Şimdi Ara

Bilkent Makine Mühendisliği Sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
6
Favori
12.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Bilkent makinede 1 sene hazırlık 1 sene de bölümde okuyup 2.sınıfa geçtim.Mühendisliklerle ilgili yurtla ilgili ortamla parayla yani aklınıza gelen hemen her şeyle ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

• %100 iş garantisi var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinede kaç kız gördün?
    Dersleriniz ağır mı? yani ders dışı aktivitelere zaman kalıyor mu?
  • Evet hocam ortalaman 3 ve üzeriyse 4-5binle başlıyorsun. Şirketlere sen gitmiyorsun şirketler geliyor okula veya panoya asıyorlar atıyorum siemense eleman alınacaktır birde mail geliyor. Okul bittikten sonra işsiz kalmak oldukça zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burak Alper kullanıcısına yanıt
    Hocam 5-6 ders var bir dönemde bunlardan sadece biri makine atıyorum mat 101 alıyorsun orada başka bölümdende insanlar var ingilizce de okuldaki her bölüm denk gelebilir yani makine okurken askere gider gibi olmuyor kızlarla tanışma imkanın oluyor. Aktiviteye vakit kalıyor mu yani ilk sene çok zorlanmadım ama bu okulun kötü yanı ödev çok yani hemen her gün çıkıyor başlama bitiş tarihleri arasındaki süre çok kısa oluyor bazen stres oluyorsun. Diğer okullarda bu kadar ödev yokmuş arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla.

• Sence ücretli okumaya değer mi bilgisayar için soruyorum aslında

• Kostokss kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği için kesinlikle değer.Fakat nasıl ücretli?Ailenin ne kadar durumu var ona da çok bağlı.Okul parasını vermekle bitmiyor iş kimi insan biraz asosyal olur kıskanç olmaz veya sıkıntı olmaz ama kimi insanda vardır oradaki ortamlara girmeye çalışır kendini alıkoyamaz.Burada edindiğim bazı arkadaşlarla artık pek görüşemiyorum çünkü gerçekten çok zengin insanlar ve ayak uydurulmuyor adamın havalı olmasından değil abi gel bi yemek yiyelim diyorlar mesela diyorum makarna ne kadar pahalı olabilir ki ama çıkıyor 30 lira(abartı yok) vs vs yani ailenin maddi durumu ve sizin kendinizi bilmenizle alakalı tabi bu para konusu. Mesleki yönüne gelirsek üniversitede öğrenciye tanınan imkanlar çok iyi teknolojik alet konusunda bir problem yok ve çok değerli hocalar var bilgisayar mühendisliği için ek olarak bilgisayarcıların çoğu daha mezun olmadan 3.sınıfın başı gibi 3-4 bin liraya iş bulabiliyor çevremde var böyleleri ama bu tamamen ilgine bağlı.Her mühendislikte kendini geliştirmen çok önemli ama bilgisayar için bu bir başka çünkü donanım dersen elektronik var e o adamlarda yazılımda var her şey var fark yaratmak için çok çalışman gerekir(gözün yükseklerdeyse) böyle hocam kısaca özet geçmek gerekirse kesinlikle değer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ makine mühendisliği/ANKET
    4 yıl önce açıldı
    Ege Makine Mühendisliği
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent ee söylenildiği kadar iyi mi iyi ise sebebi ne

• OgedayD kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar ödevlerin olmasi sizce iyi bir sey mi ne kazandiriyor ogrenciye

Endustri muhendisligi tam burslu okunur mu hocam bolumun durumu hakkinda bilgi verebilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodOnMyName -- 29 Haziran 2017; 15:54:0 >
  • Etunbak kullanıcısına yanıt
    Makine mühendisliği mühendislikler arasında açık ara en zorudur fakat bu durum Bilkent için farklı EE açık ara en zoru.Kuzenim o bölümde bu sene mezun olacak bildiğim kadarıyla açıklayayım.Eğitim veren hocalar çok değerli lab imkanları çok iyi ve 7/24 labda neredeyse son 2 senedir gece 2-3den önce eve gidebildiği yok.Bazı derslerde geçme oranı %3-4 arası yani baya baya zorluyorlar. Nasadan MIT den insanlar gelip sunum yapıyorlar yılda bir değil oldukça sık şekilde ve yurt dışı bağlantıları çok iyi.Benim bilgim bu kadar hocam EE'ye ilgim hiç olmadığından bilmiyorum. Ha ek olarak CERN'e öğrenci yollanıyor projelerde yer alabilirsen buda bir etken olabilir. Bu sene bir fizik hocamız vardı zamanın öss birincisi ODTÜ matematik fiziği 4'le bitirmiş MIT'de yüksek lisans yapmış ve orada da dereceye girmiş ha niye üniversitede öğretim üyeliği yapıyor dersen zevk meselesi bende bilmiyorum ama var böyle hocalar bu durum elektronik için çoook daha yoğun.Hocaların isimlerini bulup araştırabilirsin muhtemelen bilkentin sayfasında da hocaların kim olduğu yazıyordur.

