Merhabalar, Ben istanbul Tuzla da oturuyor ve bostancı da özel bir şirkette bilgi işlem depatmanında çalışıyorum. Artık yaşımında ilerlemesinden ve emir aldından çıkmak istemememden dolayı kendi işimi kurmak istiyorum. Ama; nasıl iş kurulur, ne yapılır, nere başvurulur, hangi prosedürler izlenir, ne kadar sermaye gerekir, nerelere kurulur vs vs işleri bilmiyorum. Ben banka kredisiyle yapmayı düşünüyorum. Bu konuda bilgi sahibi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. Benim bir kaç düşüncem var: * ilk olarak bilişim dalıyla ilgili olan bir işte çalıştığım için bir bilgisayar firması kurmak. Burada standart içerde ve dılarda teknik destek vermek. web sayfası yapmak. kartuş dolumu işleri yapmak. esas olarak bir programın bayii liğini alıp bu yönde ilerlemek. * bir diğeri bir arkadaşımın büyük bir mobilya dükkanında ortaklığı var. Bura ile anlaşıp sadece kendime showroom açıp mutfak banyo dekorasyon işine girmek. Ben sadece ölçü alıp para işleriyle uğraşacağım. Yapımı vs işleri hemen arkadaşa ileteceğim. sadece komisyonumu alacağım. * Son olarakta sonra zamanlarda piyasaya çıkan ufak ve ucuz elektrikli ev aletleri satışı yapmak. Mesela sinbo veya sunny gibi.
NOT : Nete iş yoğunluğundan fazla giremiyorum. Yorum öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Umarım bu yazı benim gibi düşünen arkadaşlara iyi bir vesile olur. Saygılarımla.
tecrübe gerektiren bir iş dostum.
yoksa maddi olarak seni zora sokabilir.
"İyi bir yerde" kiralar "en az" 2000-2500 liradan başlıyor.
bilgisayar firması zor iş. çünkü Gold, Teknosa gibi devlerle boy ölçüşmeniz zor olacaktır. Aslına bakarsanız ekonominin oturtulduğu sistem gereği küçük esnafa pek şans tanınmıyor. bu her sektörde böyle.
ancak son tercih biraz daha mantıklı gözüküyor. hele hele yeni yeni büyüyen şirketlerden birini bayiiliğini alıp, bu işi iyi bir şekilde yapabilirseniz ayakta durabilirsiniz. Sunny, Sinbo, Minton vb...
HOCAM BİLİŞİM YERİNE GIDA SEKTÖRÜNE YÖNELMENİ TAVSİYE EDERİM MESELA FAST FOOD , CAFE,RESTORANT vs
bilişim üzerine dedikleriniz doğru yalnız şu zamanda az sermaye ile en mantıklı teknik destek yapılabilir herhalde. ama ben bilişim olayına açıkcası 2. plan olarak bakıyorum. ilk olarak yapabilirsem daha farklı işlere bakmak istiyorum. Komik gelecek sizlere ama büyük baş hayvancılık olabilir. mutfak banyo dekorasyon olabilir. bilişime biraz daha soğuk bakmamın nedeni insanı acayip unutkan yapması ve baş ağrısı olayı. belli bir süre sonra sanki uçuşa geceğiz sanıyorum :) yani belli yaştan sonra kama falan kalmayacak. uğraş uğraş. hep radyasyon hep elektronik. ne bilim böyle düşünüyorum. Başka fikirleri ve yorumları olan varsa beklerim. saygılarımla. özellikle işe atılmış kişiler. başarılı olup olmaları önemli değil sadece tecrübe almamız önemli.
bizde production şirketi kuracaz ama ortağım trafik geçirdi bu yüzden daha çok zaman var, fakat bende bir cep tlf mağazası açmayı planlıyorum ya Nokia Shop yada Sony Ericsson Mağazası düşünoyorum ama acaba bayilik verirlermi tabi birde Vodafone mağazası açma düşüncemde var Avea da olabilir bende diğer arkadaş gibi yorumlarınızı bekliyorum