Şimdi Ara

BİLKENT UNİ.DEKİ ARABALAR (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
617
Cevap
27
Favori
79.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Orijinalden alıntı: set

Bu devirde paranın açmadığı kapı varmı?...

Var...

Bilkent üniversitesi.

Ne adamlar , ne milletvekili cocukları , emniyet amiri ogulları , büyük iş adamları'nın kızları hazırlığı geçemeyip atıldı bu okuldan hiç bi fikriniz var mı ?

Bunu söylemeseydiniz iyi olurdu Bilkenttede para kapıyı açıyor ama öyle küçük paralar değil. xxx bin tl şeklindeki paralarla kapılar açılıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Kar etmiyorsa neden böyle bir iş yapıyorlar?
    Kusura bakmayasın ama bu devirde kimse kar etmeyen bir iş yapmaz...

Bir sürü özel üniversite var, mantar gibi çoğaldı, bunlar kar etmiyor öylemi?...

Akademik yayın çıkarma konusunda üst sıralarda olan ve araştırmaya para harcayan özel üniversiteler para kazanmaz. Şöyle bir araştırın, her yıl milyonlarca dolarlık araştırma bütçeleri ayrılır, her yıl laboratuvarlarına yeni ekipman eklenir, devler üniversitelerinin çoğunun hayal edemeyeceği tesisler kurulur vs..

Şunu merak ediyorum, bilkent üniversitesi dünyada sıralamada kaça geliyor?...

Bilkent üniversitesinin akademik başarılarını merak ediyorum...

Bilkent Dünya üniversiteler sıralamasında ilk 500'de dir. ODTÜ bile bu sıralama da daha geride.

Ayrıca yurt dışı olanakları çok fazla Bilkent Üniversitesi'nin.

Diplomasını küçümseyenler için ayrıca dip not düşeyim. Bilkent Diploması iş ararken size kesinlikle artı sağlar. Bi kere bilkent'i bitiren adam çok üst düzey ingilizce eğitimi almıştır. Bölümler de mühendislik ve mimarlık okuyan bi çok arkadaşım var hepsi çok zor olduğundan bahsediyor.

Ben okulu kazandığım yıl Öss 'de ilk 250'de bulunan bi çok öğrenci tam burslu bilkent yazmıştı.

Türkiye 99.cu'su ile bizzat aynı sınıftaydım.

Adam tek tercih yapmış ve onunda bilkent tam burslu elektrik elektronik mühendisliği olduğunu söyledi.

Elektrik elektronik mühendisliği olarak belki de Türkiye'de en iyi okul Bilkent.

Neden ODTÜ yazayım demişti. Neden yazmaması gerektiğini ben söyleyim.

Bi kere bilkent üniversitesine burslu girmişseniz (%50 ve ya %100 farketmez) hiç bi koşul olmaksızın bursunuz KESİLMEZ.

BAkın bu önemli bi durum bi çok özel üniversite de böyle bişey yok.

Tam burslu kazanan öğrenci yurt'larda bedava konaklıyor. (yeme içme dahil.)

Ayrıca aylık 400 tl civarı burs bağlanıyor.

Şimdi sorarım bu adam neden devlet üniversitesi yazsın ?

Bİlkent burslu kontejyanı en fazla olan özel üniversitelerden biridir ayrıca.

Eğitim kalitesi ise TARTIŞILMAZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 30 Aralık 2012; 19:00:44 >

• Bilkent üniversitesi diploması dünyanın her yerinde geçiyormu,ayrıca sınav gerekiyormu? Hangi ülkeler kabul ediyor?

150 inci sırada olmak bence başarı değil... Dünyadaki üniversitelerde gerilerde kalmış...

Bilkent üniversitenin ücreti nedir, şu an ne ödüyorsunuz?

Bilkent üniversitesi diploması dünyanın her yerinde geçiyormu,ayrıca sınav gerekiyormu? Hangi ülkeler kabul ediyor?

150 inci sırada olmak bence başarı değil... Dünyadaki üniversitelerde gerilerde kalmış...

Bazeş trollüğünüz tutyor sayın yöneticim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilkent üniversitesi diploması dünyanın her yerinde geçiyormu,ayrıca sınav gerekiyormu? Hangi ülkeler kabul ediyor?

kıskançlığa gerek yok. eminim sizin mezun olduğunuz okulda iyidir. ama kendi çapında

Bilkent Dünya üniversiteler sıralamasında ilk 150'de dir. ODTÜ bile bu sıralama da daha geride.

