< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilkent 118000 Lira Oldu (4. sayfa)

-
-
Yeni. Önümüzdeki donemin 60k yerine 90 filan olma ihtimali çok fazla yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burs 2350 lira oldu da tek kişilik oda isteğim vardı oda yurt fiyatları sonrası yalan oldu.
Türkiye’de az kalan bir orta kesmi Bilkent sınırları içinde görmek mümkündü ancak bana kalırsa şu an itibariyle okulun demografik yapısı biraz değişecek çünkü 62 bin lira yarıya aldığın zaman özellikle bir yurt parasına vs tekabül ediyordu böylece insanlar iyi bir sıralama dahi yapsa(özellikle Ankara’da yaşayanlar) burayı yarı burslu tercih ediyordu.Mesela inter kurundan bir arkadaşım 1600 ceng yazmıştı,bence bu tarz örnekler azalacak.Burssuz sıralamada olan birçok kişiyi açıkçası bu durum çok etkilemez çünkü benim gördüğüm o tiplere 60-70-80-100-200 çok koyacak gibi durmuyor ama yarı burslu olayı kötü oldu.Hazırlık cidden zor olduğu için bölüme geçecek adamların eğer ingilizcesi çok çok iyi değilse bir disiplin istediğinden dolayı yine belirli bir çalışma disiplini olur diye düşünüyorum ama öğrenci kalitesinde biraz düşüş bekliyorum açıkçası.
Valla 1 sene bitti arkadaşlar sınavdan çıksın kafayı toplasın bir Bilkent Hazırlık ve tam burslu olma konum var,bu sene buranın tanıtım ofisi olacağım :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben daha önce açılan "%50 Bilkent bursluya ne kadar zam gelir?" konusunda söylemiştim. %107'ye kadar yasal zam yapma hakkı var: [(TÜFE + ÜFE)/2] + %5
TÜFE kadar zam gelecek demiştiniz. ENAGrup açıklamasına göre enflasyon oranı yıllık %160, yüksek zamları çok göreceğiz bundan sonra.
Geçen Seneki Ücretleri KDV dahil şekilde koyayım kıyaslamak daha kolay olur:
Geçen Sene:
2021 – 2022 Akademik yılı eğitim ücreti (KDV dahil):
– 2016 öncesi girişli öğrenciler için: 54.650 TL
– 2016 – 2019 girişli öğrenciler için: 58.000 TL
– 2020 – 2021 girişli öğrenciler için: 62.100 TL
YENİ Ücretler:
2022 – 2023 Akademik yılı eğitim ücreti (KDV dahil):
– 2016 öncesi girişli öğrenciler için: 92.800 TL
– 2016 – 2019 girişli öğrenciler için: 98.400 TL
– 2020 – 2021 girişli öğrenciler için: 104.200 TL
– 2022 girişli öğrenciler için: 118.000 TL (Artış Oranı: %90)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 15 Haziran 2022; 22:12:13 >
-
50000 tl ödedikten ve hazırlıkta kaldıktan sonra tıpa geçme kararı vermiştim aileme yük olmamak için. Belki sınıfta kaldım ve önümdeki 6 yıl boyunca saçma sapan bir şehirde mahsur durumdayım ama bu fiyatlardan ödemekten ailemi kurtardığım için mesut oldum. Gidem de 15k isteyem pc toplasıblar bari hchrhx
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hahahahahahahahahahahahahhaha
bruh moment resmen bruh moment
haddini bil hadsiz herif, kendi çapında laf atmaya çalıştığın adam FL(ankara fen) mezunu
matematik olimpiyatcısı
ve halihazırda bilkent ee ogrencisi(sayısal ve ea'da ilk 100 ogrencisi)
rezil oldun şimdi def ol git bu forumdan.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
mesut hocam bu zamlardan sonra hala tıp veya bilkent ee mi öneriyorsunuz
biz tıp ve bilkent ee'yi zamlara kadar değil mezara kadar savunacagız.
lütfen sıralaması iyi olan arkadaslarım tıbba yönelsinler.
kesinlikle tıp istemeyen arkadaslarıma ise bilkent ee tavsiye ederim.
selam ve dua ile...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Üniversite için kredi araştırmaya başlayayım bari. Hayallerimin nok yoluna gitmesini izlemek çok keyifli değilmiş. ODTÜ de iyice bozuluyormuş zaten. Gidecek üniversite kalmadı lan. Ya tabi abarttım da o kadar köpek gibi çalışıp ilk 1000e girip gideceğimiz üniversitelere bak. Hepsi ayrı sıkıntı.
ODTÜ nün neyi var
bir şey soracam burslu ve ücretli okumak arasında fark var mı
birinde para vermiyosun
hayır eğitim olarak fark yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 16 Haziran 2022; 9:13:22 >
eğitim hk.sormuştum zaten
Vallaha çok kesin konuşmayayım kulaktan dolma bilgilerle ama çevremdeki insanlar son 2 senedir profesörlerin ayrıldığını, yandaş yönetimin etkisi altında kaldığını söylüyordu.
ea 26. söz 209. tyt 42.
mat hocası kim bilmiyorum ama tanışmak isterim
Ben sayisalci değilim derken forumun bu kadar benimsemesini beklemiyodum
hocam enflasyon örneğin %100 veya %150 ise tüik bunu %50 olarak açıklıyor. maaş artışı da o verilere göre düzenlendiği için sabit maaşlının işi birazcık zorlaşıyor. geçen seferki asgari ücret artışında öyle oldu en azından. keşke bahsettiğiniz gibi gerçek enflasyonun 3/4'ünü açıklasalar ama maalesef türkiyede yaşadığımızı unutuyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X