Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
4.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu bölümde okuyan yada buradan mezun olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Bilgisayar muhendisliğini uzun zamandır istiyorum. Bilkent tutuyor.

Üniversite ile ilgili olarak merak ettiklerim ; kampüs ortamı nasıldır, yurtta kalmayı düşünüyorum izmirden gelicem yurtların durumu özellikleri nasıl yurt çıkmama gibi bir ihtimal var mı, birde maddi olarak özel üniversite olması beni fazlasıyla endişelendiriyor. Maddi durum olarak orta halli bir aileyiz. Aylık harcamalarınız nasıl tutuyor. Açıkça sormak gerekirse orada birçok zengin ailenin çocuğu da olacak onların arasında tabiri caizse ezik kalma gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu maddi açıdan..Burs olarak nerelere başvulur.Ne kadar burs alınabilir?

Bilgisayar mühendisliği hakkında merak ettiklerim ;Az çok dersleri ve nelerle uğraştıklarından haberdarım. Fakat mezun olunca Yurtdışı imkanlarının bilkentte çok daha fazla olduğundan söz ediliyor. Bu ne kadar doğru? Hazırlık okuyacağım zorluğu nasıl? Hocalarla yakın ilişki kurmanın bilkentte daha kolay olduğu ve iş hayatına atılımda hocalarla kurulan yakın ilişkinin önemli avantaj olduğu söyleniyor referans açıdan bu konu hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Çok uzun oldu ama vaktini ayırıp da yardımcı olanın inşallah adriana lima gibi sevgilisi olur.. Şimdiden teşekkürler ..:)

• bilkente herkes eem ve cs alanında çok iyi diyor. ben de bu sene eeme gidicem son anda bi karar değişikliği olmazsa. burs konusuna gelince benim sıralamam 250lerde ama ilk 100 dışında devlet bursu çok az ve çıkıp çıkmayacağı kesin değil. bilkentte yurtta kalırsan 560 kalmazsan 720 lira burs veriyor ki bence çok iyi bi rakam. ayrıca bilkent para amacı gütmediği için ülkenin en ucuz üniversitelerinden biri en iyilerden biri olamsına rağmen. o yüzden çok fazla zengin olacağını da düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommonSense12 -- 30 Haziran 2014; 19:12:51 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi not-ever -- 23 Aralık 2017; 16:6:39 >
  • şöyleki 2 kişik odalarda bedavaya kalıyorsun + 500 küsür lira burs alıyorsun ( kapsamlı bursluysan).Okuldaki zengin insanlar tabiki var ama genelde insanları burslu burssuz diye ayırmıyor kimse hatta arkadaşlar arası sohbette bile geçmez bu konular ama illaki uçta insanlar var fakat onlar 1. sınıftan sonra pek göremiyorsun zira sınıflarını geçemiyorlar
    Kampüsü orta halli bir üniversite ilk yıl ing okuyacaksan doğu kampüsündesin genelde hazırlık öğrencileri burada ve 2-3 bölüm burada.Merkezle arası ringlerde ( ücretsiz okul otobüsü ile) 5 dakika ama genelde insanlar yürüyor o arayı.Merkez ise gayet güzel insanlar merkez kampüsü görünüşünden dolayı stairway to heaven a benzetiyorlar biraz :D . 3 lira günlük menüsü toplu alımlarda fakat her zzaman yemekhanede yiyemiyorsun genelde yemeksepeti yada kafelerde 1 öğün yiyorsun en az yani buda sana ayda en fazla 600 kadar bir yük yükler çok dışarı çıkmazsan ki bursunla zaten karşılarsın bunları.Bilgisayar okuyan bir arkadaşımız vardı jo_be ona sorlarını sorabilirsin diye düşünüyorum.Umarım istediğin yer gelir.Başarılar ( Not: kayıt günün ilk günü gitki yurdunu iyi bir yerden seçesin son günlere kalma).Hazırlığı sanırım Türkiyenin en iyi hazırlıklarından biridir ve korkutmak gibi olmasın birazda zor ama çalışana değil tabiki.İngilizcen büyük anlamda gelişir özellikle çoğu üniversitede es geçilen speaking in baya iyi duruma gelir.Hazırlıkta hocalarla iletişim kurmak daha kolay zira çoğu yabancı ve genç.Fakat bölümde aynı şeyleri söylemek zor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serencik -- 30 Haziran 2014; 19:40:35 >

