< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bilkent CTIS'ten bir haber var mı? (2. sayfa)

-
-
kanka moral bozuyor. 250 bine giren adamlarla okuyacağım şimdi.
matematik çapına başvurdum iyi yapmış mıyım xd
-
Mat çok teorik kaçar diye düşünüyorum ama hangi alana yöneleceksen değişir pek bilmiyorum mat okuyanlar ne yapıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
alana karar vermedim. seçmelilerin cs'ten almaya çalışacağım.
alan olarak aklımda:
distributed systems
quant development
kriptoloji
AI/ML/CV
var
okul 1 sene uzatacak. ingilterede master 1 yılmış öyle telafi ederim.
baktım sarmıyo salarım matematik çapını. beni en çok fizik 101-102 korkutuyor.
-
Kontenjanı doldurabildiyse bu da büyük başarı bence, çoğu özel bilgisayar mühendisliği paralı kontenjanı dolduramadı.
-
Bölümde popüler olmayan bu konuları nereden buluyorsun harbi merak ettim xd
AI ve vision var popüler ona da baktım ama sevmedim demiştin
Kriptoloji bizde mat kodlu bölüm dışı seçmeli herkes alabiliyor ama 7 akts. Bir de bölümde Blockchain var sürekli açılıyor ama pek muhabbetini duymadım.
Diğer ikisine yorumum yok
Fizik ben bilkentin çıkmışlarını çözerek 1 soru soruyorlar upuzun detay formüller soruyorlar diye aklımda kalmıştı, ama fiziğin kendi kitabındaki soruları çözünce çok aşırı zorlamıyor
kanka popüler alanlar değil mi bunlar? çoğu kişi biliyordur. distributed systemsi şöyle öğrendim. yılda 400-500k dolar kazanıyorum diyen adamların cvlerini inceliyordum başta düz backendci sandım ama biriyle konuşunca distributed systems üzerine çalıştığını söyledi, sonra tekrar diğerlerini inceledim onlar da distributed systems uzmanlığı olan kişilermiş. para çok olunca ve low-levela yakın olunca ilgimi çekti biraz baktım hoşuma da gitti. direkt altyapı ile alakalı olunca şirketler için de çok çok değerliler, ai tarafından replace edilmesi de zor. olumsuz yani teorik derinliği fazla ve faang gibi büyük ölçekli şirketler dışında pek iş yok. quant dev. bu işin zirvesi 7 haneli maaşlar var ama çok elit bir kesim yapabiliyor stanford, mit, princeton phdliler, onu geç imkansız bi tık benim kapasitemi aşıyor ;(
computer vision, ai aman aman ilgimi çekmedi çok fazla istatistik var. yine de yabana atmamak lazım aklımda bi kenarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codiee -- 25 Ağustos 2025; 18:53:50 >
-
Yani bu algoritmaların uygulamada kullanımını öğrenmeyi ben de seviyorum, eğer doğru anladıysam quant devlerin ilgili olduğu şey şu
https://www.google.com/imgres?imgurl=https://thealgoristsblob.blob.core.windows.net/thealgoristsimages/A1FED8A2-D0DE-4B49-ABD2-CD2BD3427383.jpeg&tbnid=TksC_S_XNuJUgM&vet=1&imgrefurl=https://www.thealgorists.com/Algo/ShortestPaths/Arbitrage&docid=f6Pg5B6Gw7hDeM&w=862&h=638&hl=tr-TR&source=sh/x/im/m1/4&kgs=33b4e835bbd609a1&shem=isst&utm_source=isst,sh/x/im/m1/4
Bir de Shortest path graphları ile fotoğraf boyutlandırma yapılıyordu o da computational photography için güzel bir konu ama direkt ben quant dev alanında çalışacam diyen neredeyse hiç duymadım, muhtemelen dediğin gibi çok A yerde çalışan olması.
