Şimdi Ara

Bilkent'e gidişte radara yakalanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet şaka gibi ama ne yazık ki gerçek 50 km hız sınırı olan bir yol ve trafik ekiplerinin en iyi para kazandığı bölge bana göre!

Bugün tahminim yakalandım normalde çok dikkat ederim en sağ şeritten tek 50 km hızla giden ben oluyorum genelde bu yolda. Ancak bugün gerek bu final haftasının getirdiği bunalım ve uykusuzlukla dalgınlığıma geldi. 60 km yle geçtim önlerinden. Tahminim bu sefer yakalandım. Forumda birçok arkadaş bu konuda tecrübeli hatta Bilkent'te okuyan bir kesimde var. Ceza ne zaman gelir ? ve ne kadar öderim arkadaşlar? Ayda bir kyk dan 280 lira alıyorum, onuda benzine koyuyordum. Ancak artık okul kapanıyor zaten. Artık otobüse talim oluyoruz bu gidişle. Ama olsun arabayla doğmadık sonuçta :)

+ Ayrıca ben 3 yıldır okuluma giderken bu yolu kullanıyorum ve dikkatimi çekiyor o kadar resmi plakalı araçlar( YÖK ve RTÜK kurumlarının araçları genelde) oradan 100 ün altında geçmiyorlar yol zaten hız yapmaya elverişli bilenler bilir ancak işte insan yediremiyor bu kadar da çifte standart olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheApproachingCurve -- 11 Mayıs 2013; 12:42:22 >

• Trafik ekipleri yazdığı radar cezasından para kazanmıyor. Yasada belirtilen hız limitini aşıp ceza yemişsin konu açmanın amacı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Trafik ekipleri yazdığı radar cezasından para kazanmıyor. Yasada belirtilen hız limitini aşıp ceza yemişsin konu açmanın amacı nedir?

polimiğe gerek yok protokolü bilen arkadaşlardan yardım istedim. Polimik amaçlı ve saldırı amaçlı eylemlerinizi lütfen buradan yapmayınız.
  • Çarşamba günü arkadaşımın arabasını ödünç alıp aynı yolu kullanmıştım. O gün radar yoktu şansıma ama olabileceğini düşünüp 50yi geçmemiştim. O yol için 50 sınır bence mantıksız. Çift gidiş çift geliş gidiş geliş ayrı. Benim sağdan yavaş gittiğimi görenler de tribe girip arkama yanaşmışlardı :) geçmiş olsun bundan sonra daha dikkatli olursunuz umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznklckp

Çarşamba günü arkadaşımın arabasını ödünç alıp aynı yolu kullanmıştım. O gün radar yoktu şansıma ama olabileceğini düşünüp 50yi geçmemiştim. O yol için 50 sınır bence mantıksız. Çift gidiş çift geliş gidiş geliş ayrı. Benim sağdan yavaş gittiğimi görenler de tribe girip arkama yanaşmışlardı :) geçmiş olsun bundan sonra daha dikkatli olursunuz umarım.

şanssızlık oldu hocam bende sizin gibi sağdan 50 liyle gidenlerdenim genellikle :(.. Bakalım bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağız her koşulda :(
  • Tamamen soygun amaçlı kurulan bir radar. Twitter sayesinde sayısız defa yırttım o radarlardan. Aynı şekilde benim de kurtardığım kişi çok oldu. Ama hep radar arabasının ilerisinde çevirme kuruyorlar. Bu nedenle adrese gelecek cezanın süresini bilemeyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oznklckp

Çarşamba günü arkadaşımın arabasını ödünç alıp aynı yolu kullanmıştım. O gün radar yoktu şansıma ama olabileceğini düşünüp 50yi geçmemiştim. O yol için 50 sınır bence mantıksız. Çift gidiş çift geliş gidiş geliş ayrı. Benim sağdan yavaş gittiğimi görenler de tribe girip arkama yanaşmışlardı :) geçmiş olsun bundan sonra daha dikkatli olursunuz umarım.

Yine orası çift gidiş gelişmiş. Forum Ankara yolu bildiğin 4-5 şerit gidiş , 4-5 şerit geliş var. Ordada 50km sınırı var...
    Saçmalıktan başka bişey değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla Türkiye'de süper yollarda anlam veremediğim bir hız sınırı mevzusu var. Güncel arabaların çoğu daha 1. viteste 40-50 yapıyor zaten. 50 hız sınırı niye Gerçi hoş, o hız sınırı olmasa yarış pistine döner o yol, da o yolu yarış pistine döndüren kesim ise okumuş ama eğitimsiz kişiler. Şehirler arası yollardaki 110 km hız sınırına gelirsek, abi 110 km'ye sabitliyorum bazen ama yeminlen can sıkıntısından patlıyorum arabada Sözün özü şu hız sınırı mevzusunda yukarı tükürsen sakal, aşağı tükürsen bıyık
  • quote:

Orijinalden alıntı: [H.E.E]