Nereden aldın bu veriyi ?

hatalı olduğunu idda ediyorum bilkent tarihi boyunca hiç bir alanda odtünün önüne geçmedi

Sağlık olsun...

Sadece merak etmiştim, cevap gelmemiş...

Sağlık olsun...

Ben şu an okumuyorum , bıraktım. Ama %50 burslu olarak 9.450 tl ödüyordum. Tam ücretliler de 18.000 civarı ödüyorlardı.

Diğer arkadaş için bu link'i veriyorum.

Sıralamayı yanlış hatırlamışım ilk 150 değil ilk 500 arasındaymış.

http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/09/12/dunyanin-en-iyi-universiteleri-listesindeki-turk-universiteleri

Odtü ile bi çok alanda yakın sıralamalarda bulunmuş. İyi olduğu bölümlerde var. Detaylı açıklama yapılmış zaten haberde. Bazı şeyleri yanlış hatırlamışım ama bilkent üniversitesi'nin ne kadar iyi bi üniversite olduğunu değiştirmiyor.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/information/the_under50.html

Sayın yöneticim buda bu sene aldığı bi ödül.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/academic/degisim_prog.html

Burada da erasmus programı kapsamında anlaşmalı olduğu ülkeler ve üniversitelerden bahsedilmiş.

YUrt dışında bi çok iyi üniversite'de eğitim gören Bilkent Üniversitesi öğrencisi var.

Microsoft , IBM gibi büyük firmalarda çalışan bi çok bilkent mezunu var.

Sizin bahsettiğiniz TİCARETHANE kavramı , yani para her kapıyı açar kavramı diye bişey söz konusu OLAMAZ !!!

ÖZellikle hazırlık bölümünden atılan ne mevki sahibi insanlar tanıyorum , şu an başkent ve çankaya gibi özel üniversitelerde okuyorlar.

• Bu başarılar bizleri sevindirir... Daha güzel başarılar beklerim, diliyorum bu başarılar katlanarak artar...

Bu başarılar bizleri sevindirir... Daha güzel başarılar beklerim, diliyorum bu başarılar katlanarak artar...

Bazı ön yargıları yıkmak gerek. Her özel üniversite ticarethane olabilir ama farklı olanlarda var.

Yeditepe ve Bilkent özel üniversite olarak ciddi başarılı ve ticarethane kimliğini nispeten arka plana atmış başarılı okullarımız.

quote:

Sadece merak etmiştim, cevap gelmemiş...

Sağlık olsun...

Ben şu an okumuyorum , bıraktım. Ama %50 burslu olarak 9.450 tl ödüyordum. Tam ücretliler de 18.000 civarı ödüyorlardı.

Diğer arkadaş için bu link'i veriyorum.

Sıralamayı yanlış hatırlamışım ilk 150 değil ilk 500 arasındaymış.

http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/09/12/dunyanin-en-iyi-universiteleri-listesindeki-turk-universiteleri

Odtü ile bi çok alanda yakın sıralamalarda bulunmuş. İyi olduğu bölümlerde var. Detaylı açıklama yapılmış zaten haberde. Bazı şeyleri yanlış hatırlamışım ama bilkent üniversitesi'nin ne kadar iyi bi üniversite olduğunu değiştirmiyor.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/information/the_under50.html

Sayın yöneticim buda bu sene aldığı bi ödül.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/academic/degisim_prog.html

Burada da erasmus programı kapsamında anlaşmalı olduğu ülkeler ve üniversitelerden bahsedilmiş.

YUrt dışında bi çok iyi üniversite'de eğitim gören Bilkent Üniversitesi öğrencisi var.

Microsoft , IBM gibi büyük firmalarda çalışan bi çok bilkent mezunu var.

Sizin bahsettiğiniz TİCARETHANE kavramı , yani para her kapıyı açar kavramı diye bişey söz konusu OLAMAZ !!!

ÖZellikle hazırlık bölümünden atılan ne mevki sahibi insanlar tanıyorum , şu an başkent ve çankaya gibi özel üniversitelerde okuyorlar.

Ben daha iyi olduğu bölümü göremedim

• burda burslu okudğunuzu bir düşünsenize intihar sebebi bitmez o 5 sene

• Yaptıığın insanları bilkentten soğutmaktan başka birşey değil. 2yıldır bilkentteyim bu arabaların sayısı %2 yi geçmez.

