Şimdi Ara

Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
546
Cevap
3
Favori
40.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
259 oy
Giriş
  • Bilgisayar parçaları normaldede pahalı lakin türkiyede pc parçaları satanlar başta itopya olmak üzere aşırı derecede kar koydukları için aşırı pahalı hale geliyor. Bu yüzden yurtdışı fiyatlar çok ucuz kalıyor. Logitech g502 zaman zaman 49 eurodan satılmakta yurtdışından 2 sene önce 230 tl ye almıştım, türkiyede 300 tl ye satılıyordu.

Şimdi bakıyorum corsair h150i 1305 tl türkiyede en ucuzu, neweggde bundan 1 ay önce 1100 tl ye geliyordu, şuanda amazonda 1150 tl ye kargo dahil fiyatı. Amazon türkiye'den asus rx580 gaming 3 fanlı olanı 1850 tl ye, msi x470 m7 ac yi 1500 tl'ye satın almıştım. Bunların normal fiyatları ekran kartı 2800 civarı, anakart ise 2100 tl civarında satılıyordu. 2700x işlemci 1800 tl ye satıldı, normal fiyatı 2500 tl civarlarıydı. Teknobiyotik n11 mağazasından güç kaynağı aldım, normalde 1560 tl civarı satıştaydı, n11.11 geldi diye o gün fiyatı 1630 tl ye çekti. kupon, bonus vs ile 1415 tl ye aldım. amazon türkiyede corsair 900d kasa 2000 tl ye satıldı, şuan en ucuz fiyatı 2300 tl lerde. cl17 3600 mhz gskill ram türkiyede 1800 tl ye satılırken cl16'sını neweggden kargo dahil 1500 tl ye satın aldım. Ürünlerin aşırı pahalı olmasının sebebi türkiyede pc parçaları satanların açgözlülüğüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: strong mind strong body

Tüm ekonomi konularında defanstasın
    Avrupa'da 1000 euroya alınan Apple ın son telefonu yani asgarl ücretten daha az ,Türkiye'de 10000 lira yani 5 asgari ücret.Hadi bunuda açıkla.
    Iphone ile asgari ücret karşılaştırması yapan senin gibi bir varlık olabilir. iPhone alamıyor diye aglayanlar bir bir ortaya çıkıyorlar. Mesele devlet beka ilerleme gelişme değil ki öyle olsa sabah akşam burada yazacağına ağlayacağına kendini geliştirirsin kaliteli vasıflı biri olur ve ülkene hizmetin olur ya da ülkeni dünya da temsil edersin ama sizler ne yapıyorsunuz iphone alamıyor diye isyankarligi oynuyorsunuz o yüzden sizin önünüze iPhone atarsak ağlamaniz kesilir. Benim gördüğüm budur şimdikilerden. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    7/24 defanstasın vasfın yüksek

• 5 sene önce Sony Vaio harici ekran kartlı gt740m 2gb laptop almıştım. Tüm iskencelerime rağmen çalışıyor. Kolumun altından düşürüp kasayı ve menteşeleri kırdım. Ekran kirilmadi. 200tl masraf ettim. 2017de SSD taktım.

2013 yılında 1800tl ye antivirüs programı ile satın almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 1700tl idi kendi fiyatı. Bu dönemin aynı ayarda gt940 lı laptopı 3500den başlıyor. SSD yok belirteyim. 1050 2gb ekran kartlı olanı 4300den başlıyor. 5500e kadar yolu var. Siz siz olun malinizin kıymetini bilin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

7/24 defanstasın vasfın yüksek
    Yooo alakası yok azıcık dikkat etsen ne zaman burada olduğumu öğrenirsin ben sabaha kadar yazılım çalışıyorum 8 10 civarı yatıyorum akşama kalkıyorum 18 20 sonra işlerim oluyor ve gece 1 2 de konuları açıyor ve bir bir okumaya başlıyorum sizin eğlenceli halinizi görmek için. Bu gece beni güldüren sen oldun Allah razı olsun. ;)

dh | MOTORCU KULÜBÜ
    Yamaha YZF R6
  • quote:

Seni blokladım tirol
    Teşekkür ederim, bloklanan kişiler arasında rekora bir adım daha yaklaştım sayende. ;)

