devam gerekiyor herhalde, devamsızlık hazırlıkta ve sonrasında % kaç? En önemlisi devamsızlıktan bursu kesilen var mı?

-Tam burslu olarak giren birisi okula herhangi bir ücret öder mi?Teknoloji kullanım bedeli gibi kütüphaneye yada spor olanakları için tesislere.

-İngilizce hazılıktan kaldım veya devamsızlıktan kaldım diyelim, dönem sonunda kpds veya tofel sonucu ile muafiyet kazanılır mı?(Normalde dönem başında 87 kpds puanı ile muaf olunuyor fakat hazılığa başlandıktan sonra olunur mu?)

Hazırlık için :

quote:

1. Devamsızlık limiti nedir?

İngilizce Hazırlık Programında derslerin %90’ına devam zorunluluğu vardır. Devamsızlık limiti her kurs başında öğrencilerin görecekleri toplam ders saatinin %10’u olarak hesaplanır. Bu limit öğrencilere sağlık sorunları ya da diğer acil durumlarda kullanmaları için verilir. Öğrencilerin Düzey Bitirme Sınavı’na (ECA) girebilmeleri için sağlamaları gereken koşullardan biri de bu limiti aşmamış olmaktır.

Bölüme geçtiğinde devamsızlık derslere göre değişiklik gösterir.

Kütüphane ve spor salonu gibi daha bir çok şey ücretsizdir. Spor kurslarına katılmak istersen dönemlik cüzi sayılabilecek bir ücreti olur, raket vs gibi şeylerin kira ücreti olabilir.

quote:

3. Güz ve Bahar Yarıyıllarında bölüme başlayabilmek için dış sınav sonucunun en geç hangi tarihte ve nereye gönderilmesi gerekiyor?

Güz ve Bahar Yarıyıllarında bölüme başlayabilmek için orjinal dış sınav sonucunun sınavı aldığınız kurumdan Bilkent Üniversitesine en geç Bilkent Üniversitesi Akademik Takvimdehttp://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/academic/calendar belirtilen ders ekleme / bırakma son günü mesai bitimine kadar ulaşmış olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir.
    Bilkent Üniversitesi sadece dış sınav veren kurumlar tarafından Bilkent Üniversitesine gönderilen sınav sonuçlarını kabul etmektedir. Elden verilen sınav sonuçları kabul edilmemektedir.

Girdiğiniz dış sınavın mutlaka Bilkent Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen koşullar çerçevesinde geçerli bir sınav sonucu olduğunu kontrol edin.
    Yeni kayıt olacak öğrencilerin sınav sonuçlarını Bilkent Üniversitesine en geç Bilkent Üniversitesi Akademik Takvimdehttp://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/academic/calendar belirtilen ders ekleme / bırakma son günü mesai bitimine kadar ulaşmış olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihe yetişmeme durumu söz konusu ise, Eylül ayında verilen İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmeleri gerekmektedir.

http://www.idmyo.bilkent.edu.tr/sss.html

• quote:

Orijinalden alıntı: toysoLdier(V)

Herkese iyi geceler öncelikle.

Geç saat olduğundan kafam biraz durdu
    ODTÜ ülkemizde oturmuş klasik makine müh. eğitiminde uzun yıllardır başarılı olan bir üniversite. Bilkent'te makine müh. formatı biraz daha değişmiş durumda. Bölüm başkanı Adnan Okay bambaşka bir makine müh. formatı getiriyor. Nano teknoloji ve moleküler biyolojinin de içinde olduğu yeni bir format. Adnan Okay, ABD de dünyaca ünlü, alanında en iyi üniversitelerde görev yapmış, bölüm başkanlığı yapmış, sözü geçen bir isim. Oluşturduğu kadroda da çok başarılı özgeçmişe sahip akademisyenler var. Yurtdışında gitmek istediğin üniversitelerde Adnan Okay gibi bir hocanın referansı kadar kuvvetli bir referans sanırım biraz zor bulunur.

Bilgisayar müh. ile makine müh. arasındaki kararını vermelisin bence önce. Eğer bilgisayar müh. istiyor olsaydım ve Bilkent kazanamıyor olsaydım ODTÜ gibi bir üniversiteyi de gönül rahatlığıyla tercih ederdim.

