Şimdi Ara

Bilkent IE vs ODTÜ IE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar. İkisinin de ders programını inceledim, odtü daha akademik derslere yönelik gibi geldi. Bilkentte sanat tarihi gibi dersler zorunlu. Ama akademiye gitmeyeceksek network avantajı var gibi bilkentte.

• Bilkent tabii ki aw

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

Bakalım biraz daha araştırmamı yaptıktan sonra 1-2 gün içinde odtü çıkışlı stanford phd'li bir hoca ile konuşacağım sizin okuldan. Akademik kariyer için odtü avantajlı olabilir sanırım.

• bilkent

• IE'lerini karşılaştıramayacağım fakat Bilkent sektörden ziyade akademisyen yetiştirme kafasında bir okul

• pandie kullanıcısına yanıt

Hocam ayıp olmasın ama Bu kadar Hum hist gibi dersler var, akademi için direkt düz ie dersleri olması daha avantajlı değil mi?

Bilkent IE vs ODTÜ IE
  • Odtüde aynı yılın ders programı

Bilkent IE vs ODTÜ IE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent daha iyidir tabi ama odtü de üzmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademiye kaymak istiyorsan bilkent yaz. Diğer türlü ben de tercih dönemi aynı ikilemde kalmıştım, odtü ie yazdım. Neden bir fikrim yok, ODTÜ abi yaa Bilkent IE vs ODTÜ IE 

• RamseyBolton kullanıcısına yanıt

niye mesela kanki

• Bilkentte hum dersleri olması normal, vakıflarda oluyor genelde. Sektör için ODTÜ daha mantıklı sanki çünkü kulüp etkinlikleri ve network şansı daha yüksek gibi duruyor. Bilkent sıkı ve zor bir okul, akademiye daha çok önem veriyor. Akademi düşünmüyorsan ODTÜ derim ben ama detayını bilmiyorum tabii.

• hoppel kullanıcısına yanıt
    Hist zorunlu zaten hocam her yerde var. Bilkent'te ek olarak Hum var, odtü'de de Ohs var

• D0MEST0S kullanıcısına yanıt

Hocam OHS'nin kredisi 0 HUM'un kredisi 3 mühendislik dersleriyle eş.

• hoppel kullanıcısına yanıt
    İyi harf notu almak da pek kolay da değil Hum da aralıklar çok az 3 puan felan galiba bir yerden sonra

• D0MEST0S kullanıcısına yanıt

hocam hist dersi her yede ayni zorlukta islenmiyormus. bilkentteki versiyonuna daha zaman alici diyorlar.

bilkent cs ve odtu ceng arasinda kaldim ben de. akademi iicn bilkent diyenler sebbeini aciklarsa cok hos olur.

• Bu HİST gibi dersler zor oluyor mu bilen varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver _adayı -- 25 Temmuz 2023; 19:44:12 >
  • Cengaver _adayı C kullanıcısına yanıt

hist dersinde dörder beşerli gruplar halinde birer makale çıkartılıyor. dersin nihai amacı bu, çoğu zaman ders işlenmiyor her hafta 10-15dk grup görüşmesi yapıyorsun hocayla. arkadaşlarınla beraber hist girersen kafan rahat olur, çok uğraştırmaz.

humlar biraz sıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 25 Temmuz 2023; 19:46:37 >
  • pandie kullanıcısına yanıt
    HUM'un kredisi de çokmuş

• ailenin durumu iyiyse ankarada oturuyorsan odtü, diğer türlü bilkent. özel sektörde birinin diğerine üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum

• jroptog J kullanıcısına yanıt
    Hist de bişi yok ama hum zorlar.

Tabi hocasına göre çok değişiyor emek/aldığınız not oranı.

Bilkent'in cs teorik dersleri çok fazla ve zor o yüzden akademiye yönelmek isteyenler için doyurucu bir müfredatı var. Ama tabi ki özel sektörde çalışmak isteyenler için de gidilebilecek en iyi yerlerden biri, belki de en iyisi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.