Şimdi Ara

Bilimsel Kız Tavlama Taktiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Psikoloji'de the Social Mere Exposure Effect diye fenomen var. Kısacası şöyle: Belli bir şeye uzun süre maruz kalırsanız onu sevmeye başlıyorsunuz. Misal ilk defa dinlediğiniz bir şarkı size güzel gelmeyebilir ama birkaç kez dinledikten sonra o şarkıdan hoşlanmaya başlarsınız. Veyahut ilk defa gördüğünüz birini beğenmezsiniz ama zamanla göre göre artık gözünüze bir başka gelmeye başlar. Bu durum çocuklarda işe yaramıyor çünkü gelişim psikolojisinin defalarca kanıtladığı üzere çocuklar yeni şeylere dikkat kesiliyorlar. Yani hedefinizde bir kız varsa ve kız sizi az gördüyse hemen çıkma teklifi etmeniz ters tepebilir. Onun yerine en az 25 kez farklı günlerde gözüne görürün ve vakit geçirin. Sonra çıkma teklifi edin.

1992 yılında bir üniversitede bu fenomeni kanıtlamak için şöyle deney yapıyorlar: Birbirine çok benzeyen dört farklı kadın farklı sayılarda bir derse gidip oturuyorlar. Ama hiçbir kimseyle etkileşime geçmiyorlar. Hatta biri hiç gitmiyor sınıfa. Biri beş kez, diğeri on ve sonuncusu da yirmi kez gidiyor. Ve dönem sonunda sınıftaki öğrencilere kim daha çekici diye anket yaptırıyorlar ve derse en çok giden en çok oyu alıyor. Kısacası bu taktik bilimsel.

İlgili makale:https://psycnet.apa.org/record/1992-39129-001

• kanka bu mantığa göre tüm kızlar ünideki sınıf arkadaşlarıyla evlenmesi gerekiyodu
  • Ama kaçı çıkma teklifi ediyor? Sonuçta hepimizin egosu kırılgan. Her gün gördüğün kişiye aşkını ilan edip reddedilmek en yiğidin harcı değil. Birçok kişi karşıdan adım bekliyor ve cesaret edemiyor. Onun yerine az tanıdığı kişi üzerinden risk alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

Ama kaçı çıkma teklifi ediyor? Sonuçta hepimizin egosu kırılgan. Her gün gördüğün kişiye aşkını ilan edip reddedilmek en yiğidin harcı değil. Birçok kişi karşıdan adım bekliyor ve cesaret edemiyor. Onun yerine az tanıdığı kişi üzerinden risk alıyor.
    hocam uzun süre kanka takılıp kıza yürüyen eden açılan ama ben seni arkadaş olarak görüyorum yaa .s .s diyen kızların duymuşsundur benim bildiğim gördüğüm tecrübe ettiğimde kadınlar ilk görüşte karar verdiği zaten bi kıza sürekli maruz kalacak ortamı nerden bulacağızki herkesin bi iş hayatı şunu bunu var
  • derse en çok gidenin beğenilmesi en çok görülenin beğenileceği tezini desteklemez ki. çok fazla maruz kalmak sonunda o kadar uyarıcı pekiştireç ve güdülenme demek. o kişiyi o kadar yakından tanımak ve etkileşim bağdaşım kurmak demek. bunun sonucu olarak da ilişkisel bir varlık olan insan için yeni örgütsel devinimsel tanımlar ve hafıza koordinasyonu sonucu kalıcı öğrenmeler demek. yani söylediğin kısmen doğru. katılıyorum. ama burada kişiler arasındaki geçen sürenin muhteviyatı yani maruz kalınan uyarıcıların kalitesi ve bu içeriğin karşı cinsin art alan bilgisinde idol kişi modellemelerindeki örtüşme orantısallığı bence.
  • her gün dinlediğim şarkıdan neden sıkılıyorum o zaman?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keira- kullanıcısına yanıt
    O da herhalde işin cıncığını cıkarmak herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amerikalı Kız Tavlama
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.