• Maddi olarak ezilmek derken neyi kastettiğine göre değişir. Burssuzların sosyal hayatına ayak uyduramayabilirsin tabi ama bu çok da önemli değil zaten burslu öğrenci sayısı da az değil. Adam yanımdan ferrariyle geçince biraz rahatsız olurum dersen o başka tabi. Verilen bursa da çok aldanma derim masraflarını bile karşılamayabilir çünkü oldukça pahalı yemekhanesi falan devlet üniversitelerine göre.

Yurtdışı istiyorum diyorsan Bilkent daha mantıklı duruyo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ee_35

Maddi olarak ezilmek derken neyi kastettiğine göre değişir. Burssuzların sosyal hayatına ayak uyduramayabilirsin tabi ama bu çok da önemli değil zaten burslu öğrenci sayısı da az değil. Adam yanımdan ferrariyle geçince biraz rahatsız olurum dersen o başka tabi. Verilen bursa da çok aldanma derim masraflarını bile karşılamayabilir çünkü oldukça pahalı yemekhanesi falan devlet üniversitelerine göre.

Yemekhanede yemek 3 lira?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Maddi olarak ezilmek derken neyi kastettiğine göre değişir. Burssuzların sosyal hayatına ayak uyduramayabilirsin tabi ama bu çok da önemli değil zaten burslu öğrenci sayısı da az değil. Adam yanımdan ferrariyle geçince biraz rahatsız olurum dersen o başka tabi. Verilen bursa da çok aldanma derim masraflarını bile karşılamayabilir çünkü oldukça pahalı yemekhanesi falan devlet üniversitelerine göre.

Hazırlıkta okuyan arkadaşım 6 lira demişti. Toplu alımda indirim varsa bilemem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Hazırlıkta okuyan arkadaşım 6 lira demişti. Toplu alımda indirim varsa bilemem.

Benimde 1. sınıfı bitiren 2 arkadaşım kart kullanıyor o sayede 3 liraya alıyoruz demişti

• Toplu alimdan kastettiginiz sey nedir anlamadim butun yilki yemek ucreti mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynet_net

Toplu alimdan kastettiginiz sey nedir anlamadim butun yilki yemek ucreti mi

fix menü 3.15 TL, 3 çeşit yemek.. öğrenci kartına yükletiyorsun yemeği.. istersen 5 tane yüklet istersen 100 tane yüklet.. istediğin zaman gidip kullanabilirsin..

"yurtların durumu özellikleri nasıl yurt çıkmama gibi bir ihtimal var mı,"

yurt çıkmama gibi bir durum yok..http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/sss.html
    burdan öğrenebilirsin olanakları falan.. türkiyedeki özel yurt olsun, kyk yurdu olsun, hepsinden iyidir durumu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 30 Haziran 2014; 20:04:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Funky ND

quote:

Toplu alimdan kastettiginiz sey nedir anlamadim butun yilki yemek ucreti mi

fix menü 3.15 TL, 3 çeşit yemek.. öğrenci kartına yükletiyorsun yemeği.. istersen 5 tane yüklet istersen 100 tane yüklet.. istediğin zaman gidip kullanabilirsin..

"yurtların durumu özellikleri nasıl yurt çıkmama gibi bir ihtimal var mı,"

yurt çıkmama gibi bir durum yok..http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/sss.html
    burdan öğrenebilirsin olanakları falan.. türkiyedeki özel yurt olsun, kyk yurdu olsun, hepsinden iyidir durumu..

