Şimdi Ara

bilkent işletme gs işletme ? özel durumlar.acil yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadşlar merhaba.abimin hesabından giriyorum.bu sene lys ye girdim.
    tm 1 1800 tm 2 2000 tm3 1500 sıralamam var
    tercihler şu şekil
    tercihlerimde 1.sıra boğaziçi iktisat.
    ikinci sıra da bilkent ya da gs yle devam edeceğim.ancak bir türlü karar veremiyorum

gs nin +
    devlet üni
    fransızca
    istanbul

bilkent
    475 lira burs
    kalacak yer bedava

maddi durumumuz pek iyi değil. büyük ihtimal 475+260 kredi 735 lirayla geçinmem lazım.
    bilkent yazsam yalnız kalır mıyım? bilkente baktım da sadece öğle yemeği bile normal üniversitelerin 3 katı falan.herkes zengin olacak orda.
    ama gs yazsamda yarısı fransız koleji vb yerlerden geliyorlar .orda da aynı ortam olabilir diye düşünüyorum.ve üstüne burs yok.

çok az kaldı tercihlerin bitmesine lütfen yardım edin.

not: bayanım .içki sigara falan yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbenim -- 1 Ağustos 2012; 4:24:16 >

• Acikcasi bogazici icin de ozellerden pek bi farki yok diyorlar ortam acisindan.orda da baya yuklu miktarda para gerekebilir diye dusunuyorum.gs mi bilkent mi dersen bence bilkent isletme cok daha onde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedigim gibi maddi olarak dusunun.bilkentte okuyan var mi? ortam nasil?

• Ben bilkent diyorum dostum. Bilkentteki yurtdışı olanakları hiç bir okulda yok. Ayrıca 835 lira sana hayli hayli yeter. Birçok araştırma yaptım okul hakkında. Benimde istediğim yer bilkent. Öncelikle parayla okuyanların bursluları ezdiği hor gördüğü falan yok öyle bişey onu aklından sil. Üniversiteye kapağı attım artık rahatım oh diyip yayılan bilkenti geçemez , çok zorlayan bir okulmuş hem dil hem ders olarak. Yılda 3000 civarı kişiden 400-500 tanesi direk bölüme başlıyormuş ingilizceyi geçebilip. Burssuz giripte düzen bozanlar zengin p.ci gibi gezenler 2 yıl hazırlık okuyup şutlanıyor ,geçemiyor. Yemekhaneler evet pahalı , 5 lira bir öğün olması lazım. Ancak şöyle bi çözüm var. Yurtlarda mutfaklar var biliyorsun. Alıyorsun yemeğini kendin yapıyorsun.
    Yemek hanede 3 öğün 30 günden 30x15 lira 450 lira para yapar ki sırf yemek parası bu. Ama 2 öğün kendin yapsan(günlük 3 tlden ayda 90) 1 öğün dışarda yesen(günde 5 tlden ayda 150 ) yani 90+150 240 lira yaptı. 450 nere 240 nere yani düşün. 600 lira kaldımı geriye. 600 liradan ne kadar gideceğide sana kalmış. Şöyle yap. 600 lirayı 30 güne böl. Günlük 20 lira. Günlük üst limit olarak 20 lira koy kendine ve ona göre harca. Zaten harcayacak bişey bulamazsın pek. Spor salonu fitness halı saha falan hepsi bedava. Biyerde oturup çay kahve içsen arada bir. Sinemaya gitsen ankaraya insen falan ona göre hesapla yani. Ankaradan okula , okuldan ankaraya servislerde bedava.

Eğer sigara içiyorsan günde 1 paketten hesaplarsak 200 lira gitti ona dikkat et :D Olmadı tütün sar aylık 50 lira.

Dediklerimi aynı şekilde kendime uygulycam eğer kazanırsam. Eğer bence dediklerimi yaparsan 835 liradan en az 150 lirayı çok rahat kıyıya koyarsın. Bu sayı 300 bile olabilir sana kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yıldız Tornavida -- 1 Ağustos 2012; 3:46:26 >

• Yani bende oyle dusunuyorum ama duyduguma gore kizlar bi ciktiklarinda 50 100 lira harciyorlarmis.
    bunu gectim mutfakta yemegini yapan var mi? herkes disarda yerken sonucta ben yemek yapamam.keske burslu okuyan birini bulsak da sorsak :(

• 475+ 260=735 etmiyor mu gencler ? Benim siralamam da o civarda sana bogazici ikt gelir zaten ama bilkentte 735 tl yetmez 50-60 harcarsin bi cikista arkadaslarinla ki sadece disari cikmak degil bir suru masrafin olacak. Bogacinin de gerci cok farki oldugunu dusinmuyorum boun de vakif gibi cok para gider orada da (1000-1200)

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanbenim

Yani bende oyle dusunuyorum ama duyduguma gore kizlar bi ciktiklarinda 50 100 lira harciyorlarmis.
    bunu gectim mutfakta yemegini yapan var mi? herkes disarda yerken sonucta ben yemek yapamam.keske burslu okuyan birini bulsak da sorsak :(

Kızlar erkeklerden daha mı fazla yiyor içiyor niye öyle bişey olsun ?

