Şimdi Ara

Bilkent Makine Mühendisliği Sorularınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
6
Favori
12.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazırlık okurken hocayla muhabbetimiz olmuştu İngiltereden gelmiş 6-7 bin alıyordu ve 23-24 yaşındaydı biz şok olmuştuk. Tek bilgim bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fil Yutmus Boa Yılanı kullanıcısına yanıt
    ODTÜ= teknik üniversite ve köklü bir geçmişi var hocaları bilkentten sayıca üstün verilen dersler mühendislik için daha iyi bu sadece bana göre de değil dünya sıralamasında Bilkente 100-150 sıra fark atmıştır Türkiye'nin en iyi makine eğitimi tartışmasız. Ha ben mühendis olacağım ama yönetici olmayı planlıyorum işin teknik yanıyla çok ilgim yok dersen Bilkentte olur tabi. Kısaca Bilkent makine tamam çok iyi ama Odtüye ulaşması için kırk fırın ekmek yemesi gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: OgedayD

Hazırlık okurken hocayla muhabbetimiz olmuştu İngiltereden gelmiş 6-7 bin alıyordu ve 23-24 yaşındaydı biz şok olmuştuk. Tek bilgim bu

şok oldum derken parayı az mı buldun yoksa çok mu?
  • OgedayD kullanıcısına yanıt
    Hocam okul hangi masraflari karsiliyor tam bursluda? Yemek, egitim, barinma vs.

• kkfl23 kullanıcısına yanıt
    Eğitimi karşılıyor sadece. Kapsamlıda burs veriyor eğitim ve barınmayı karşılıyor.

• quote:

Bende mecbur gittim insanlarını bende sevmiyorum ama bence kampüs baya güzel sen nereyi gezdin

Fen edebiyat,iktisadi ve idari bilimler ve hukuk fakultesini gezdim de Hocam çok basitti ya ben begenmedim kampusu büyüklüğünü falan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renkler ve zevkler hocam

• Bu arada okulun bir güzel yanı da surekli konser oluyor klasik müzik vs sunumlar oluyor öğle saatine denk geliyor bunlar o yüzden orada ücretsiz yiyecek içecek dağıtıyorlar

• quote:

Makine mühendisliği mühendislikler arasında açık ara en zorudur fakat bu durum Bilkent için farklı EE açık ara en zoru.Kuzenim o bölümde bu sene mezun olacak bildiğim kadarıyla açıklayayım.Eğitim veren hocalar çok değerli lab imkanları çok iyi ve 7/24 labda neredeyse son 2 senedir gece 2-3den önce eve gidebildiği yok.Bazı derslerde geçme oranı %3-4 arası yani baya baya zorluyorlar. Nasadan MIT den insanlar gelip sunum yapıyorlar yılda bir değil oldukça sık şekilde ve yurt dışı bağlantıları çok iyi.Benim bilgim bu kadar hocam EE'ye ilgim hiç olmadığından bilmiyorum. Ha ek olarak CERN'e öğrenci yollanıyor projelerde yer alabilirsen buda bir etken olabilir. Bu sene bir fizik hocamız vardı zamanın öss birincisi ODTÜ matematik fiziği 4'le bitirmiş MIT'de yüksek lisans yapmış ve orada da dereceye girmiş ha niye üniversitede öğretim üyeliği yapıyor dersen zevk meselesi bende bilmiyorum ama var böyle hocalar bu durum elektronik için çoook daha yoğun.Hocaların isimlerini bulup araştırabilirsin muhtemelen bilkentin sayfasında da hocaların kim olduğu yazıyordur.

Bana yazmadan orhan arıkan türkiyenin en zor ee bölümü değil türkiyenin en zor bölümü demişti adam yalan söylemiyormuş

Cevabınız için teşekkürler. Bu durum biraz aklımda "acaba" oluşturuyordu. Ama yine de Bilkent siyaset bursluyu çok istiyorum. Umarım olur.

• Tobb ee mi bilkent endüstri mi sence?

Hocam tam bursla kapsamli bursun ne farki var? Tam burslu girersek kapsamli burs icin ne gibi sartlar gerekiyor

• kkfl23 kullanıcısına yanıt
    İlk 10000 de olmak. Dil için 250.