Orijinalden alıntı: ohc

quote:

Bilkent Dünya üniversiteler sıralamasında ilk 150'de dir. ODTÜ bile bu sıralama da daha geride.

hatalı olduğunu idda ediyorum bilkent tarihi boyunca hiç bir alanda odtünün önüne geçmedi

Üniversite sıralamalarında çok çeşitli kriterler için işine giriyor. Boğaziçi, ODTÜ, ITU, Bilkent'in sıralamarı kriterlere göre değişiyor. Yıllardır çeşitli kaynaklar dünya üniversite sıralamaları yapar. Yıllardır Türkiye'de en çok Bilkent 1. gelmiştir.

Buyrun bu daha geçen seneki Times'ın sıralaması. Bilkent 122. Odtü 183. sırada.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/552641-bilkent-ve-odtu-en-iyi-200-arasina-girdi

Bilkent anlamsız bir şekilde zaman zaman küçük görülür, zengin bebeleri okuyor orda denir. Çok yanlıştır. Öyle olmasa Bilkent'e değil Boğaziçi'ne ya da ODTU'ye giderdim.

• quote:

quote:

Bu başarılar bizleri sevindirir... Daha güzel başarılar beklerim, diliyorum bu başarılar katlanarak artar...

Bazı ön yargıları yıkmak gerek. Her özel üniversite ticarethane olabilir ama farklı olanlarda var.

Yeditepe ve Bilkent özel üniversite olarak ciddi başarılı ve ticarethane kimliğini nispeten arka plana atmış başarılı okullarımız.

Bilkenti bilemedigim icin birsey soyleyemem ancak; Yeditepe bence kesinlikle ticarethane ve herkes bunun farkinda. ozellikle istanbulda yasayanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

quote:

Orijinalden alıntı: ohc

quote:

Üniversite sıralamalarında çok çeşitli kriterler için işine giriyor. Boğaziçi, ODTÜ, ITU, Bilkent'in sıralamarı kriterlere göre değişiyor. Yıllardır çeşitli kaynaklar dünya üniversite sıralamaları yapar. Yıllardır Türkiye'de en çok Bilkent 1. gelmiştir.

Buyrun bu daha geçen seneki Times'ın sıralaması. Bilkent 122. Odtü 183. sırada.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/552641-bilkent-ve-odtu-en-iyi-200-arasina-girdi

Bilkent anlamsız bir şekilde zaman zaman küçük görülür, zengin bebeleri okuyor orda denir. Çok yanlıştır. Öyle olmasa Bilkent'e değil Boğaziçi'ne ya da ODTU'ye giderdim.

Basın kuruluşları bu meselelerde kaynak teşkil etmezler zira parasını verirsem eğer dünya perakende gıda sektörü xx sıralaması diye bir araştırma kaleme alır erdal bakkalı ilk 10 da gösterirler nasıl olsa kriterler ve hesaplama formülleri parasını verenin tekelinde. Otomotiv bölümünde olduğumuzdan şöyle bir örnek vereyim Yıl içinde çıkan her markanın bir modeli arkasında "yılın vasıtası" çıkartmasını görüyoruz.

Bilkent kötü değildir elbette ama bu kurumların temel amacı bilim üretme ve eğitime bakacak olursak odtü ile kıyas eder bir tarafıda yok.

Sizin bireysel tercihlerinizde bir üniversite sırlamasına etki eder bir durum değil.

• Kıvrılsın, fotolar açılmıyor burada
  • yaaaa o diilde geçen bizim purofösörün tekiyle atıştık. ben diyorum ferrafi geçer o diyor lambo onun içinden geçer falan akademik araştırma yapıcaz bu konuda. kaynak olarak google.com nasıl iyi olur mu? veya gazetenin tekine para mı yedirsem acaba napsam bilemedim. böyle işsiz bi okuluz işte.

Orijinalden alıntı: canozpinar

yaaaa o diilde geçen bizim purofösörün tekiyle atıştık. ben diyorum ferrafi geçer o diyor lambo onun içinden geçer falan akademik araştırma yapıcaz bu konuda. kaynak olarak google.com nasıl iyi olur mu? veya gazetenin tekine para mı yedirsem acaba napsam bilemedim. böyle işsiz bi okuluz işte.

Büyük sözü dinle bence
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.