Ayrıca okulun %10u tam burslu %30u yarı burslu öğrencilerden oluşuyor. Ve senin kalcağın odadaki arkadaşın bir burslu olacak. Zaten 2-3-4 kişilik yurtlarda kalanların çoğu senin benim gibi insanlar. Yemeklerini yurtta yapan , harcaması belli insanlar.

Üstteki arkadaşa soruyorum 50-60 tl nereye harcayacaksın bir çıkışta ? Ben 18 yaşındayım izmir kordonda en pahalı mekanlara gittiğinde kafayı buldugunda harcadıgın toplam para 40 ı geçmiyor. Hayatımda bir günde 60 lira para harcamamamşmdır. 60 lira için en pahalı restorantta 2-3 yiyecek 2-3 içecek içmen yemen lazım bilkentteki. Kaliteli bir pubta 2 bira içsen bile 15-20 tl verirsin en fazla. Üstüne yemek falan de 30-35. Ki 735 lirayla geçinmeyi planlayan bi insan en kaliteli puba gidermi ? Gitmez. Öğrenci kafelerine gider arada bir. Ama çoğu zaman alır kendi birasını yurtların önünde çimlerde içer mis gibi manzaralı. Zaten çoğu öyle yapıyormuş sözlüklerden okudum. Haftaiçi 00.30 hafta sonu 02.00 yurtlara son giriş zamanı. Yetmez mi ? Yeter.

Eğer herkes dışarda yemek yerken ben mutfakya yemek yapamam kafasındaysan sana 735 değil 1035 lirada yetmez , o ayrı konu. Siz bilkentteki herkesi aylık 2000 lira harcama yapan arabalı paralı insanlar sanıyorsunuz galiba. Mesela şu videoyu izleyin :http://www.youtube.com/watch?v=BMU21jFFiYk bilkentteki herkes sandığınız gibi değil onu göreceksiniz. Varoşuda var , zenginide , fakiride var herşeyi var yani. 735 lirayla geçinmeye çalışan birtek sen olmayacaksın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent yaz derim kardeş. Bilkent'te senin durumunda olan ve takılabileceği bir sürü burslu kız vardır. Öyle bir çıktığında 50 100 tl harcamak zorundasın diye bir şey yok. Ben de vakıf ünisindeyim ve günde max 10 bilemedin 15 tl harcıyorum ki çok rahat yetiyor. Ki bilkent'in öğrenci kalitesi bizim okula göre bir adım öndedir çünkü her bölümden toplamda bir sürü burslu insan giriyor.

Bilkent iktisat tutmuyor mu bu arada?
  • Cok ucuk harcaman yoksa sigara+alkolde yoksa

Ayda 400tl sana yeterde artar

Bilkent servisleri bedava, yurt bedava her sey bedava sadece yemek ve gezme ucretin olucak. Her gun disaridan yiyecek halin yok, yurtta kendin yapabilirsin veya okul sonrasi bilkente yakin kentpark avm de part time is bulabilirsin, cogu arkadasim parali veya %50 burslu gidiyor bilkente sirf babalarindan para isteyemediklerinden calisiyorlar (bayansiniz, kiz arkadaslarimda calisiyor cidden, hatta birazda para biriktirmisti teki tatile bile gitti). Okulun veya baska kurumlardan burs istiyebilirsiniz, parali veya burslu diye ayrim yok, kimse orada senin maddi durumuna, siyasi dusuncene vs vs takmaz adamlarin derdi bunlar degil vize final gecmek arada eglenmektir

• quote:

Orijinalden alıntı: uzburgu

475+ 260=735 etmiyor mu gencler ? Benim siralamam da o civarda sana bogazici ikt gelir zaten ama bilkentte 735 tl yetmez 50-60 harcarsin bi cikista arkadaslarinla ki sadece disari cikmak degil bir suru masrafin olacak. Bogacinin de gerci cok farki oldugunu dusinmuyorum boun de vakif gibi cok para gider orada da (1000-1200)