• BloodOnMyName B kullanıcısına yanıt
    Endüstri mühendisliği okuyabileceğin en rahat mühendislik bu okulda ama bu kötü olduğu anlamına gelmiyor sadece bir avantaj.Tam burslu okunur ingilizcen yoksa 1 sene tatil yaparsın varsa ilk dönemin tatil gibi geçer.Bizimkiyle karşılaştırmak gerekirse onların çook fazla sunumları oluyor sunum yapmayı sevmiyorsan alışana kadar biraz zorlanabilirsin. Ödevlerin olması ne kazandırıyor sorusuna gelecek olursak üniversitede aile faktörü yok(uzak yaşıyorsan) birçok dersin yoklaması yok birgün canın sıkkın oluyor öteki gün bir arkadaşın çağırıyor yok efendim uyuya kaldım vs vs ödevler kısaca bak sınav da yaklaşıyor bu sorulara benzer şeyler çıkacak dikkat et diyor.Ben sevmiyorum ama yararlı olduğuna inanıyorum. Kusura bakma endüstri hakkında çok bir bilgim yok ama yakın arkadaşım 2.sınıfın sonunda Hyundai'de 3.sınıfın sonunda da Finansbank'ta staj yaptı. Özet geçmem gerekirse güzel paralar kazanılan seviyorsan çok eğleneceğin ders yükü olarak diğer mühendisliklerin abartmayayım ama belki yarısı olan bir bölüm.Ek olarak tam burslu okurken 2 kişilik oda veriliyor ama okulu düşünürsen 3 kişilik odayı düşünmeni tavsiye ederim.http://www.gazetebilkent.com/2014/07/01/neden-bilkent-endustri-muhendisligi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgedayD -- 29 Haziran 2017; 16:11:53 >

• batgem6 kullanıcısına yanıt
    1-)%50 Makine'den ücretli Bilgisayar'a geçiş yapabilir miyim?

Ortalaman iyi olursa geçiş yapabilirsin kontenjan müsaitse fakat makinede iyi bir ortalama yapmak oldukça zor baştan uyarayım.

2-)Makine 2009'da kurulmuş bildiğim kadarıyla. Bölümün hocaları yeterli mi?
    Hocaların hemen hepsi alanında uzman kalifiye insanlar fakat arkadaşlarla olan genel düşüncemiz hocalar sayı olarak yetersiz.Özet geçiyorum bir dönem hazırlık okudun 2.dönem bölüme geçtin okulu 4 yılda muhtemelen bitiremezsin çünkü ders açılmadığı dönemler oluyor 4.5 a otomatik uzamış oluyor yaz okulunda makine dersleri pek açılmıyor yine aynı sebepten. Savunma sanayi düşünüyorsan gözün kapalı seçebilirsin bitirme projesi olarak 3 boyutlu yazıcıdan tut 1/16 ölçekli gerçek tankın yapıldığı(öğrenciler tarafından) casus böceklerin yapıldığı(hocalar tarafından) bir okul aynı zamanda biyomühendisliğe yönelirim diyorsan zamanla onun içinde ideal bir yer birçok araştırması ve yapılan işler var internetten ufak bir araştırmayla görebilirsin.

3-)Bilkent'te derslerin tamamına tanıtım broşüründe yazılan hocalar mı giriyor? Asistanın girdiği oluyor mu?
    Broşürde yazan hocaları bilmiyorum benim dersime hiç asistan girmedi.Asistanlar sadece lablarda duruyor tarif ediyorlar quizleri okuyorlar vs.

Hocam o diger muhendislikteki 5 ile ise baslama olayi dogru mu cidden

Ogrencierin kacini kapsiyor dogruysa ve endustride de var mi o durum

Baslangic 5 ise dis hekimligini silmek uzereyim aklimdan zaten haz etmedigim icin

Dayım itü amcam odtü çıkışlı yaşını almış mühendisler.Roketsanı düşünürsen 5le başlıyorsun diğer kaliteli firmalar içinde dayım min 4den bahsediyor fakat hocam beni sorumlu tutma sonra sen iyi araştır bu benim bildiğim
    Yok hocam diger muhendislikler dedigim bilkentteki diger muhendislikler

Endustriden cikinca da alinir mi o kadar anlaminda sordum

evet hocam.
  • Hocam cidden bu maaslar dogru mu baslangic 4-5 bin lira?

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    hocam ilgi alanımdaki firmalar için doğru.İnşaat mühendisliği için bu rakam 5-10 bin dolar arasına kadar çıkıyor itü odtü vs iyi bir yerden mezunsanız(yurt dışında çalışmaya başlayarak) çevremdeki mühendislerden aldığım bilgi bu yönde
  • batgem6 kullanıcısına yanıt
    valla bende bilmiyorum hocam bu bayram laf arasında roketsanda bin kişinin çalıştığını söylemişti amcam ama belki ben yanlış anlamışımdır
  • Yurt ortami nasil ben ankarada yaşıyorum kapsamli burs alsam yurtta kalabilirmiyim ?

Bilkentte mühendislik mezunları çok fazla yüksek lisans/doktora yapiyor diye duydum yurtdışında bunun sebebi ne ?

Bilgisayar mühendisliğinde ortalama yapmak ne kadar zor olur ?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.