• double or nothing kullanıcısına yanıt
    ee ile endüstri baya farklı bölümler bence bi araştır hocam ondan sonra konuşalım
    Farklı olduğunu biliyorum. Benim için fark etmez. Önemli olan ilerideki iş durumu onu soruyorum.

• double or nothing kullanıcısına yanıt
    Tobb baya iyi demişti dayım ama eğitimi farklıymış 3yıl eğitim 1 yıl staj değişik bir yer yani iyi araştırmak gerek benim bilgim yok :/

• quote:

Orijinalden alıntı: mühendislikyolunda

Hocam soru değilde Bilkenti kazansam silah zoruyla bile yazmam kampüsü hiç güzel değil birde tuhaf tuhaf insanlar var valla korkmuştum bir öğle yemeği 7.5 tl Bilkent ten çıktıktan sonra Hacettepe ye gittim valla cennet dedim

sallama liseli. öğle yemeği 4.40 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar bilimcisi

quote:

Orijinalden alıntı: mühendislikyolunda

Hocam soru değilde Bilkenti kazansam silah zoruyla bile yazmam kampüsü hiç güzel değil birde tuhaf tuhaf insanlar var valla korkmuştum bir öğle yemeği 7.5 tl Bilkent ten çıktıktan sonra Hacettepe ye gittim valla cennet dedim

sallama liseli. öğle yemeği 4.40 tl.

Yanlış hatırlıyor olabilirim ama. Yine pahalı

• ben bilkent makineyi bu ara çok düşünüyorum.ee istiyordum ama bi 10 soruluk kaydırma sonucu 2500 gibi bir sıralamam var odtü ee gelme şansı da var ama orayı mı bilkent makineyi mı yazsam arasındayım sence hangisi ?
    Bilkent makine laboratuvar anlamında nasıl imkanlar yeterli mi ?
    Bu bölümde iş bulma oranları nasıl başlangıç maaşı 4-5 demişsin bu ne kadar yükseliyor ?
    elektronik değilde makine yazmak neleri değiştirir ne gibi eksilerim veya artılarım olur?
    temel dersleri biraz incelediğimde genel olarak ilgimi çeken anlama kabiliyetime uygun düşen konular var?bölümün zorluğu ne derece etkiler ? bu bölümü yazanlar ne düşünüyor genel olarak nelerden şikayetçisiniz ne gibi sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz ?
    mezunlarınız ne gibi bölümlerde yer ediniyor son durumları neler ?
    abi biliyorum biraz çok soru sordum ama kararsızım mühendislerin fazla ücret almıyor iş bulamıyor gibi yorumları beni tıp yazmaya itiyor yardım çok iyi olur şu iki üç günde, seninle özel olarak da konuşmak isterim

• omertarikbanus kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba şu sıralar pek vaktim yok kısa kısa anlatayım hocam

Bilkent makine laboratuvar anlamında nasıl imkanlar yeterli mi ?

Bu sene araba motoru yapmışlardı 4.sınıflar bende oradaydım kendi projem vardı ve o oda pekte büyük sayılmaz max 2 proje aynı anda gider yani.Alt katında tornahane var orada gerçekten baya pahalı çok çok iyi makineler var 3-4.sınıfa kadar kullanman gerekmiyormuş ama ondan sonra orada bir usta var o yardımcı oluyor.Tornahaneye gittik pek kullanmayacağımız söylendi odtü mezunu akrabam tornahanede şekilli birkaç şey yaptıklarını söylemişti.Bu sene tahta yonttum hiç tecrübem yoktu o bile beni başlarda çok zorladı torna kısmı çok daha zor anlayacağın aletleri vs farklı ama Bilkent'te öğretilmiyor.Peki ben mühendisim tornayla ne işim olur dersen de dayım şey diyordu sonuçta teknisyenlere komut verirken mantıklı şeyler söylemen gerek yani o adamın neyle uğraştığını anlıyor biliyor olman lazım diye bu yönden bu soru için ben sana odtüyü öneririm.

Bu bölümde iş bulma oranları nasıl başlangıç maaşı 4-5 demişsin bu ne kadar yükseliyor ?

