Selam arkadaşlar, Normalde yıllardır forumda takılmıyorum ama CTIS hakkında çok fazla soru geldiği için yardımcı olmak için bu konuyu açtım. CTIS 2021 mezunuyum, daha önce de birkaç kez bu konuyu açmıştım. Eğer aklınızda CTIS, Bilkent, sektör veya herhangi başka bir konu hakkında soru varsa yardımcı olabilirim. Şu anda Almanya'da siber güvenlik alanında çalışıyorum. |
Bilkent CTIS - Soru & Cevap

-
-
Siber güvenlik için hangi sertifikalar alınmalı? Ya da genel olarak hangi yetenekler değerli?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vaybe
inferniğin 835912764. yan hesabı
-
Hocam ctis bitti diyorlar öyle mi gerçekten ve sizin mezunlardan online calismayan var mıdır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni tercih yapacak birisi için burssuz Sabancı CS/CENG vs Bilkent CTIS'i farklı açılardan karşılaştırabilir misiniz (eğitim, iş olanakları, yurt dışı olanakları, Sabancı'nın 1.650 (benim bu yıl için tahminim) vs. Bilkent'in 950.000 (2026 açıklanmış ücret) arasındaki farkın değip değmeyeceği gibi)?
Bu arada Ankara'da ikamet ediyoruz, ev de Bilkent Üniversitesi'ne 5 dk. uzaklıkta.
-
Hocam 20-30k da yazılan cengler ile yurtdışı mümkün mü
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu sorunun cevabı kime sorduğunuza göre değişecektir. Bana sorarsanız sertifikalar zaman ve para kaybı büyük oranda. En fazla HR gereksinimlerini geçmeye işe yarıyor iş ilanlarında.
Genel olarak bilgisayarları anlamak en değerli yetenek, ve sürekli bir şeyleri kurcalamak, dürtmek. Bilgisayarında çalışan işletim sistemi, tarayıcı, cebindeki telefon, sanal makineler, sokaktaki reklam panosu nasıl çalışıyor? Güvenlik içinde bir dünya alan var günün sonunda ama işin geldiği nokta bilgisayarların nasıl çalıştığını anlamak. Temel bilgiler çok önemli bu açıdan. Daha sonrası senin ilgi alanına, hangi alan üzerine çalışmak istediğine kalmış.
-
Neden bitsin ki? Böyle bir durum yok. Ama günün sonunda bu alan çok bireysel bir alan, ne kadar çaba gösterdiğinize, kişisel olarak kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bakıyor. Çok kolay iş bulanlar da var, boş bir şekilde mezun olup kötü işlerde çalışan da. Ama genel olarak birlikte okuduğum arkadaşlarım arasında çok kötü yerlerde olan yok.
-
Bölümünüzün sıralaması ile yurt dışına gitme durumunuz veya işinizi ne kadar iyi yapacağınızın bir direkt korelasyonu yok. Çok iyi bir üniversiteden mezun olup daha sonra çok bir şey başaramayanlar da var, lise mezunu olarak sektöre yön veren, çok iyi iş çıkaranlar da.
-
Güzel konu. Hocamız gayet objektif ve yardımseverdir. Bilkent'i yazmadan önce ve yazdıktan sonra kendisi ile ekşi'den ve forumdan iletişime geçmiştim. Ben de açmayı düşündüm ama forumdaki namım sebebi ile trolleneceği için vazgeçtim.
mezunları incelemek isteyen bakabilir:
https://forum.donanimhaber.com/bilkent-ctis-mezunlari-guncel--159163690
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codewake -- 22 Temmuz 2025; 7:50:15 > -
adam foruma üye olduğunda ben okuma yazmayı bilmiyordum
-
Sabanci'nin programina hakim degilim maalesef, dolayisiyla cok iyi bir yorum yapmam mumkun olmayacaktir. Ders programlarini karsilastirmanizi, iki okuldan da ogrenciler ve mezunlarla konusmanizi oneririm.
Bilkent'e ozel sorular icin yardimci olabilirim tabii ki aklinda spesifik seyler varsa.
-
up
-
Bilkent daha önce lisansa yerleşmiş kişilere YKS ile kazanırsa tam burs veriyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada burs sartlari yaziyor:
adaybilgi.bilkent.edu.tr
Burslar – Üniversite Adaylarına Bilgihttps://adaybilgi.bilkent.edu.tr/index.php/burslar/Aklinda baska sorular varsa universiteye ulasip sorabilirsin.
En Beğenilen Yanıtlar

vaybe inferniğin 835912764. yan hesabı |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X