Şimdi Ara

Bilgisayarın Windows Açılış Ekranında Kilitlenme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle problemim pek Amatörce bir sorun değiş O yüzden gerçekten bilgisi olan arkadaşlar Cevap yazabilirlerse çok seviniriz.

Bilgisayarım Windows Açılış mavimsi ekranında kilitlenip kalıyor. Sistemim Orj. Windows 7 64bit Ultimate(SON GÜNCELEMELER YÜKLÜ SP1).

1) Sistemi farklı hdd lere kurup denedik aynı sorunu yaşamaya devam ediyoruz. Yani HDD lerde sorun yok.

2) Ramleri mem86+ ile derinlemesine tarattırdık Ramler de bir problem görünmüyor.

3) Bilgisayarımın tüm termal macunları Nocyua termal macun ile yenilendi. Anakart, Ekran kartı hepsi yenilendi, Termal Pedler dahil. Kısacası Sistemimde ısınma sorunu yok. Sıvı Soğutma kullanıyorum.

4) Ekran kartını çıkartıp onboard ekran kartı ile bilgisayarı kullandığımda da aynı sorunu yaşıyorum.

5) Win8, WinXP, Win 10 bunların hepsinde aynı sorun ile karşılaşıyorum.

6) Güvenli modda bilgisayar rahat açılabiliyor.

7) Anakartla ilgili nasıl bir sorun olabileceğini bilmediğimiz için onunla ilgili bir fikir yürütemiyoru.

Sistemim;
    -Asrock Z77 profesiional Anakart Bios son güncelleme yüklü1.70
    -Kingston Hyper 16 gb ram
    -Asus Direct cu Hd7950 Ekran kartı
    -3770K İNTEL işlemci
    -HDD Seagate500 gb+ WD 1000gb
    - PSU Seasonic 1050 Watt active Pfc

Evet arkadaşlar sorunum ve ayrıntıları böyle .

Bilgisayarın WİNDOWS Başlangıç ekranında kilitleyecek ne olabilir.
    Yardımcı olabilirseniz çok SEVİNİRİZ:

TEŞEKKÜRLER:
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    @dopac34 Arkadaşımızın Belirttikleri Görüntüler. Eksik bilgileri Yukarıda Deiğiştirdim. Bu hata Bilgisayara Hiçbir şekilde müdahale etmediğim zaman Yani durduk yere çıktı. Pek inanılası değil farkındayım. Hiçbir yükleme hiç bir güncelleme sonrası olmadı. Yani günlük kullanımda normal bir düzende çalışmakta iken birden başladı. Windows Xp ardında Windows 8.0 ardından Windows 10 64bit sistemleinde denendi hepsinde ilginç bir şekilde Windows karşılama ekranında kilitlenip kalıyordu. Dump dosyasını bilgisayarda bulamadık. Umarım aşağıdaki bilgilerden bir çıkarım yapabilirsiniz. Teşekkürler.

Sabah HwMonitor

Yüklü HwMonitor

Passmark Rating

Kaynak izleyici
     Bilgisayarın Windows Açılış Ekranında Kilitlenme Sorunu  Bilgisayarın Windows Açılış Ekranında Kilitlenme Sorunu

HdTune

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 25 Temmuz 2016; 15:33:48 >

• 1- Duruma dair bir video çekip koyun.

Şayet normal olarak açılmıyor ise Güvenli Modda aşağıda ki programlardan çalıştırabildiklerinizi açıp gerekli olanları alın.

2- Bu linkten edinebileceğiniz Hwmonitor adlı programı indirip kurun. (bu kısmı önemli) Önce bilgisayarınızı sabah ilk açtığınızda, sonra da yüksek performans gerektiren bir uygulama çalıştırdıktan sonra olmak üzere (böyle bir program yok ise bu linkten erişebileceğiniz passmark test programını kullanabilirsiniz) iki ekran görüntüsü alıp gönderiniz.

3- Bu linkten ulaşabileceğiniz HDTUNE adlı program ile Benchmark, Erroscan, Speedmap, Health sekmelerinin ekran görüntülerini gönderiniz. (test esnasında bilgisyarda işlem yapmayın, yapan programlar varsa geçici olarak durdurun veya kapatın).

4- Görev yöneticinizin, Performans, performans kısmından kaynak izleyicisi bölümünün CPU, Bellek, Disk, Ağ, Genel sekmelerinin tam ekran olarak, farklı zamanlarda olmak üzere iki farklı ekran görüntülerini alıp gönderin.

