Şimdi Ara

Bilimsel konularda okuduğum şeyler aklımda kalmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
6.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mesela geçenlerde Abiyogenez Teorisi hakkında bir şeyler okumuştum, tabi ki konu hakkındaki bazı şeyleri hatırlıyorum ancak teoriyi kendime yeniden anlatmaya çalıştığımda başaramıyorum, bir şeyi tam anlamıyla anlamam için çok, çok fazla okumam ve pratik yapmam gerekiyor ve bu da bana çok fazla zaman kaybettiriyor. Bu problemin nedeni nedir arkadaşlar ve çözülebilir mi?

• Bende de öyle oluyor. Her gün birçok farklı yazı okuyorum ve hepsini ilk okuduğum anda olduğu gibi aklımda tutmam mümkün değil. O vakitten sonra zaman geçtikte bazılarını daha fazla unutuyorum. Hafızanın kuvvetine ve tekrar etmene bağlı olarak değişebilir.
  • Belki vitamin eksikliğidir.
  • Ezberci bir yaklasimla olaya yaklasiyor olabilirsin. Yani aslinda ilk okudugun anda da anlamamis olabilirsin. Sonra da bunlari unutuyorsundur. Lisede geometri calisirken ben de formulleri hic ezberlemek istemez, hepsini kendim cikarmaya calisirdim. Trigonometri sinavinda bir suru birim cember cizerdim. Ancak isler zora girdiginde bir sekilde ezberleyip sinavdan yuksek not almistim. 1 hafta sonra basit bir soruyu cozemedigimi farkettim, cunku ezberlediklerim ucup gitmisti. Yine oturup birim cember cizip cozmustum : ) Yani demem o ki, sorunun ne oldugunu ve cevabin ne oldugunu icsellestirdigin zaman kolay kolay unutmazsin. Ama oyle okuyup gecersen unutursun.
  • Bir konuda yazılmış bir metin, genelde daha büyük bir metnin parçası gibidir, doğal olarak yalnızca o parçadan yola çıkarak metin anlaşılamaz bu yüzden akılda kalmaz.
    Puzzle gibi işte, diğer parçaları arayıp bulmak gerek.
  • Hocam Öğrenmek İçin okursanız ve de okurken yorumunuzu katarsanız daha kalıcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonya -- 28 Haziran 2015; 1:42:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Ezberci bir yaklasimla olaya yaklasiyor olabilirsin. Yani aslinda ilk okudugun anda da anlamamis olabilirsin. Sonra da bunlari unutuyorsundur. Lisede geometri calisirken ben de formulleri hic ezberlemek istemez, hepsini kendim cikarmaya calisirdim. Trigonometri sinavinda bir suru birim cember cizerdim. Ancak isler zora girdiginde bir sekilde ezberleyip sinavdan yuksek not almistim. 1 hafta sonra basit bir soruyu cozemedigimi farkettim, cunku ezberlediklerim ucup gitmisti. Yine oturup birim cember cizip cozmustum : ) Yani demem o ki, sorunun ne oldugunu ve cevabin ne oldugunu icsellestirdigin zaman kolay kolay unutmazsin. Ama oyle okuyup gecersen unutursun.

Çok doğru bir bakış açısı. Ezber kesinlikle hafızayı köreltiyor. Küçükken bir şarkıyı veya bir hikayeyi bir kere dinleyince kavrardım. Eksizsiz tekrar edebilirdim ama ne zaman ki ilkokul ve lise eğitimimi bitirdim, problemleri eskisi gibi çözememeye, okuduklarımı eskisi kadar anlamamaya başladım. Ve bunun sorumlusunuz ezberci eğitim sistemi olduğunu düşünüyorum. Kurtulmak için ne yapmalı? Ezberden kurtulmak mümkün değil elbette. Sürekli bir şeyleri ezberlemek zorundayız. Gerek mesleğimizde gerek yeni bir dil öğrenirken... Ama mümkün olduğunca şekilsel bağlar kurmak gerektiği kanısındayım. Özellikle de görsel zekaya sahipseniz. Zeka türünüze göre olayşlar arasında ilişkiler kurabilirsiniz. Veya bir şey okurken kafanızda onu bir hikayeye dönüştürebilirsiniz. Bilimsel makalelerde bunu yapmak zor ama Mephalay'ın da dediği gibi soruyu ve cevabı içselleştirdiğiniz zaman akılda kalıcılığı da artacaktır.

