Şimdi Ara

Bilim kurgudan gerçeğe: NASA, uzayda yapay zeka dönemini resmen başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilim kurgudan gerçeğe: NASA, uzayda yapay zeka dönemini resmen başlatıyor
    Eğer uzay temalı bilim kurgu filmleriyle içli dışlı iseniz uzayda “yapay zeka” genelde sonu iyi bitmeyen bir şey olarak aklınıza kazınmış olabilir. Bu güvensizlik bir yana yapay zeka, hem insanlı hem de insansız görevler için uzayda büyük avantajlar sunabilir. Ve görünüşe göre, NASA astronotlar için ChatGPT benzeri bir asistan üzerinde çalışıyor.



    NASA’nın ChatGPT benzeri yapay zeka sistemi, astronotlara bir arayüz kullanarak manevra yapmalarına, deneyler gerçekleştirmelerine ve daha pek çok şeye olanak sağlayacak. IEEE'nin yeni nesil uzay iletişimi konulu bir toplantısında konuşan Dr. Larissa Suzuki, "Fikir, uzay araçlarıyla karşılıklı etkileşim kurduğumuz ve onların da bize uyarılar, güneş sisteminde ve ötesinde gördükleri ilginç bulgular hakkında geri bildirimde bulundukları bir noktaya ulaşmak" dedi ve ekledi: "Artık gerçekten bilim kurgu gibi değil."



    Ay yörüngesindeki istasyonda kullanılacak



    Bilim kurgudan gerçeğe: NASA, uzayda yapay zeka dönemini resmen başlatıyor
    NASA, sistemi Ay'ın yörüngesinde dönecek ve NASA'nın Artemis görevine destek sağlayacak bir uzay istasyonu olan Lunar Gateway'e yerleştirmeyi hedefliyor. Sistem, astronotların karmaşık kılavuzlara dalmadan deneyler veya manevralar hakkında tavsiye almalarını sağlayan doğal bir dil arayüzü kullanacak.



    Ayrıca Bkz.En yakın arkadaşınızın sesini klonlayabileceğiniz yapay zeka aracı geliştirdi



    Lunar Gateway için küçük işletmelerin desteğini talep eden özel bir sayfada NASA, çeşitli sistemleri yönetmek için yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerine ihtiyaç duyacağını bildirdi. Bunlar arasında bilim yüklerinin otonom operasyonları, veri aktarım önceliklendirmesi, otonom operasyonlar, Gateway'in sağlık yönetimi ve daha fazlası yer alıyor.



    Dr. Suzuki ayrıca bir öngörü ve olası senaryonun resmini de çizdi. Ona göre, yapay zeka ile istasyonun sisteminde yaşanan veri iletimindeki aksaklıklar, verimsizlikler ve diğer dijital kesinti türleri otomatik olarak düzeltilebilecek. Dr. Suzuki açıklamasında "Bir uzay aracı çevrimdışı olduğunda ya da yazılımı bir şekilde bozulduğunda uzaya her zaman bir mühendis gönderemeyiz" ifadelerini kullandı.




    Kaynak:https://www.engadget.com/nasa-is-creating-a-chatgpt-like-assistant-for-astronauts-081903604.html







  • yapay zeka yapay zeka çok mu önemli sanki

    kontrolü kendi yaptığı şeye teslim edene akıllı denmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 26 Haziran 2023; 21:6:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam böyle haftanın ayın yılın en beğenilen yorumcusu oldum diye seviniyorum. Sonra nerede yazdığımı görüyorum. Ya sabır.

  • HAL 9000: "I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that"

    HÜSAMETTİN 1.1 : "Hacı, walla yapamam, olmaz!"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 26 Haziran 2023; 22:44:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.