Duzelttim sagol :D
    Bogazicinini burs olanaklari cok iyiymis yemek bursu yurt bursu maddi burs falan.bir sekilde alirim gibi o yzden bogazici tutarsa cok iyi.
    ama tutmadi diyelim gs deki ortamda cok zengin bare kalacak yerim ve 475 bursm olsun diye dusunuyorum.
    ama bir seyler okudukca hevesim kaciyor .mesela daha demin bi yerde okudum ogrencilern cogu ogle yemeklerini 5 liralik yemekhane yerine (ki bu bile pahali devlet unilerinde 1 2 lira falan ) kampusteki luks lokantalarda yerler. :(((

• Ustteki yorumlari yeni gordm haklisiniz galiba .yanlis anlamayin herkes disarda yerken ben kendim yapamam demek istemedim .sadece arkadaslarim her öglen hadi suraya gidiyoruz derlerde tek ben yok ben yurtta yemek yapcam dersem 1 aya kalmaz asosyallesirim :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Cok ucuk harcaman yoksa sigara+alkolde yoksa

Ayda 400tl sana yeterde artar

Bilkent servisleri bedava, yurt bedava her sey bedava sadece yemek ve gezme ucretin olucak. Her gun disaridan yiyecek halin yok, yurtta kendin yapabilirsin veya okul sonrasi bilkente yakin kentpark avm de part time is bulabilirsin, cogu arkadasim parali veya %50 burslu gidiyor bilkente sirf babalarindan para isteyemediklerinden calisiyorlar (bayansiniz, kiz arkadaslarimda calisiyor cidden, hatta birazda para biriktirmisti teki tatile bile gitti). Okulun veya baska kurumlardan burs istiyebilirsiniz, parali veya burslu diye ayrim yok, kimse orada senin maddi durumuna, siyasi dusuncene vs vs takmaz adamlarin derdi bunlar degil vize final gecmek arada eglenmektir

Yemek yapmasına ve çalışmasına gerek bile yok. Günlük kahvaltı + öğle + akşam totalde 15 tutsa aylık 450 ye gelir. Hadi paraya sıkıştı bilkent'te bildiğim kadarıyla çalışma bursları falan oluyor. Kampüs dışına çıkmadan yine geçimini sağlayabilir.

He eğer derdin zengin arkadaşlar arasında sıkıntı çekmek falansa, inan bilkent'e durumu senden daha kötü olup gelen bir sürü anadolu çocuğu var. Öyle okullarda olmaz öyle şeyler. Hatta arkadaşın dediği gibi kim burslu kim burssuz onu bile bilmezsin. Herkes okumasına bakar. Zaten sen de gidince görürsün. Ben kesin bilkent yaz derim.

Tebrikler.

• Dostum çünkü öğrencilerin çoğu parayla gidiyor biraz önce dediğim gibi. Ama 10 kişi dışarda yiyorsa 3 kişide yurtta kendi yapıyor.

Anladığım kadarıyla dışarıdan çok çabuk etkileniyorsun. Ama şunu unutma ki o okula burslu giden tek kişi sen olmayacaksan. Bende %50 burslu gideceğim belki. Aç google'ı istediğin bölümün burslu kontenjan sayısına bak. Üstüne yarı bursluları ekle. Onu bölüm sayısıyla çarp. O kadar kişi senin durumunda. %40 ı tam burslu veya yarı burslu dediğim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

Bilkent yaz derim kardeş. Bilkent'te senin durumunda olan ve takılabileceği bir sürü burslu kız vardır. Öyle bir çıktığında 50 100 tl harcamak zorundasın diye bir şey yok. Ben de vakıf ünisindeyim ve günde max 10 bilemedin 15 tl harcıyorum ki çok rahat yetiyor. Ki bilkent'in öğrenci kalitesi bizim okula göre bir adım öndedir çünkü her bölümden toplamda bir sürü burslu insan giriyor.

Bilkent iktisat tutmuyor mu bu arada?

Isletme de tutuyor iktisat da.tesekkurler yorun icin

• quote:

quote:

475+ 260=735 etmiyor mu gencler ? Benim siralamam da o civarda sana bogazici ikt gelir zaten ama bilkentte 735 tl yetmez 50-60 harcarsin bi cikista arkadaslarinla ki sadece disari cikmak degil bir suru masrafin olacak. Bogacinin de gerci cok farki oldugunu dusinmuyorum boun de vakif gibi cok para gider orada da (1000-1200)

Bogazicinini burs olanaklari cok iyiymis yemek bursu yurt bursu maddi burs falan.bir sekilde alirim gibi o yzden bogazici tutarsa cok iyi.
    ama tutmadi diyelim gs deki ortamda cok zengin bare kalacak yerim ve 475 bursm olsun diye dusunuyorum.
    ama bir seyler okudukca hevesim kaciyor .mesela daha demin bi yerde okudum ogrencilern cogu ogle yemeklerini 5 liralik yemekhane yerine (ki bu bile pahali devlet unilerinde 1 2 lira falan ) kampusteki luks lokantalarda yerler. :(((

Bu lux restoranti soyle dusun, simdi sen burslusun ve 3ogun gunluj yemek zorundasin, bunu kendinde yapabilirsin veya satin alirsin. Ama ankarada okuyan ogrenciler 1ogun yiyecek 5tl siradan bir yere vericegine 10tl veriyor cunku diger ogunleri beles.

