ya abı bencede en gusellerden bırı ama okul puanın olmayınca olmuor sanssızlık yawf 8 yıl kollejde okudum ama son yıl bırını getırdıler ankaradan o cocuga gore ayarladılar bızı hayatımızla oynadılar serefsızler
Türkiye nin en iyi üniversitesi bildiğim kadarıyla diğer özel üniversitelerdeki cıvık ortam yok.Özel üniversite olarak seçilebilecek 3 yerden biri..kazanabilirsen ne mutlu sana.
Merhaba,
Tesadüfen geçiyordum...
Öncelikle bilkent düşünüyorsan;
1)Bilkent çok zor bir üniversitedir. Ne ODTÜ'ye ne Boğaziçi'ne benzemez. Kafayı vurup sabahlayacaksın. Başka şekilde bitmez... (En dandik bölümleri bile kasıyor...)
2)Bilkent'te okumanın psikolojisi zordur. (Çevrende parası çok bol insanlar olacak... Aralarında yaşayacaksın...)
Bu 2 şarta uyarım diyorsan muhakkak gel. Eğitim kalitesi çok iyidir.
Okulu muhakkak gör. Görmem zor falan deme... Sınavdan önce muhakkak gel gez. Kampüsüne bayılacağından eminim.
Bu okulda zerre siyaset yoktur. Kimse eline komunist broşürler tutuşturmaz. Ensende reisler dolaşmaz. Milletin işi gücü eğitimdir. Başka gereksiz işlerle uğraşılmaz...
Sosyal ortamı çok sağlamdır. Sosyalleşmeyi bilirsen, mükemmel bir çevren olur.
Yurtları çok uygun ama, tavsiyem yurtta kalma gelirsen... Uyku düzenin bozulur...
Bilkentle ilgili çok şey sallanır... Yok burslulara ayrımcılık... Yok kuşlar giremez... Yok helikopter yasak... Bilmeyen insanlar sallarlar... Saçma sapan efsaneler döner ama hiç birisi gerçek değildir...
Gerçekten girdiğine pişman olmayacağın bir okuldur...
Merak ettiklerin varsa sor...
(Kütüphanesi sağlamdır... ODTÜ'lüler okullarıyla övünür ama sonra gelir Bilkent kütüphanesinde tıpış tıpış araştırma yaparlar... Spor salonu lükstür... Lokantaları lükstür... Her şeyi mükemmeldir diyebilirim... ABD'deki bir college'da gibi hissedersin kendini...)
1- bölümüne göre senelik 7000 -9000 $ arası ücreti vardır... ancak burslu okuyacaksan başka; eğer burslu okuyacaksan çok kasman gerekir sınıf geçmek kolay değildir...
2- Azda olsa bi kesim burslu öğrencilere farklı davranırlar; ve çok zengin insanlar ile aynı sıraları paylaşmak kolay değildir...
3- Sosyal imkanları gayet iyidir.
eğer iyi çalışır sınıf tekrarı yapmam diyorsan kaçırma derim...
(no smoke)
quote:
Orjinalden alıntı: MORATORYUM
Bilkentle ilgili çok şey sallanır... Yok burslulara ayrımcılık... Yok kuşlar giremez... Yok helikopter yasak... Bilmeyen insanlar sallarlar... Saçma sapan efsaneler döner ama hiç birisi gerçek değildir...
Ehuehue, helikopter yasak değil mi o zaman?
Şaka şaka, cidden eğitim konusunda adını çok duyduğum üniversitelerdendir. Ama çoook zenginlerin de olduğu doğrudur. Durumu normal olanların ezilme durumunu bilemeyeceğim, ne gittim ne gördüm okulu..
Saçmalamayın, para ödeyince sınıf geçmek kolay mı sanki?
Burslu-paralı ayrımı yok. Herkesi kasarlar...
Asıl burslu isen uzatabildiğin kadar uzat... Burs murs kesmiyorlar...
Saçmalamayın para ödeyene farklı uygulama falan yok... Kimin burslu olup olmadığını kayıt yapanlar hariç kimse bilmez ve öğrenemez de...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme