< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 13 Şubat 2019; 0:51:3 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 13 Şubat 2019; 0:51:3 > |
Yine bir dünya zırva.
Dün aslında YouTube linkini attığında cevap yazmıştım ama konu maalesef uçtu. Öncelikle ateistler neden dine düşman onu aciklayalim. Ateistlerin hemen hepsi önceden dini birtakım inanışlara sahip insanlar. Küçükken cinden, şeytandan korkmuş, namaz kılmış, oruç tutmuş, cehennemden korkmuş, okulda bir sürü masallarla beyni yıkanmış, hatta ateistlere karşı dinini müdafaa etmiş vs.. Bunca yıl bu saçmalıklarla beyni yıkanmış bir kişinin ateist olunca ne hissetmesini beklersin. Aldatılmışlik, Boşluk, şaşkınlık, çaresizlik, umutsuzluk, kızgınlık, nefret... Işte ateistler bu yüzden tepkiseldir. Aldatılan insan kızgınlık duyar. Üstüne bu zirvalardan kurtarmak istediği insanlar kendine kâfir, murted diyor, iftiralar atıyor, bilimsel konuları carpitiyor. Bütün bunların üstüne sosyal çevresinde rahatça ben ateistim diyemiyor. Belki ailesi yalan bir inanç uğruna çocuğuna demedigi lafı bırakmıyor. Bu ateist elbette ki dünyadaki dinleri yok edelim dediğinde haklı olmuyor. Ama o adamın psikolojisini de anlamak gerekiyor. Ya işte bilimden zerre kadar anlamadığınız gibi psikolojiden de anlamıyorsunuz. |
Militan Ateistlerin kutsal kitapları, dinleri yanlış anladığını, yorumladigini ve carpittigini iddia ediyorsunuz.
Evet bunu yapan ateistler var. Buna ben de kızıyorum. Fakat dinin bin tane şekli var. Hadisleri, mezhepleri, tarikatları, tasavvufu geçtim. Kurandaki aynı ayeti iki farklı müslüman iki farklı manaya çekiyor. Ateist bunların hangisine cevap versin. Birinin haram dediğine helal, farz dediğine haram diyor. Ateist buna bakmaz. Yıllarca geleneksel dinde bu nasıl algılanıyor, bir ayet ne anlama geliyor, ona bakar ve onun üzerinden eleştiri yapar. Çünkü bu din yüzlerce yıl bu şekilde algılandı ise, bizim için en doğru yorum bu olmalıdır. Gerisi spekülasyondan öteye gitmez. Yoksa Ateistlerin dinin her türlü yorumuna her türlü cevabı vardır. |
Diğer mesele.
Bilimde bir kural vardır. Iddia bilimsel bir veri ile desteklenmediği sürece yok kabul edilir. Ateistler de bu nedenle tanrı iddiasını kabul etmezler. Arkadaş bu noktaya takılmış. Bilimsel bir veri olmayışı tanrının olmadığını göstermiyor demiş. Tanrı var ya da yok. Bilimsel olarak şunu biliyoruz. Tanrı varsa (ki gerek yok) bu semavî dinlerdeki gibi her şeye gücü yeten, her şeye kadir bir tanrı olamaz. Bu tanrı en fazla evreni bir şekilde laboratuvar gibi bir ortamda yaratmış olabilir. Hiçbir şekilde evrene müdahale edemez, evrende her olan biteni bilemez sadece dışarıdan izleyebilir. Bunun da tanrisalligi tartışılır zaten. Bu bilimsel olarak bu şekildedir arkadaşım. Bu işin felsefesi beni zerre kadar irgalamaz. Bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorsan YouTube da kerem cankocak in tasarlanamayan evren videosu var. Onu izle. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 12 Şubat 2019; 19:18:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:57:56 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 12 Şubat 2019; 20:25:51 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Şubat 2019; 20:42:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 12 Şubat 2019; 20:47:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 12 Şubat 2019; 21:2:3 > |