Şimdi Ara

Bilinç, enerjiye dönüşebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar insanı insan yapan bildiğimiz gibi bilinç ama fizyolojik olarak bu bilinç bazı kısıtlamalara uğruyor ve eninde sonunda yok oluyor. Belli cihazlarla bilinç vücutdan ayrılıp saf enerjiye dönüşme ihtimali var mı? Bu sayede ölümsüzlük, yıldızlararası seyahat, sınırsız bilgiye ulaşma imkanı gibi sorunlar başka hiçbir maddeye ihtiyaç duymadan çözülmüş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilinç zaten enerji ama bir işe yarayacak kadar büyük bir enerji değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sonraki aşamaya geçmeden evvel bilincin -varsa- aslında ne olduğunu bulmamız/anlamamız gerekiyor. Çok tartışmaya açık bir konu olduğunu düşünüyorum.
  • Çok ötemizde bir konu.
  • İnsanın bilincini oluşturan şey mantığıdır, kendinin farkında olmaktır, yani aklı. Mantık da sayısal verilerle ulaşılabilir bir durumdur. Bu yüzden tabii dönüştürülmesi olası. Yalnız sen bir insanı aktarmaktan bahsediyorsun. Duygular, deneyim, alışkanlıklar hatta sahip olunan tikler; işte bunları aktarmak asıl mesele. Bence bunu sadece organik dokuları akıllı makinalarla entegre edebildikleri vakit yapabilirler.

• Eğer enerjinin dünüşüm yasasını göz önüne alırsan enerjiyi (bilinçi) onu sınırlayan bir çerçeveden çıkarırsan bozulmaya uğrayıp başka enerjilere dönüşebilir.Bu da dediğin olayları kesintiye uğratır . Tam tersi şekilde beelki bir enerji bilinçe dönüştürülebilir ama onu bir çerçeveye sığdırmak yaratmaya girer. Dünyada ki bilinmeyen ve tartışmaya en açık konulardan birinin de bu olduğunu düşünüyorum.Belki bir ihtimal forumda enerji üzerine master yapmış bir arkadaş bu konuda bize yapılan çalışmaları ve olayı biraz anlatabilir (öyle biri varsa tabi)
  • kütle çekimine bir etkisi yoktur o yüzden çokda mühim değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakın arkadaşlar böylesine ciddi bir konu hakkında yıllar önce de benzer şeyler yazıldı çizildi söylendi ancak her nasıl oluyorsa sonuç hep aynı kapıya çıkıyor hatta yanlış hatırlamıyorsam bunu gündeme getiren bilim insanlarından biri hint asıllı Pharuk K'ydı. Honchi Ponchi Effect diye literatürde yer edinmiş adamın teorisi, ekşide özeti vardı emek hırsızlığı olmasın diye kopyalamıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilinç sonsuza dek var olur. sonsuzluğun tanımıda yoktur zaten. yani hiç bitmeyecek sonsuz ve sınırsız bir yapıdan ibaret.insanı insan yapan bilinç ölümü deneyimleyerek sonsuzluğu yaşamaya başlar yani quantum düzeninde algı ve enerji değişimine uğrar.ama sorunuzda mantık hatası var. bilinç zaten bir enerji toplamıdır. saf enerji dediğiniz şey zaten sensin.beden içinde bazı sınırlamalar var çünkü zihinsel olarak yanılgıya düşüyoruz.. sınırsız bilgiye ulaşamazsın cünkü akıl sınırlı. akıl sadece biçimlendirmek için vardır. bilinç deneyimlemek için vardır.oda sensin zaten. kabın kadar öğrenir ve yaşarsın.teknoloji desteğiyle bilinç başka bir yerlere aktarılabilir.örn: transcendence(johny deep) filminde görüldüğü üzere.
  • Bilinç enerjidir ve insan ölse dahi o kaybolmuyor varlığını sürdürmeye devam ediyor ; )

Herkez izlesin

Not: Yanlış anlaşılmasın dindar biri değilim sadece bilimsel değerlendirme

• Evet arkadaşlar ne düşünüyorsunuz

Intihar falan demeyin sakın banlanırız

• Yurt da wifi çöktü yarın izleyeceğim internetim az :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -alpinist-

Yurt da wifi çöktü yarın izleyeceğim internetim az :)

bu saatte çökmemesi gerekmiyor mu millet uyuyor kullanan az

• Dönüştürsen ölürsün hocam. Bir işine yaramaz.

• Beyin zaten ufak elektrik sinyalleri ile işliyor , gliloz ile besleniyor.

başlığa yaptım yorumı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalan Söylemeyen Adam -- 21 Şubat 2018; 14:54:19 >
  • Bilinç,  enerjiye dönüşebilir mi?
  • konunun güzelliğine bak yalnız, DH hazır değil böyle tartışma ortamlarına favorilere ekledim detaylı okuyacağım, devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

konunun güzelliğine bak yalnız, DH hazır değil böyle tartışma ortamlarına favorilere ekledim detaylı okuyacağım, devam.

Paylaştığım videoları mutlaka izle

• Bu forum için çok üst düzey bir konu, seni tebrik ederim.

Benim düşünceme göre insan bedeni bir gemi gibi, bilinci taşıyor. Bu dünyadaki amaçlarımızdan birisi de bilgi'yi deneyimlemek. Senin cihaz dediğin şey zaten insan bedeni. Bütün dünya teknolojik gelişmeyi sanayi devriminin çarklarına endekslediği için, sen de daha yüksek bir bilince erişmenin bilgisayar komponentleriyle olacağını düşünüyorsun. Yüzbinlerce yıllık insanlık tarihinde elbet birileri bu bedenin sırlarını keşfetmiş olmalı değil mi? En yakın tarihli olanından tasavvuf sufileri İnsan-ı Kâmil olma yolculuğunda varlıkla bütünleşip daha yüksek bilince erişmeyi arzuluyorlardı. Gelecekten gelecek yeni bir bilgi yok. Her şey geçmişin tozlu raflarında saklı. Ölümsüzlük, yıldızlararası seyahat gibi kavramlara gelince bunlar da yerçekimsel kavramlar. İlahi düzlemde hiçbir anlamı yok. Zaten ölüm diye bir şey yok. Ama dünyada kitleleri uyutmak için ölüm senaryosu öğretiliyor.

Arayışında başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 21 Şubat 2018; 16:54:13 >

• Evreni bir bütün olarak birleştiren en önemli şey bilinçtir bizler de onun bir parçasıyız o enerjinin ; )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.