Şimdi Ara

Bilim Açıkladı: Bu dünyadan başka bir gezegene ASLA koloni kuramayacağız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bence yanılacaklar. Tahminimce ilerde başka gezegenlere koloni kurulabilecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sen yanılıyorsun. insanın düşmanı apaçık bellidir. görmen gerekmiyor. varlığı ve bize olan düşmanlığı zaten bildirilmiş. din olmayınca, ayrışma ortadan kalkacak ise eğer, din sahibi olan hristiyanların fikirlerini, dinlerini ve sahip oldukları diğer demokrais vs anlayışlarını diğer toplumlara empoze etmeye yönelik misyonerliklerini neden görmezden geliyorsun? ayrıca biraz araştırırsan senin de göreceğin şöyle bir husus var: üçlü birlik inancı, yani baba - oğul - kutsal ruh. bunu neden yazıyorum? geçen denk geldim. youtube'da neden kavga ediyoruz? birbirimize karşı, saygılı, barış ve huzur içinde yaşayabiliriz cümlesini yazan bir türk gencine gelen cevap aynen şuydu: siz bu üçlü birlik inancına inanmıyorsunuz, bu dediğiniz asla mümkün olamaz. o zaman senin demene göre, lafın kısası ibrahimi dinlerin tamamen ortadan kalkmasını gözetliyorsun ki bu dediğin asla mümkün olabilecek bir şey değil. din, odediklerine sebep olmaz. ama yobazlık, buna sebep olabilir. dini sorgulamak yerine, dine zarar verenleri sorgulamak daha doğru bir iştir. kaldı ki; din sahibi olanların tamamı da ibrahim peygamberin çocuklarından olup, birbiriyle akrabadır. katolikler, ortodokslar, protestanlar, bizde mezhepler, museviler..


    gelelim konuya:


    bilim zaten gerçeği biliyor. kuran'da: gerçeği bildiğiniz halde, bile bile neden saklıyorsunuz? deniyor. yaşanılır bir gezegen bulmak için tüm referanslar, güneş sistemimizden elde edilen verilerdir. güneş sisteminin dışına yolculuk edecek teknolojiye ulaşılsa bile, güneş gibi etrafındaki gezegenlere hayat veren bir sistem yok. teknoloji geliştikçe, araştırmada sınır tanımayan bir anlayış da var. bu güzel ve yapılması gereken bir şey. kötü olan ise onca verilere rağmen, yani bilim ve teknolojiye rağmen yaratıcı'nın varlığını kabul etmeyen bir zihniyetin dünyadan başka yaşanılır bir gezegen, bunu da geç uzaylı bulmaya çalışmasına neden hiç laf yok? dünyadaki ekonomik sistemde, borçlu olmayan ülke yok. peki bu alacaklı kim? demek ki birileri bir sistem belirliyor ve bu sistemi insanlara dayatıyor. en tehlikeli etken işte bu işin altında saklı. kim bu?





  • koloni kuramazsak üzücü olur. 

  • üzücü
  • Yorumcuların bir kısmı bilim yobazı, bir kısmı din yobazı.

    Şimdiki bilime bakıp, şu şu asla yapılamaz diye bişey var mı yahu bilimde? Şu anda bizim olup olmadığımız bile kesin değilken, bu ne öz güvendir, bu ne aymazlıktır.

    Din olayı zaten komple saçma. Bin yıllar öncesindeki yazılara bakıp geleceği tahmin etmeye çalışmak... Şakası bile olmaz bunun.

    Konu başlığında bahsedilen olay farklı aslında. Açıklamayı yapan adam aslında doğa düşmanlığına vurgu yapmış.

    Artık insanlarda, dünya bitse bile, nasıl olsa başka gezegene taşınırız inancı oluşmaya başladı. Bu çok yanlış. Marsta kendine yetebilecek koloni kurmamız bile belki 100 yıl sürecek. Başka sistemlerde kendine yetebilen, dünyaya bağımlı olmayan yaşam kurmamız belki binlerce yıl sürebilir.

    Ama bu hızla giderse dünyadaki insan yaşamı o kadar dayanmayabilir. Adam, bize güvenip dünyanın içine etmeyin demiş.

    Hani bizim cahil kesimin 2023 e kadar sıkalım dişimizi, 2023 de yırtıyoruz demesi gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • titanda hayat nasıl olabilir


    benim bildiğim yakınında senden daha büyük bir çekim gücü varsa sen steril kalırsın.


    ay da yaşam kuşağında , dünya hayat için ne var ne yok yemiş yutmuş ay steril kalmış.


    demir in satürn varken titan kalma ihtimali çok az miktarda olması lazım , hayat için bir çekirdek oluşturamayacak kadar az.


    su yüklü bir taş satürn varken titanın çekim kuvvetine yakalanması düşük bir ihtimal.

  • Kendi ekosistemine sahip bir uzay gemisi ile ışık hızının yarısı hızla bile binlerce yıl yolculuk yapılabilir. Gemiye binenlerin 5 10 kuşak sonrası başka yıldız sistemlerine varabilecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalok kullanıcısına yanıt
    Yarı hızda dahi yapılamaz, bu fizik kurallarına aykırıdır ve onu sağlayacak bir güvence ve enerji-yakıt asla elde edilemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    Kendi ekosistemine sahip bir uzay gemisi ile ışık hızının yarısı hızla bile binlerce yıl yolculuk yapılabilir. Gemiye binenlerin 5 10 kuşak sonrası başka yıldız sistemlerine varabilecektir.

    Hızlandıkça çok yüksek bir enerjiyle ortamdaki partiküllerle çarpışmaya başladığınız için çok yüksek oranlarda radyasyonla yükleniyorsunuz hocam ışık hızına yakın hızlarda gitmenin insanlar veya daha genel tabirle organizmalar için en büyük handikabı bu. Radyasyon zehirlenmesinden ölmeden muazzam yüksek hızlarda (yani tıpkı ışık parçacıkları fotonlar gibi saniyede yüz binlerce kilometreye ulaşan hızlarda) yolculuk yapmak mümkün değil. Bunu CERN tarzında bir parçacık hızlandırıcının içinde durmak ve yüksek enerjili parçacıkların bombardımanına maruz kalmak gibi olduğunu düşünebilirsiniz.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.