Şimdi Ara

´´ Bilinen ilk bilgisayar müziği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilinen ilk bilgisayar müziği
    ══════════════════════════════

Bilinen ve 57 yıl önce kaydedilen ilk bilgisayar müziği, tüm modern bilgisayarların atası İngiliz kompüteri “Baby”nin 60. yıldönümü dolayısıyla İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından yayımlandı.

“Baa Baa Black Sheep” (Me Me Kara Koyun) adlı hışırtılı kayıtlı bilgisayar şarkısı, BBC tarafından 1951’de Manchester Üniversitesinde kaydedilmişti.

İlk bilgisayar müziği, Baby adlı ilk yaygın bilgisayarın ticari versiyonu olan Ferranti Mark 1 modeli tarafından seslendirilmişti.

Bilgisayar müziği bestecileri ile elektronik müzik tutkunları, 1957’de ABD’de kaydedilen ve bir IBM anabilgisayarı tarafından seslendirilen “Bell Labs”in şimdiye dek bilinen en eski bilgisayar müziği olduğunu belirtiyordu. Aynı çevreler, BBC’nin şarkısını “tarihi bir değer” diye niteledi.

“Baa Baa Black Sheep” şarkısı internettehttp://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7458479.stm adresinden dinlenebiliyor.

• Paylaşım için sağol
  • Vay be. Teşekkürler paylaşım için. Bilgisayar teknolojisi muazzam bir ilerleme kaydetmiş.

Bunun bir bilgisayar müziği olduğunu bilmesem, yağmur altında çalan bir keman zannederdim.
  • yazık ya vallahi nerden nereye o anı yaşayan insanların yüzündeki mutluluk belirtisini tahmin etmek güç olacak sanırım....vay be ne kadar ilkellikten nereye.bunlar tarih eseri olarak kabul edilmeli bende duygulandım bi an
  • berbat...
  • Tarihi eserlere saygı yok. Amiga'yı hatırlayan yok
  • Daha dün annemizin... kısmı gelmeden önceki bölüm bir ülkenin milli marşını hatırlatıyor. Ama kimin ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • fake.
  • ses kaydı mı bilgisayar mı yapmış anlamadım??

edit: mı'nın yeri yanlış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doruk.. -- 22 Haziran 2008; 3:37:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@D PuNiShEr

ses kaydı mı bilgisayar yapmış mı anlamadım??

her şeyi anladımda şu soruyu anlayamadım?
  • düzelttim
  • Arada gülme sesi falan var. Demekki bilgisayar direk sesi kaydetmemiş bilgisayardan çıkan sesi kaydetmişler.
  • Vay be
  • bence bu org ile çalınmış...

neyse sağolasın bilgi için hocam
  • Bunu biz yapsaydık kesin çiftetelli çalardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Göker

Daha dün annemizin... kısmı gelmeden önceki bölüm bir ülkenin milli marşını hatırlatıyor. Ama kimin ?

Amerika değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Orjinalden alıntı: Göker

Daha dün annemizin... kısmı gelmeden önceki bölüm bir ülkenin milli marşını hatırlatıyor. Ama kimin ?

Amerika değil mi?

Olabilir çıkartamadım daha...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.