Şimdi Ara

Bilkent hazırlık sınavı taktiks

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
3
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çalış çalış çalış !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Neye nasıl ne zaman neyle

• deneme atayım istiyorsan ona göre ne yapıp yapmayacağın belli olur.

gerçi ben denemeden 70 alıyodum sınavda 59 aldım.

http://prep.bilkent.edu.tr/data/wordlist/pfc_level_wordlist.pdf

http://prep.bilkent.edu.tr/data/wordlist/uppint_level_wordlist.pdf

şu iki word list baya önemli.

ama b2 başlarındaysan baya bir çalışman gerek çünkü muhtemelen bilkent'in essay beklentisini bilmiyorsundur. part 1 biraz zor, part 2 de kolay değil ama nette bir essay nasıl yazılır bulabilirsin. onun dışında listeningde note-taking için pratik yapman lazım. c1 seviyesindeysen çalışmana gerek yok 60+ alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 3 Temmuz 2023; 20:41:41 >

• İngilicce konuş yegenim  

• Yolla

• test atolyesi yt kanalı baya iyi hazırlık sınavları için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ HAZIRLIK
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1- eğer gecemiyorsan muhtemelen geçmemelidir çünkü bölümde zorlanma ihtimalin var
    2- şanssızlıkla kalmaktan korkuyorsan trovaille hocamın gönderdiği linkleri kontrol et. Ya da ielts al hiç ugrasma

• Econbender kullanıcısına yanıt
    ielts ile geçsek eng101-102 zorlamaz mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • imlosingmysanity kullanıcısına yanıt

Eng 101 ve 102 alacağınız hocaya biraz daha bağlı. Eğer ki benim gibi garanti olsun, zorlanmayayım diyorsanız pae ye girebilirsiniz. Ancak ieltsi iyi bir notla geçerseniz ben pek sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ( border pass durumunda zorlayabilir ama emin değilim, dediğim gibi biraz daha dersin hocasına bağlı)

hocam pae ielts'ten daha zor değil mi? ingilizcesi benden kötü arkadaşlarım ielts ile geçti. ben pae'den 59 ile kaldım. hatta upper eca'den kalıp ielts veren bile vardı

• İelts ile pae birbirinden çok farklı sınavlar aslında. Çoğu kişi grammerden falan dolayı pae daha zor diye düşünüyor ama ben ieltste daha çok zorlanmıştım (sonbaharda 56.75 ile kalmıştım paede ielts 7 ile geçtim). İkisi esasında birbirinden farklı stillere sahip. İkisinin de püf noktalarını bulunca kolaylaşıyor ( bu püf noktalar kişiden kişiye göre değişiyor). O yüzden ikisinin kıyaslanmasıni çok doğru bulmuyorum

hocam ielts için öneriniz var mı peki 20 günde 6.5 alabilir miyim? şu an pae practice kursundayım, pfc cat'i geçip pae'de kalanlara 1 aylık yaz okulu yapıyorlar, sürekli deneme çözüyoruz, cat falan yok eylül pae'sine girmeye hak kazanıyoruz bu sayede.

neyse temmuz ve ağustos ielts'i var, yani ne yapsam bilemedim deneme mi çözeyim. ben pae'ye odaklanmak istiyorum ama peder ielts'i okulun sınavı sanıyor tutturdu onu geç diye. ne yapacağımı şaşırdım valla.

• Olum daha sıralama bile açıklanmadı

• endüstri mi

• reading ve listening: listening'de bazen spelling soruyorlar (bana denk gelmedi ama ihtimali bile korkuttu). Onun dışında bol bol burada da fake atıyorlar, dikkatli dinlemekte fayda var. Tablo doldurmalı sorulara dikkat edin, orası genelde kolay oluyor (benim girişimde kolaydı en azından). Reading görece kolay ama acele etmeniz lazım bir de paragraflar uzun (gerçi PAE'den alışığız buna). Eş anlamlılara dikkat edin iki kısımda da

writing: iki kısımdan oluşuyor bu kısım. Bir kısımda pie chart veya histogram gibi data veriyor ve bunu anlatmanı istiyor (Bende İngilteredeki çelik üretimi vardı, grafiğe bakarak İngiliterede 1970-1995 arasında çelik üretimi azalmıştır (burada farklı farklı kelimeler kullanın mesela sadece decrease değil, drop veya aniden olmuşsa slump gibi).). Diğer kısım biraz daha PAE'dekine benziyor. Yukarıda size bir topic veriyor ona göre yazdırıyor. Kelime limitinin altında kalmayı ama cılkını da çıkartmayın (gerçi süreniz yetmez, 50 dk veriyorlardı diye hatırlıyorum).

speaking: Tamamen şans, namı 5.5'çu olan şahsa denk gelirseniz bittiniz (ben denk geldim gerçekten lakabını hak ediyor)

Genel anlamda ielts'in mantığını ve bazı tüyoları kavramak için ielts lizz diye bir ex-examiner'ın youtube hesabına bakabilirsiniz.

Sözün özü 5 kere ielts alıp kalan ve 6.'da geçen arkadaşımın dediği gibi:

"İelts bir kumardır"

- Upper'daki sınıf arkadaşım (elemanın ikinci yılıydı)

ya benim zayıf yanım speaking. 5.5 bige denen şahıs gelirse gg. bir arkadaşım da itiraz ile geçti. ona da 5.5 vermiş çok da iyi koşuyordu.

Hocam B2-C1 Pae’yi geçebilir mi sizce?Geçebilirse bölümde zorlanır mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hoppel kullanıcısına yanıt
    Biz en zoruna hazırlanalım da heheh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 3 Temmuz 2023; 22:58:0 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.