Ya zaten biz tek tük alan araştırıyoruz da birçok seçmeli ders var her türlü en az 2 3 alan öğrenmem gerekiyor o yüzden biraz daha generic alanlara bakıyorum, biraz da donanım seviyesinde kod yazma merakı var bende de, bunda da iş ilanı çok değil ama Ankarada büyük bir yer bulsam bile bana tamamdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Ağustos 2025; 19:40:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
aynen bu.
ama cs'ten çok applied math ağırlıklı. çok niş ve elit bir alan.
ben infra backend diyordum da matematik double major'ı işleri değiştirdi.
aselsan veya roketsan'a girersin. baktıkları gpa, üni sınav sıralaması. sende ikisi de var. ama ne kadar tatmin eder bilmiom sandığın kadar fantastik işler yok ss'de. üstelik ss'de kendini kısıtlıyorsun, sektör değiştirirken çok zorlanırsın.
şöyle bi yazı gördüm forumda, haklı, o yüzden ss istemiyorum.
"hocam ben merkez bankasında da çalıştım ki piyasanın en yüksek maaşını veren şirket idi. 5 yıllık mühendisin artışı sadece %10-15 civarında oluyordu.
ben burada hiç yazmadım belki ama söylediğim bir şey var, bu ülkede katma değer üretebilecek şirket sayısı çok çok az. aselsan da olsa yüzlerce sözleşme de imzalasa bir Microsoft veya Apple'ın ufak yazılımdan elde ettiği katma değeri elde edemez. Amerikan savunma şirketleri bile bu şirketlerle yarışamıyorlar tabi yine de Amerikan savunma şirketlerinin ben maaşlarının iyi olduğunu düşünüyorum. Amerika gerçekten çok fazla sözleşme veriyor.
Eğer bu sektörde süper niş değilseniz kimse sizi sektirlemez. o paraya çalışacak bir sürü insan var bu ülkede. ben mühendis tayfanın doktor tayfa kadar akıllı olduğunu da düşünmüyorum; bunun bir sebebi hem çok mühendisin olması hem de çok rekabetin olması. ortalama mühendisimiz de vasat seviyede. yoksa bir insan niye bu maaşlara çalışsın bilmiyorum.
ben şahsen 80 bine çalışıyorum benim hayatım da komedi ama çok çok çok zor durumda kaldığım için kabul ettim yoksa ben yine 120 bandında çok teklif aldım, Ankara'da yaşamak istediğim için teklifleri reddettim. işin doğrusu ben bu ülkeyi hiç sevmiyorum ve türklerden de hiç hoşlanmıyorum. bir işe girmenin sebebi vatan millet sakarya aşkı değil işin kendisidir. iş kutsal bir şey değil ki. bundan 5 bin yıl önce böyle saçma salak işler var mıydı? ama türklere sorarsan bu şirketlerde çalışmanın bir gururu var. evet shareholderları zengin edince mastürbasyon yapıyoruz evde. "
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codiee -- 25 Ağustos 2025; 19:56:46 >
-
Bu yazıyı ben de gördüm, ama çok da katılmıyorum açıkçası, bende fantastik işler yapmaktan ziyade bunları bileyim ama iş hayatım da standart olsun ülkeye katma değer üreteyim yeter olayı.
Sektöre girdikten sonra geçişin zorlaşması ise kayda değer bir konu, bankaların kullandığı şeyler savunmanın ya da diğerlerinin çok farklıdır büyük ihtimalle.
Bu arada ortalama + üni etiketi her zaman işe yaramıyor maalesef, geçen hafta ilk aşamayı geçtim gittim genel yetenek ve İngilizceden elendim çok da yanlışım yoktu halbuki, ve çevremdekiler de elenmiş
Okyanusu geçip derede takılmak galiba bunu ismi, ya da şirkette az sayıda cscinin olması da olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Ağustos 2025; 20:59:28 >
staj için öyle de işe girersin.
savunma sanayi konusunda çok fazla bilgi sahibiyim özellikle en bilineni. saçma sapan dinamikleri var. inanılmaz torpil dönüyor özellikle stajlarda. senin yerine paşa tanıdığı olan kırıkkale ceng/ee öğrencisini alacaklar muhtemelen staja.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codiee -- 25 Ağustos 2025; 21:8:29 > -
%100 - 4.7K
%50 - 85.4K
%0 - 241.7K
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X