Şimdi Ara

Bilincim yok olmayı anlayamıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
204
Cevap
2
Favori
6.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    baştan aşağı bloklu derken sizi kastetmedim yanlış anlaşılma olmasın ,bu bölümde farklı üyelikleri bulunan birisi var ,sözüm onadır
  • neyse artık bıktım bu bölüme bir müddet yazmayacağım (ileride düzelme durumu olursa fikirlerimizi paylaşabiliriz ,gerçi pek ihtimal vermiyorum ya neyse)
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

neyse artık bıktım bu bölüme bir müddet yazmayacağım (ileride düzelme durumu olursa fikirlerimizi paylaşabiliriz ,gerçi pek ihtimal vermiyorum ya neyse)
    Bilgi dağarcığın iflas etti diye bilirmizyiz buna?
    Yada banlatma taktiklerini artık yeni üyelerde yemiyor. haa
    Kusura bakma arkandan zil takıp oynayamayacağız.
    Yeni taktiklerle gelirsen her zaman başımızı üzerinde yerin var.
    Takıntılı geleceksen bizden klasik cevaplarımızı alırsın.
  • Kıymetli arkadaşlar,

Konuyu öldürmeyin bence , bundan yüzyıllar önce de felsefe böyle yapılıyordu .

Örneğin antik yunan da kişiler yanyana oturup biz neyiz , evren nedir , düşünce nedir kimlik nedir gibi sorular soruyorlardı ...cevaplar uçuşuyor tabi ki...

Size bazı isimlerden bahsedeyim, işe gitmeden önce :
    -Ali Şeriat
    -DEscartes
    -Kierkegard
    -Dostoyevski
    -Nietzsche

Sevgiler arkadaşlar.
  • Bu dünyanın nimetlerini yiyeceksin içeceksin güzelliklerini göreceksin yaşayacaksın öldünmü uyudun bitti hadiya adama sormazlarmı yedin içtin sıçtın hesabını öde! Hani günümüzde bi tabir var tam bunluk kimse üstüne alınmasın “anan bile babana bedava vermiyor” yok öyle bedava uyumak bi neticesi sonucu olucak bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni üyelikler dediğin zaten hepsi aynı kişi ,banlansa ne olacak ,yeni bir üyelik alıp geliyor
    peki neden telefon onaylı üyelikle gelmiyorsunuz (din hakkında küfre varacak cesaretiniz varken)

zaten bu dünyada alacağınız cezalar hiç önemli değil ,gidince anlarsın :)

sen şimdi bana ekran arkasından hakaretler edeceksin ,yetmeyecek mağduru oynayacaksın ,din hakkında küfre varan sözler edeceksin
    ve ölüp yok olup gideceksin öyle mi ?

yani bu kadar uyanıklık biraz fazla değil mi :)

adam vuracak ,kıracak ,faili meçhul cinayetler işleyecek ,hırsızlık dolandırıcılık yapacak ,her türlü haksızlığı yapacak
    yakalanmadığı için hepsinde kurtulacak (ölünce) bu mu sizin yaratıcıyı beğenmeyip ,desteklediğiniz adalet ,adil yaşam ?

benim bildiğimin bir kısmını sadaka olarak dağıtsam çoğunuza yeter ama laf olsun diye yazmanın anlamı olmuyor
    he he 5 milyar yıl önce ,tabi canım 5 milyar yıl önceyi niye bilmeyelim değil mi ?
    5 milyar yıl önce diyen adama akşam ne yedin diye sorsan bilmez :)

neyse ben şimdi gidiyorum ,sonra yine gelirim :)

• Bence YÖK olmuyoruz

Global veri bankası tarzı bir yerde zihnimiz saklanıyor

Sonuçta tekrar dirilecez dimi

Altared Carbon izleyen anlar

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

yeni üyelikler dediğin zaten hepsi aynı kişi ,banlansa ne olacak ,yeni bir üyelik alıp geliyor
    peki neden telefon onaylı üyelikle gelmiyorsunuz (din hakkında küfre varacak cesaretiniz varken)

zaten bu dünyada alacağınız cezalar hiç önemli değil ,gidince anlarsın :)

sen şimdi bana ekran arkasından hakaretler edeceksin ,yetmeyecek mağduru oynayacaksın ,din hakkında küfre varan sözler edeceksin
    ve ölüp yok olup gideceksin öyle mi ?

yani bu kadar uyanıklık biraz fazla değil mi :)

adam vuracak ,kıracak ,faili meçhul cinayetler işleyecek ,hırsızlık dolandırıcılık yapacak ,her türlü haksızlığı yapacak
    yakalanmadığı için hepsinde kurtulacak (ölünce) bu mu sizin yaratıcıyı beğenmeyip ,desteklediğiniz adalet ,adil yaşam ?

benim bildiğimin bir kısmını sadaka olarak dağıtsam çoğunuza yeter ama laf olsun diye yazmanın anlamı olmuyor
    he he 5 milyar yıl önce ,tabi canım 5 milyar yıl önceyi niye bilmeyelim değil mi ?
    5 milyar yıl önce diyen adama akşam ne yedin diye sorsan bilmez :)

neyse ben şimdi gidiyorum ,sonra yine gelirim :)
    Boş adamın tekisin.
    Peki sen neden profilini gizliyorsun. 3 yılda 3 bin içi boş mesaj.
    Kimbilir hangi topikte hangi kılığa giriyorsun.