• Bilgisayara 20 bin lira verip camur grafikli pubg, lol oynayan adamlarin ps4’e cop demesi acayip komik. Senin o 20 bin liralik kasanla oynayabilicegin en iyi oyun hala 2013’te cikan gta5 kardesim. Adamakilli AAA oyun cikmiyor bile :(
    Yillarin pc oyuncusuyumdur, cok pahali sistemler de kurdum ama hicbi zaman karsiligini alamadim. Ps’e cop diyen arkadaslar bi gow, rdr2, detroit, uncharted, lastofus gibi oyunlara bakip konussun lutfen... sonra far cry5’e vs. baksin bakalim grafik farki gercekten abartildigi kadar cok mu.. bunun yaninda ps forumuna ve pc forumuna bakin. Pstekilerin derdi ‘acaba simdi hangi oyunu oynasak yavvv’ iken pc kullananlar ‘ramin isigi yanmiyor, ekran karti alev alacak, monitore goruntu gelmiyor, gtx2080ti fps dusuklugu’ vs vs onlarca sorunla ugrasiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağa mı didin? -- 28 Ocak 2019; 8:22:29 >

Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO | ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC Edition | GSKILL Trident Z RGB Led 32GB (4x8) DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2 | KINGSTON 240gb Hyperx Savage SSD | WD Caviar Black 1 TB/7200 |
    NZXT Kraken x62 | PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass | BenQ XL2430T 24" 144Hz | LOGITECH G502 | STEELSERIES Rival600| Logitech G810 Orion Spectrum | Monster Abra A5 V15.2.2 |
  • Eskiden 800 600 grafik bizim için lükstü. Toplu mouse dan lazere geçiş çığır açtirmisti. Nereden nereye gelmişiz. Ekonomi normale dönüyor bence. Satılacak şeyler bitince daha da normalleşme göreceğiz gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 28 Ocak 2019; 8:30:57 >
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Puhahaha, ya ne diyorum ben ne?? Türkçe dilini tam olarak anlayamıyor musunuz? Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ben diyorum 1700 verdim 4k cihaz için, bu sizin çok akıcı bıkbık dediğiniz cihazın ekran kartı 9-10k. Benim PCm de var PS'm de. Sizin gibi her konuya bir taraf olmaya çalışan, karşı tarafa saldıran tiplerden değilim. Merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykus_reyis -- 28 Ocak 2019; 8:41:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu ps4 vs PC tartışmasına getirmek istemem, her ikisine de sahibim, ps4 1. yılını dolduruyor, bambaşka birşey diyebilirim, mouse ve klavye ile oyun oynamak amelelik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yok be :D neresi pahalı herşeyimiz 4 4lük ,

kendimi şanslı hissetmemin sebebi , zamanında pc almış olmak , şuan bir gariban pc toplarken

1. ay işlemci
    2. ay anakart
    3. ay ram ve ssd
    4. ay monitör alabiliyor

o ara paraya sıkışşıyor :D sat sat sat ülkede son durum teşekkürler Türkiye
  • Maalesef paramızın kıymeti kalmadı. Üstüne ağır vergiler de olunca fiyatlar uçtu gitti... 2012 yada 2014 yılında internet PC si diyebileceğimiz Acer 4gb ramlı laptop PC almıştım 700-800tl ye şimdi bu fiyata anca taplet alabilirsiniz. Yine bu yıllarda 2015 de 50" plazma TV 600hz smart vs 1500tl ye almıştım şimdi bu fiyata mümkün değil alamazsın

TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970
  • Olm grafik beğenmeyip üst seviye makineye pahalı demek neyin kafası?

Xeon 12 CPU işlemci ve 8GB M4000 Quadro GPU lazım bana ve kim bilir ne kadar tutar...

9000 liraya senin işini görecek makina bulmuşun da buluyorsun.

Orijinalden alıntı: Madnessisme

arada aynı pcyi rx 570,75 hz monitör ve aksesuar ile 5500e topladım, 144 fps görmesin gözleri ne değişti?

Alıntıları Göster
    75 hz ile 144hz arasında 69 hzlik bir fark var. Kaldıki 100 hz in üzerine çıktığınızda oyun deneyiminiz fazlasıyla değişiyor. Daha akışkan,estetik bir görüntü ile yağ gibi kayıyor. Bunca insan salak mıki 144hzlik monitörlere o kadar para veriyor?
    Bu eleştiri aslında paramızın değer kaybına yönelik yapılan bir eleştiri,yine uygun fiyata sistem toplarsın ama önceye oranla 3bin liranın alacağı sistem şimdi 1500 tlnin alacağı sistem oluyor.Verilen paranın hakkını almak yerine eline oyalayacak bir oyuncak verilmesini tercih etmek kişiye göre değişir.
    -Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin ama mükemmel olmak için başlamak zorundasın. //-Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer. İçsen de tükenir içmesen de. Bu yüzden, hayattan tat almaya bak. Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.