Yurtta kaldığın takdirde ister okul içindeki üniversite yemekhanesinden faydalanırsın ya da yurtların kendi mutfaklarında kendi yemeğini yapabilirsin. Bilkent yemekhanesini kullandığın takdirde yaklaşık olarak kahvaltı+öğle ve akşam yemeği 10 TL'ye getirebilirsin.

Bilkent'ten kalkıp ODTÜ, Aşti, Bahçelievler, Sıhhıye, Tunus duraklarından geçen ücretsiz servisler var. Bunları kullandığın takdirde ulaşıma ücret ödemezsin.

Kapsamlı burslu öğrencilerin 2 kişilik odalarda ücretsiz kalma imkanı var. Benim burslu arkadaşlarım arasında ranzalı odalarda kalan hiç olmadı. Genel gördüğüm kadarıyla karyolalı 2 kişilik odalarda kalıyorlar.

Ankara'ya Bilkent'e geldiğinde tanıtımcı arkadaşlar arasında makine müh. öğrencisi vardır diye düşünüyorum. Önce makine müh. bir rehber öğrenciyle, sonra bölümden bir hocayla görüşürsen aklında soru işareti kalmaz.

• quote:

Bi nevi hava parası

bazı üniversitelerde yarı ücretini verdikten sonra, bi sonraki dönem geldiğinde ordan siliniyor. Kapora gibi oluyor

maddi konulara hiç girmeyelim. ben de ücretli okuyorum. bu tarz durumlar konusunda üniversiteme ben de şikayet mailleri atıyorum zaman zaman ama onlar da sanıyorum öğrencilerin okuldan gereksiz yere uzaklaşmasını önlemek için olacak böyle bir kural belirlemişler.
  • quote:

quote:

Bi nevi hava parası

maddi konulara hiç girmeyelim. ben de ücretli okuyorum. bu tarz durumlar konusunda üniversiteme ben de şikayet mailleri atıyorum zaman zaman ama onlar da sanıyorum öğrencilerin okuldan gereksiz yere uzaklaşmasını önlemek için olacak böyle bir kural belirlemişler.

bilkent fizik hakkında yorum yapar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior
    bilkent fizik hakkında yorum yapar mısın?

Sırf puanın tutuyor diye yazmayacaksan, fizikçi olacağım diyorsan doğru yer. Bence fen fakültesi idealist olanlara göre bir yer. Hayatının geri kalanında akademisyen ve/veya bilim adamı olmayı düşünüyorsan, hayatın fizik olacaksa tavsiye ederim. Bilkent İleri Araştırmalar Laboratuvarları ve Nanoteknoloji merkezleriyle çok iyi durumda. Bu bölümden mezun 3 arkadaşım var. Bir tanesi puanı yetiyor diye yazmış. 5-6 senesini yemişti ve mezun olunca da alakasız bir işe girmişti. Bir tanesi Türkiye'de istediği her yere girebilecekken Fizik tercih etmişti. Bölümünde de çok başarılıydı ve master için ABD ye gidecekti. Sonrasını bilmiyorum . Bir tanesi de yine Bilkent'te master yapacaktı. Az sayıda öğrenci alan ama çok yatırım yapılan bölümlerden birisi Bilkent'te. benim puanım yetiyordu ama jeofizik müh. terk birisi olarak aklımın ucundan bile geçmedi Gerçekten idealistseniz ve başarılı olacağınızı düşünüyorsanız Bilkent Fizik çok iyi bir seçim olabilir.

• Cevaplarınız için teşekkür ederim....

Yurtlarda yanında kalacağın öğrenciler nasıl belirleniyor ? Burslular ile paralı okuyanlar aynı odada kalamıyor gibi kurallar var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Athelas_ -- 22 Temmuz 2012; 11:17:35 >
  • GÜZel KONU :) Bilkentte sosyal / özel hayatla ilgili sorularınızı da ben alabilirim pm den
  • amca oglu sozel cikisli ygs puani ile isletme.veya bilgisayar prog. 2 yillik okuyacak. vakif okuyacak. sansi nedir?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.