Alirsin kahvaltilik 20tl ye (1ay kahvaltin hazir, hatta ailene soyle kargo ile yollat bazi seyleri)

Ogle yemegi ders arasinda olursa tablodat alirsin 5tl (istersen odtu veya hacettepeye gidip 2tl ye de alabilirsin heralde bunu tam bilmiyorum)

Aksam yemegi bunu kendin hazirlican 10tl (3gunluk yemek olur)

Gunde 15tl tutsun 450tl yemek, geriye kalan harcamalarda sana bagli (ailen zaten belli bir miktar para yollar sana)

Yada yakin bir devlet yurdunda kalabilirsin ucretleri 180tl diye biliyorum yemek dahil, bilkent yurdunda kalmazsan 150tl bursun yaninda extra para veriyor bilkent. Servislede okula git gel yaparsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

quote:

Bu lux restoranti soyle dusun, simdi sen burslusun ve 3ogun gunluj yemek zorundasin, bunu kendinde yapabilirsin veya satin alirsin. Ama ankarada okuyan ogrenciler 1ogun yiyecek 5tl siradan bir yere vericegine 10tl veriyor cunku diger ogunleri beles.

Alirsin kahvaltilik 20tl ye (1ay kahvaltin hazir, hatta ailene soyle kargo ile yollat bazi seyleri)

Ogle yemegi ders arasinda olursa tablodat alirsin 5tl (istersen odtu veya hacettepeye gidip 2tl ye de alabilirsin heralde bunu tam bilmiyorum)

Aksam yemegi bunu kendin hazirlican 10tl (3gunluk yemek olur)

Gunde 15tl tutsun 450tl yemek, geriye kalan harcamalarda sana bagli (ailen zaten belli bir miktar para yollar sana)

Yada yakin bir devlet yurdunda kalabilirsin ucretleri 180tl diye biliyorum yemek dahil, bilkent yurdunda kalmazsan 150tl bursun yaninda extra para veriyor bilkent. Servislede okula git gel yaparsin

Iste bunlarin hicbiri benim icin sorun degil.gerekirse hic disarda yemem.ama cok yalniz kalir miyim?cunku liseyi boyle bir ortamda okudum baya kotuydu.bir ozel okulda burslu.coğu konuda yalniz kaliyordum.ayni sey olur mu?

• Devlet yurtlarında kalma aman diyim. 5-6 kişilik odalarda ızdırap çekersin. Zaten girmekde zor. Yokluk içinde olman , ailenden birinin vefat etmesi ,şehit olması vb şeyler gerekiyor öncelikle. Eğer bunlar yoksa yedeksin.

Bilkent hakkında okuduklarımdan şu kanıya vardım ; derslerin zorluğundan gezmeye fırsat bulamayacaksın. Üstelik ingilizce. İngilizcen yoksa zaten 1 yıl hazırlık okuyacaksın en az busel adında bir hazırlık dönemi. Ve cope diye bir sınava gireceksin. Türkiyedeki en zor ingilizce bu okulda imiş.
  • devlet yurdu zaten cikmaz herhalde . bi akraba
    4 yildir yedek .:)

• Şöyle anlatayım :
    Her yıl bilkente 100x kişi kayıt olsun. Bu 100x kişiden 60x burssuz 40x tam ve yarı burslu olsun. Bu 60x burssuzdan 55xi boş beleş insanlar.

Bu 55x kişi zaten ilk ingilizce sınavında kalıyor hazırlığa. Burslulardan hazırlığa kalan sayısıda 10x. ( Geçenlerin sayısı 5x+30x den 35x etti.)
    Bu 55x kişiden 30x i birdahaki sene yeniden kalıyor ve okuldan şutlanıyor. Böyle eleye eleye gidiyor okul zaten kötü çocukları.

Yani o dediğin habire gezen, derslerle alakası olmayan insanlar hazırlık sınıfında bolca mevcut. Ama bölümlerde az. Ne yap ne et hazırlık sınıfına kalma yani.
  • Ing seviyem cok kötü yalnız :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.