Anladim. Tesekkur ederim

• yemekler 5 yemekten fazla yüklettiğin takdirde 3 lira oluyor.Yurtlartı falan yenilendi sanırım bu ara yani parada vermeyeceğine göre yurt için 2 kişi kampüste başka yerde yurt bulamazsın zaten o yönden çok avantajlıyız
  • "Maddi durum olarak orta halli bir aileyiz. Aylık harcamalarınız nasıl tutuyor. Açıkça sormak gerekirse orada birçok zengin ailenin çocuğu da olacak onların arasında tabiri caizse ezik kalma gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu maddi açıdan..Burs olarak nerelere başvulur.Ne kadar burs alınabilir? "

maddi durumu hiç kafaya takma.. bilkentte her kesimden her seviyeden insan vardır, zengin aile çocukları da tanıyıcaksın ama inan hepsi çok iyi insanlardır..

"Bilgisayar mühendisliği hakkında merak ettiklerim ;Az çok dersleri ve nelerle uğraştıklarından haberdarım. Fakat mezun olunca Yurtdışı imkanlarının bilkentte çok daha fazla olduğundan söz ediliyor. Bu ne kadar doğru? Hazırlık okuyacağım zorluğu nasıl? Hocalarla yakın ilişki kurmanın bilkentte daha kolay olduğu ve iş hayatına atılımda hocalarla kurulan yakın ilişkinin önemli avantaj olduğu söyleniyor referans açıdan bu konu hakkında bilgi edinmek istiyorum. "

ben de bu sene hazırlık bitirdim, bilgisayar mühendisliği 1. sınıfa başlıycam.. zaten bilkenti kazanmışsın, yani zekisin veya çalışmayı biliyorsun işte.. hazırlıkta da derslere gidip gelsen, yurtta da en azından kelimeleri falan ezberlesen çok rahat yata yata bitirirsin hazırlığı tabi su an hangi seviyede oldugun da önemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 30 Haziran 2014; 21:21:47 >

• Bilgisayar 1. sınıf 1. dönemi bitirdim bu sene. Gelme bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverLining

Bilgisayar 1. sınıf 1. dönemi bitirdim bu sene. Gelme bence.

Neden gelmeyeyim,

• jo_be isimli arkadaşımız bu konuda yardımcı olabilir. kendisinin bir blogu var ayrıca, orada da bilkent bilgisayar ile ilgili bilgiler veriyordu yanlış hatırlamıyorsam:http://azimliyazar.blogspot.com.tr/
  • Komik bir cevap olacak ama, duyduğun tüm olumlu şeyler doğru, tüm kaygıların ise yersiz ayrıca FunkyND'nin söylediklerine katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radzinsky

jo_be isimli arkadaşımız bu konuda yardımcı olabilir. kendisinin bir blogu var ayrıca, orada da bilkent bilgisayar ile ilgili bilgiler veriyordu yanlış hatırlamıyorsam:http://azimliyazar.blogspot.com.tr/

Biliyorum bu yazısını da okudum. Ama benim şu aşamada merak ettiğim daha cok kampus hayatı yurt hayatı tarzı şeyler. Teknik bilgilere girmiş o yazıda. Okudum, inceledim ama yine de.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Radzinsky

jo_be isimli arkadaşımız bu konuda yardımcı olabilir. kendisinin bir blogu var ayrıca, orada da bilkent bilgisayar ile ilgili bilgiler veriyordu yanlış hatırlamıyorsam:http://azimliyazar.blogspot.com.tr/

Biliyorum bu yazısını da okudum. Ama benim şu aşamada merak ettiğim daha cok kampus hayatı yurt hayatı tarzı şeyler. Teknik bilgilere girmiş o yazıda. Okudum, inceledim ama yine de.

hayır aşağılara in bilkent soru-cevap var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SilverLining

Bilgisayar 1. sınıf 1. dönemi bitirdim bu sene. Gelme bence.

Neden gelmeyeyim,

o arkadaşın başlığı vardı bölüm çok yoruyor genetiğe geçeyim mi diye. sanırım bölüm çok zorladığı için öyle demiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_92229400/f_//tm.htm#92716814
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.