Burası felsefe bölümü bu bölümde Telefon onayı istenmiyor. Kafanız ancak bu kadar çalışıyor.
    Senin kafa yapındaki insanların hele hele trolseler %90 profilleri gizli.

• aslında güzel soru, ben de şunu merak ettim; acaba dünya var olduğundan beri bu soru sorulmuş mudur, soran cevabını bulmuş mudur, bir yerlere kaydetmiş midir.
    peki soruyu soran arkadaşımıza gelirsek sen hangi aşamadasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musatokar -- 7 Temmuz 2018; 2:5:47 >
  • le de get bi öğrenmişsiniz profilin kapalı :)

neymiş efendim burası felsefe bölümüymüş ,ee ne olmuş yani konudışı bölümünden daha önemsiz bir bölüm mü demek istiyorsun ?
    işin ilginç yanı çoğu bölümde mesaj sayısı geçmezken ,nedense bu bölümde her mesaja 1 mesaj sayısı geliyor (gerçi mesaj sayısı ne işe yarıyorsa o da ayrı bir konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 13 Eylül 2018; 7:11:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Alıntıları Göster

• Yazının başında söyleyeyim.Ben ihtimal ile ya da ya varsa diye inanmıyorum,sadece hangisi daha mantıklı onu belirtiyorum.

Teizmi içereceğini söyleyebileceğimiz 3 din var.

9299392992 tane din var hangisi diyenlere şunu diyorum:

Sen Tanrı'ya inanıyorsan ve o Tanrı mükemmel iyi,zamansız vb. ise çoğu din elenmiş oluyor.Çünkü Tanrı modelleri çelişiyor.

Ayrıca Tanrı din yolluyorsa bu din insanlar tarafından kolayca bulunabilir olmalı.Buradan eski antik dinleri de eleyebiliriz.

Geriye kaldı;Musevilik,Hıristiyanlık ve İslâmiyet.

Eğer ölümden sonra yok olursak zaten her şey sonsuza kadar hiçliğe gideceği için kazanan ya da kaybeden olmayacak.Belki dinsizler seküler hayat yaşadıkları için bir kaç 10 yılları seks ve alkol ile geçer.Fakat Müslümanlar bunu tadamaz.Fakat seks ve alkolün ne kadar mutluluk vereceği tartışmalı

Eğer 3 dinden birisi doğru ise o zaman dinsizler yanlış yatırımı yaptılar.Müslümanlar ne kadar günah işleseler cennete gidecekler.Dinsizler ise Cehenneme.

Sonuç olarak Teizme inananlar mantıklı hayat yaşıyorlar ve kazanma ihtimalleri çok daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 13 Eylül 2018; 14:42:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

Yazının başında söyleyeyim.Ben ihtimal ile ya da ya varsa diye inanmıyorum,sadece hangisi daha mantıklı onu belirtiyorum.

Teizmi içereceğini söyleyebileceğimiz 3 din var.

9299392992 tane din var hangisi diyenlere şunu diyorum:

Sen Tanrı'ya inanıyorsan ve o Tanrı mükemmel iyi,zamansız vb. ise çoğu din elenmiş oluyor.Çünkü Tanrı modelleri çelişiyor.

Ayrıca Tanrı din yolluyorsa bu din insanlar tarafından kolayca bulunabilir olmalı.Buradan eski antik dinleri de eleyebiliriz.

Geriye kaldı;Musevilik,Hıristiyanlık ve İslâmiyet.

Eğer ölümden sonra yok olursak zaten her şey sonsuza kadar hiçliğe gideceği için kazanan ya da kaybeden olmayacak.Belki dinsizler seküler hayat yaşadıkları için bir kaç 10 yılları seks ve alkol ile geçer.Fakat Müslümanlar bunu tadamaz.Fakat seks ve alkolün ne kadar mutluluk vereceği tartışmalı

Eğer 3 dinden birisi doğru ise o zaman dinsizler yanlış yatırımı yaptılar.Müslümanlar ne kadar günah işleseler cennete gidecekler.Dinsizler ise Cehenneme.

Sonuç olarak Teizme inananlar mantıklı hayat yaşıyorlar ve kazanma ihtimalleri çok daha fazla.

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Bu yaklaşım ilk başta mantıklı gözükse de tamamen saçmalık. İnanmayan biri "lan en azından %1 bile olsa %0 dan iyi, o zaman iman etmeliyim" diyerek iman etmez, edemez. Çünkü din hakikatse iman edilir, bu tür saçma şeylerden dolayı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Red Wheelbarrow

Şuanda varız veya var olduğumuzu düşünüyoruz. Peki yokluk nedir. Şuanki varlığımız nasıl birden yok olabilir?