Ayrıca hafıza ile ilgili problemler yaşıyorsanuız bol bol balık ve ceviz yemenizi veya doktor danışmanlığında balık hapı almanızı tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet arkadaşlar sizin de belirttiğiniz gibi sorunumun ezberlemeye çalışmak olduğunu anladım, bundan nasıl kurtulabilirim?
  • Benim de aklımda kalmıyor okuduklarımın çoğu

• Bir kere okursan tabiki aklında kalmaz nedeni için long term potentiation mekaznızmasını okumalısın. O da aklında kalmayacağı için özetliyim
    Bellek ile ilgili sinir yolunu uyardıkça o yolu kullanman kolaylaşır, böylece daha kolay hatırlarsın onu. Presinaptik nöronu uyarman yani aynı konuyla ilgili bolca okuma yapman lazım.
  • Abiyogenez ile ilgili kafanda bişey kalmıyosa sıkıntı yapma.Çünkü abiyogenezle ilgili okuyacağın herşey saçmalıktan ve boş laf kalabalığından öteye geçmiyecektir.Abiyogeneze göre canlılar kendiliğinden olmuştur.Sen de doğal olarak sorarsın , peki nasıl olmuş?Alacağın cevap kocaman bir hiç ve boş laf kalabalığından başka bişey değildir.Tavsiyem gerçek bilimle uğraşın.Böyle bir takım içi boş ideolojik şeyler insanı sıkar.Bilim sorularına cevap aramaktır.Hiçbir soruya cevap vermeyip sadece ideolojik sebeplerden piyasaya sürülmüş teoriler zaten hemen sırıtır ve zeki bir insan tarafından hemen farkedilir.Zeki insanın beyni de sorgulayan ve herşeyi kör körüne kabul etmeyen beyindir.Abiyogenez gibi ateizme kılıf uydurmak için ortaya atılan teorilerle uğraşmak yerine , gerçek bilimle uğraşmanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

Abiyogenez ile ilgili kafanda bişey kalmıyosa sıkıntı yapma.Çünkü abiyogenezle ilgili okuyacağın herşey saçmalıktan ve boş laf kalabalığından öteye geçmiyecektir.Abiyogeneze göre canlılar kendiliğinden olmuştur.Sen de doğal olarak sorarsın , peki nasıl olmuş?Alacağın cevap kocaman bir hiç ve boş laf kalabalığından başka bişey değildir.Tavsiyem gerçek bilimle uğraşın.Böyle bir takım içi boş ideolojik şeyler insanı sıkar.Bilim sorularına cevap aramaktır.Hiçbir soruya cevap vermeyip sadece ideolojik sebeplerden piyasaya sürülmüş teoriler zaten hemen sırıtır ve zeki bir insan tarafından hemen farkedilir.Zeki insanın beyni de sorgulayan ve herşeyi kör körüne kabul etmeyen beyindir.Abiyogenez gibi ateizme kılıf uydurmak için ortaya atılan teorilerle uğraşmak yerine , gerçek bilimle uğraşmanı tavsiye ederim.

Yaratılış Atlası ile başlangıç yapmak uygun mudur ?

• Bende tam tersi öğrenmek zorunda olduğum şey ne kadar uğraşsamda zar zor girer kafama ama öğrenmek zorunda olmayıpta öğrenmeyi istesem göz ucuyla bile görsem yazıdaki bilgiler aklımda kalıyor kasma fazla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.