Ne kadar yükseliyor diye bir soru yok mühendislikte ilgine yeteneğine ve şansına göre değişir mesela Bill Gates de bir mühendis öyle düşünebilirsin.(yaşa bağlı olarak kesin artıyormuş ama)
    elektronik değilde makine yazmak neleri değiştirir ne gibi eksilerim veya artılarım olur?
    Çok samimi arkadaşlarım elektrikçi anlattıklarından hiçbir şey anlamıyorum e onlarda beni anlamıyor.Bunun bana göre eksisi artısı var diyemem de hani çikolatalı pasta mı meyveli pasta mı gibi bir şey bu tamamen senin zevkine bağlı.Ben fiziği çok severdim ama elektrik konuları pek ilgimi çekmiyordu mesela hiç düşünmedim bile elektroniği kısaca özet geçmek gerekirse elektroniğin olayı genel olarak nasıl daha verimli yapacağın ek olarak bilkentte böyle başka okullarda nasıl bilmiyorum ama yazılım okuyan kadar yazılım görüyorsun hatta hemen her dersin yazılım.Makinede yok mu yazılım var ama çok az var bunun dışında bilkentte elektrik makineden zordur bunun dışında makine daha zordur başka okul seçmeyi düşünüyorsan.

temel dersleri biraz incelediğimde genel olarak ilgimi çeken anlama kabiliyetime uygun düşen konular var?bölümün zorluğu ne derece etkiler ?

Yani ne desem bilemedim sana bağlı ingilizcen var mı yok mu o çok önemli bu soru için.Matematiğim çok iyiyken 1.5 yıl hazırlık okuyunca çoğu şeyde paslanmıştım 2-2.5 yıl okuyan tanıdıklarım var ve bunlar boş beleş insanlar değil dereceyle gelen insanlar ondan sonra bölümde kalanlar var finale girmeye hak kazanamayanlar var.Makinede mesela proje yaptık sınavlar ve quizler vardı benim en büyük problemim yazım çok kötü ve hemen her derste puanım kırıldı 25 puan beklediğim sorudan 2 puan almışlığım var(bir harf vermemiz gerekiyordu kafamıza göre a vermiştim sin(a) lı bir sonuç çıkarmıştım hoca bu a ile ivmenin a sı aynı diyip 2 vermişti)(2 puan kırmasını beklerdim) yani başıma geldi çalışıyorsun çözüyorsun hoca kabul etmiyor bir kere de matematik sınavında çözüyorum işte 7-9 basamaklı bir soru 6.basamakta lim yazmayı unutmuşum limitin lim'i hoca matematiksel olarak yanlış bir gösterimdir demiş basmış 0'ı mesela.Gözünü korkutmak istemiyorum yazım çok kötü birazda ondan.Rektörün ilk sözü size öğrenmeyi öğreteceğizdi gerçektende öyle oldu liseden çok farklı ama ipleri çok salmazsan her türlü halledersin.

bu bölümü yazanlar ne düşünüyor genel olarak nelerden şikayetçisiniz ne gibi sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz ?

Yarım dönem hazırlık okudun diyelim gittin 2.dönem irregular başladın bütün derslerini verdin hah buraya kadar güzel ama makinenin devam dersini ancak seneye 2.dönem alabiliyorsun üstten ders alarak bu açığı kapatabilirsin ama şöyle düşün ilk dönem açılan bir ders var kaldın son yılın 1 yıl beklemek zorundasın kısacası öğretim üyesi çok yeterli değil.(ama kalifiyeler)
    mezunlarınız ne gibi bölümlerde yer ediniyor son durumları neler ?
    Çoook aman aman tanıdığım yok bildiklerimin çoğu arçelik siemens ve silah sanayine giriyorlar.

Hocam söylemek bana düşmez maddi durumunu da bilmiyorum yani bilkentin bursuna ihtiyacın varsa seç tabi ama öyle bir durum yoksa ve makine seçeceksen Odtü'yü tercih etmeni ısrarla öneririm.Makine anlamında Bilkenti sollar dünya sıralamasına bakarsanda kaçıncı olduğunu tam hatırlamıyorum ama Türk okullarının içinde birincidir makinede her zaman.Diğer bir tavsiyem ben öyle biri değilim ama partileri vs seviyorsan ve hazırlık okuyacaksan Bilkentte hazırlık oku aldığın burslada eğlenirsin diğer sene Odtü'ye geç yeni arkadaş edinmek falan sıkıntı olur tabi ama sadece aklında olsun.Bilkentin hazırlığıyla Odtüdeki hazırlığı rahat rahat geçersin.Başarılar hocam.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.