Düşünme, karar verme, algılama vb. yüzlerce yeti nasıl bir anda ortadan kalkar?

Var olduğunu düşündüğümüz, düşünen varlık ölünce bütün herşeyin yok olması ortadan kalkması...

Kusura bakmayın arkadaşlar belki benim zekam bunu algılamak için yeterli değildir, ama ölünce herşeyin yok olacağı fikri bana imkansız geliyor.

Yani mutlaka ölümden ötesi olmalı, ölünce herşeyin sona ermesi, bilincin ve düşünme yetisinin ortadan kalkması imkansız geliyor.

Yukarıdaki cümleyi yazmamın İslamdaki ahiret, cennet-cehennem inancı ile alakası yok. Tek düşündüğüm ölümden sonra mutlaka birşeylerin olması gerektiği.

Kardeş ölümden sonra tabiki ebedi olarak kalacağımız ahiret hayatı var ahiret hayatı olmasaydı dünya hayatının bir anlamı olmazdı bu dünyada yaşadıklarımıza göre işlediğimiz günahlara ve kazandığımız sevaplara göre Cennet veya Cehenneme gideceğimiz yani üçüncü bir seçeneğimiz ne yazıkki yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    bilmem kaç tane din var hangisi deyip işe zora sokanlar ,işlerine geldiğinde hiç üşenmeden günlerce oyun oynamayı bilir ,gereksiz bir sürü işlerde koşturur ve hiç zor gelmez

ama din olunca bir sayfa dahi okumak zor gelir ,sadece internette yada tv.lerde yada tarikat vs. yerlerde din öğrenmeye kalkınca ortaya bir sürü tuhaflıklar çıkması çok normal

daha önceleri de defalarca söyledim ,bir konuda alim olabilmek için belli şeylere katlanman gerekiyor ,nasıl ki bilgisayara ilk oturduğunda ,bilgisayar kurdu olamıyorsan ,diğerlerinde de aynısı geçerli

geriye kaldı ; dediklerinin hepsinin genel ismi zaten İslamdır ve son gelen peygamber ve kitap vardır ,o kitapta da diğerlerini doğrulayıcı tabiri vardır ,ancak bazı bozulmalar olduğu bildirilmiştir

Müslümanların seks ve alkolü tatmadığını kim söylüyor ?
    nikah dışındaki seks ve alkollü içecekler büyük günahtır ,ancak bunları yapanların mutlaka cehenneme gideceğini kim söylüyor ?
    bir çok insan gençliğinde büyük günahlar işler ama sonrasında tövbe edip doğru yola girerse ve yaratıcı onu af ederse ,yine cennete gidebilir
    kutsal kitapta birden fazla cennet olduğu bildirildiğine göre ,tabi ki büyük günah işlememiş kişilerle ,işleyenlerin aynı cennetleri kazanamayacağı bir gerçek

Müslümanların çok günah işleyenlerinin cennete gideceğini kim söylüyor ?
    amel defteri yeğni gelenlerin anası ağlayacak ,yani yok öyle sadece ben Müslümanım diyerek cennete gitmek ,kimse kendini avutmasın

yani dediğim gibi bu işler öyle üstün körü söylemlerle olacak işler değil
    bir insan vardır ömrü boyunca ibadet eder ama ölüm öncesi inkarcı olabilir ,bir insan vardır ömrü boyunca inkarcı olur ama ölüm öncesi iman eder (bunun çok örneği var)

İslam hayata yansıtılırsa anlam kazanır ,yani haramlardan mümkün olduğunca uzak durup ,ömrünü böyle geçirirsen hem kendin ,hemde çevren huzurlu olur
    benim inançlıyım diyenlerde en çok gördüğüm en büyük günah ,kul hakkına riayet etmemeleri
    kul hakkına riayet etmeyen birisi ise çok büyük vebaldedir ,öyle her Müslüman cennete girecek gibi sözlere inanıp yaşıyorlarsa vay hallerine
    kul hakkı ise yaşamın tamamında vardır (hemen her konu kul hakkına çıkar)

• quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

Merhaba, siz tepecikli değilsiniz ve şahısla hiçbir alakanız yok değil mi? Daha önce kendisini hiç duymadınız?

Aynen dediğiniz gibi bu arada bu saçma sorunun konuyla ne alakası var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

Hayat birbirimizin kalbini kıracak kadar uzun değildir lütfen mesajımı artılar mısınız ben sizinkini artıladım

Artıladım kardeş

• Duzenciler yaratiliscilar 19cular sarmis yine konuya..

Diger kitaplari birakin hayatinda kurani bitirmemis adamlarin okusalar islami ve allah in gercekligini anlayacaklar demesi...

• Yok olmak diye bir şey yok zaten evrende . Hücrelerin moleküllere dönüşecek o kadar .. Yapıtaşlarına ayrılacaksın bir nevi ve doğanın bir parçası olarak kalacaksın .

Ama sıkıntı şu ki canlılar bilgi biti olarak, orantısal anlamda evrendeki en gelişmiş varlıklar .. O bilgiler ciddi manada azalıyor tabii ki .

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.