Valla Türkiye'de süper yollarda anlam veremediğim bir hız sınırı mevzusu var. Güncel arabaların çoğu daha 1. viteste 40-50 yapıyor zaten. 50 hız sınırı niye Gerçi hoş, o hız sınırı olmasa yarış pistine döner o yol, da o yolu yarış pistine döndüren kesim ise okumuş ama eğitimsiz kişiler. Şehirler arası yollardaki 110 km hız sınırına gelirsek, abi 110 km'ye sabitliyorum bazen ama yeminlen can sıkıntısından patlıyorum arabada Sözün özü şu hız sınırı mevzusunda yukarı tükürsen sakal, aşağı tükürsen bıyık

Hocam dediklerinize katılıyorum, ne yazık ki trafik eğitimi ve bilinci olmayan bir toplumuz. Aşırı hız yapanlar var tabi ki de bunların tespit edilmesi lazım ancak 50 km hız sınırı mantıksız geliyor. Dediğiniz gibi artık arabalar 1. viteste 50 km'yi görüyor. Daha uygun bir hız sınırı olan 70-80 km arası bir hız sınırı verilebilinir bu yola. Yine radar koy ama 50 km nedir ? :(

• Bilkente cikarken radara tamam da inerken nedir akradasim ya, yokus asagi yolda kim 50 ile gidecek yaziklar olsun oraya radar koyana.

• TheApproachingCurve kullanıcısına yanıt
    3 ay önce radar aracını görene kadar 70 ile giderken frene abandım polis kontrolü de vardı ceza yazmadılar.
    1 ay önce 60 la giderken gene radar aracını gördüm aynı şekilde fren yaptım, bu sefer polis kontrolü yoktu ceza felan gelmedi eve
    geçen hafta gene 60 la giderken radar aracını gördüm bakalım ceza gelcek mi diye bekliyorum

ama sanki orda 70 üstüne ceza yazıyorlar gibime geldi, yoksa bana çoktan yazmaları gerekirdi. arka yolu kullanmaya başladım ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRoN.

3 ay önce radar aracını görene kadar 70 ile giderken frene abandım polis kontrolü de vardı ceza yazmadılar.
    1 ay önce 60 la giderken gene radar aracını gördüm aynı şekilde fren yaptım, bu sefer polis kontrolü yoktu ceza felan gelmedi eve
    geçen hafta gene 60 la giderken radar aracını gördüm bakalım ceza gelcek mi diye bekliyorum

ama sanki orda 70 üstüne ceza yazıyorlar gibime geldi, yoksa bana çoktan yazmaları gerekirdi. arka yolu kullanmaya başladım ben de

Bende 65 e düşünebildim hızımı ceza gelmedi ama genelde yavaşlıyorum orada çünkü iki günde bir orada iyi yer belliki iyi de kazanıyorlar

• Bahsedilen yolda eğim o kadar fazla ki 50 ile gitmek için ayağınızın sürekli frende olması gerekiyor. Tamamen para koparma amaçlı kurulmuş bir tuzak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

Evet şaka gibi ama ne yazık ki gerçek 50 km hız sınırı olan bir yol ve trafik ekiplerinin en iyi para kazandığı bölge bana göre!

Bugün tahminim yakalandım normalde çok dikkat ederim en sağ şeritten tek 50 km hızla giden ben oluyorum genelde bu yolda. Ancak bugün gerek bu final haftasının getirdiği bunalım ve uykusuzlukla dalgınlığıma geldi. 60 km yle geçtim önlerinden. Tahminim bu sefer yakalandım. Forumda birçok arkadaş bu konuda tecrübeli hatta Bilkent'te okuyan bir kesimde var. Ceza ne zaman gelir ? ve ne kadar öderim arkadaşlar? Ayda bir kyk dan 280 lira alıyorum, onuda benzine koyuyordum. Ancak artık okul kapanıyor zaten. Artık otobüse talim oluyoruz bu gidişle. Ama olsun arabayla doğmadık sonuçta :)

+ Ayrıca ben 3 yıldır okuluma giderken bu yolu kullanıyorum ve dikkatimi çekiyor o kadar resmi plakalı araçlar( YÖK ve RTÜK kurumlarının araçları genelde) oradan 100 ün altında geçmiyorlar yol zaten hız yapmaya elverişli bilenler bilir ancak işte insan yediremiyor bu kadar da çifte standart olmaz.

2008 Bilkent mezunundan duy istedim:

Ben öğrenciyken Cepa ve Kentpark yoktu. Armada üniversite yıllarımın ortasına doğru açıldı. Eskişehir yoluna çıkan son iki alt geçit yoktu. JW Marriott, Varan'ın oteli, Vatan bilgisayar da yoktu. Altgeçitler aşama aşama açıldı. Bilkent Köprüsü gidiş gelişti. Sanıyorum 2005'de genişletildi. Eskişehir yolunda sabit radar zaten yoktu. Arada sırada ekipler pusu kurardı. Genelde pusuyu şehir tarafına değil, Konutkent tarafına kurarlardı. Çünkü hem başkent öğrencilerini, hem de konutkent taraflarında yaşayan potansiyel iyi arabalı Bilkent öğrencilerini yakalama imkanı vardı. Bu teori de çok doğruydu. O bölgede çok daha fazla hızlı araba kullanan it genç, yarış, modifiyeli araç falan olurdu. Bilkent Jandarma bölgesi olduğu için Bilkent yolunda radar çevirmesini Jandarma yapardı.

Eskişehir yolunda hız sınırı yer yer 50 yazmasına rağmen Polisler Radarı 100'e kurardı. Ben okula 120 ile giderdim. Bu normal bir hızdı. Sol şerit trafiğinden hızlı gitmezdim. 120 ile giden bir güruh olurdu. Bilkent yolunda 90-100 giderdim. Herkes öyleydi yani. Normal hızlar bunlardı. Bilkent yolunda hız sınırı o zaman da 50 idi; ama jandarma radarı 90'a kurardı. Ama çakallığa bak: 90'ı geçersen normal hız sınırı 50 olduğu için "hız sınırını %30'dan fazla aşmak" cezası olan bir üst limitten hız cezası yerdin. Bence güzel bir uygulama idi. Ancak Jandarmanın sivil aracı yok. Bilkent yolunda gidişte bir, dönüşte bir, toplam iki cep var. Dikkatli olursan araba kabak gibi meydanda... Frene asılıp, araya sağ şeritten araba sokup, arabayı sollayana kadar yavaşlayıp, radarın önünden tın tın geçer, yırtardın. Ben 5 senede bir kere hız cezası yedim.

Eskişehir yolunda acelem varsa 140 ile gidiyordum ben. Arada sırada nadiren eğlencesine 160'a çıkıyordum. Makas atmazdım hiç. Ama hızlı araba kullanıyordum. Trafik makas atmadan 140-160 gitmeme el veriyormuş, gerisini siz düşünün. Şimdi Sports'a gidip geliyorum. "Lan bu yalda nasıl basıyormuşuz arkadaş!?" Deyip kendime şaşırıyorum. Bilkent yolu hele... Biri gelir onunla iki bızıklarsın, bir bakmışsın hızın 140... Şimdi sollamaya falan çıkacağım zaman 100'e çıkıyorum Bilkent yolunda. Heyecan oluyor... Hatun "yavaşla" diyor falan. Hatun da aynı hatun. Ben de aynı ben. Araba hızı hissettirmeyen, çok daha konforlu ve yeni ve yol tutuşu daha iyi bir araba. Ama yok... Manyakmışız abi biz, haberimiz yokmuş. Hiçbirimiz de aynı kalmamışız. Hatunda aynı hatun değil aslında. Ben de aynı ben değilim. Çok enteresan bir şey bu büyümek ve olgunlaşmak.

Tabi bir de şu var: Ben öğrenci iken çoğunlukla 94 model bir Saab 900 2.0T kullandım. 185hp yüksek basınç turbo... Hiç gezmezsem günde 36km yol yapıyordum ve Saab'ın yaktığı yakıt öğrenci halimle bana hafif koyuyordu. Aradan yıllar geçti. Maliyet olarak tam yarısı kadar yakan Focus TDCI'ın yakıt maliyeti ben kendi paramı kazanmama ve günde max. 20km yapmama rağmen koymaya başladı. Böyle bir memlekette yaşıyoruz. Attan indim eşeğe bindim. Şimdi eşek bile fazla geliyor.

Neyse, günümüze dönecek olursak: Büyük ihtimalle arkandan ceza gelmez. 50km hız sınırı %10 toleransı ile 55km yapar. İnsan evladı o yolda 55'e radar kurmaz. 70'e kurmuş olabilirler. Ek olarak göstergeler hızı fazla gösterir. 60km gösterirken 55-57 ile gidiyor olabilirsin. Kısaca radarı 55'e kurmuş olsalar bile %50 yırtmış olabilirsin. Geçmiş olsun. Radar araçlarına dikkat ederek araba kullan. Sürekli arkandan araba geliyor mu diye kontrol ederek sol şeritte takıl. Radarı tespit ettiğin an hız yüksekse yavaşla. Tercihen sağ şeritten bir arabayı radarla arana sok. Tabi bu tüyoları uygulayıp hız manyağı da olma. Efendi limitler dahilinde...

Edit: 2013 mayıs'dan kalma ceza konusuna cevap vermişim ya la! "Ceza gelmedi di mi" diye soralım... "Bilkent"i görünce konunun içine atlarsan böyle olur tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Ocak 2014; 10:35:53 >

• Hocam bana da daha gelmedi hiç ceza. Cevırmelıde yazıyorlardır bence :-D artık radar sabit gibi orada hep orada geçen yine cebe gelmeden sağ şerite gectim arkadan micra li bir hatun selektöre boğdu beni yüzümün şeklini görmeliydiniz :-D:-D evlat acısı gibi siz yine basmıssınız biz yakıt derdinden gaza dokunamıyoruz :-(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.