5- C:\windows\minidump klasörü içerisinde ki dump dosyalarını gönderin.

6- Problemin ne zaman ve nasıl ortaya çıktığının, sizin durumu nasıl fark ettiğinizi, problem öncesinde yazılım veya donanımda bir değişiklik yapıp yapmadığınızı da detaylandırarak izah edin.

Hepsini toplamda değerlendirelim.

NOT: Her disk için hdtune testini ayrı ayrı yapmayı unutmayın.

NOT 2: Powersupply marka ve gücünü de belirtmeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 22 Temmuz 2016; 9:12:44 >

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Teşekürler. en kısa zamanda yapmaya çalışacağız.

İşin ilginç kısmı Bu olayı bazen yapıyor. Yani Sanki gelinlik kız gibi Nazlanıyor derler ya o misal.

Bazen gayet güzel gidiyor haftalarca, bazen de bir açıyoruz tak windows açılış ekranında kilitlenip kalıyor.

Cevabınız için Teşekkürler. En kısa zamanda tüm hepsini yapıp ekleyeceğiz.
    İyi çalışmalar.
  • Psun yetersiz olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: regal1923

Psun yetersiz olabilir

Psum Seasonic 1050 watt :D yetmeme gibi bir durumun olmayacağına eminim.
  • citadel kullanıcısına yanıt
    Jfkdldjdjk şaşırdım ozaman ramlerden bir tanesini çıkar öyle aç bakalim olucakmi

• quote:

Jfkdldjdjk şaşırdım ozaman ramlerden bir tanesini çıkar öyle aç bakalim olucakmi

Hocam Aklınza gelebilecek her türlü söküp takma işini denedim.
    Sadece anakartı değiştiremedim çünkü elimde başka anakart yok.

Bu çok farklı birşey. Daha önce karşılaşmadığımız birşey. Tüm sistemler güzel görünüyor fakat açılışta her ne hikmet se windows merhaba ekranında kilitlenip kalıyor.

Yani ne diyeyim garip bir arıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 22 Temmuz 2016; 17:19:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartini çıkarıp denermisin

• quote:

Ekran kartini çıkarıp denermisin

Hocam ana konuyu okuyun hepsini yaptım..
  • Anakart çöp.

• Bios update?
  • Michael Scofield kullanıcısına yanıt
    Evet Hocam Bios güncel daha ilerisi yok. Hepsini yaptım.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 25 Temmuz 2016; 15:35:56 >
    İyi günler istediklerinizin bir kısmını toparlayıp ana konuya ekledik. Umarım Birşeyler çıkarabilirsiniz. Teşekkürler.
  • Belirttiğim testler donanımlarda olabilecek fiziksel arızalara yönelik, insan gözü ile tespit edilemeyecek bulgulara ulaşmak maksadı ileydi. Eksiksiz yaptığınız için teşekkür ederim. Test sonuçlarından elde ettiğimiz bilgilere göre;

a- Powersupply, voltaj veya başkaca bir sorun yaşanmadığı,

b- HDD lerde mevcut sorununuzu açıklayabilecek fiziksel hasar tespit edilemediği (disklerde, kullanıma bağlı yıpranma, fiziksel hasarlar tespit edilmişse de sorun ile doğrudan ilişkilendirilemediği için üzerinde durmuyorum),

c- Soğutma ile ilgili bir problem gözlenmediği (sıcaklıklar, hava akışı, soğutmayı sağlayan cihazlar dahil) (sıcaklığın sınırda dolaştığı tespit edilmiş ancak bu durumun mevcut problemi oluşturamayacağı düşüncesi ile üzerinde durulmamıştır).

tespit edilmiş ve bu ihtimaller göz ardı edilebilir hâle gelmiştir. Ancak şu unutulmamalıdır ki bu testler donanım çakışmalarını ve/veya uyumsuzluklarını ortaya çıkartmaz, durumu netleştirmeye yetmez.

Yanlış anlaşılmaya mahal vermemesi için anlattıklarınızı kısaca özetleyeceğim.

1- Farklı işletim sistemleri kurmanıza rağmen her defasında(her işletim sisteminde) login (giriş/Windows açılıyor/başlatılıyor) ekranında bilgisayarınız donuyor ve manuel olarak kapatıp - açmanız gerekiyor.

Öğrenmek istediğim bir kaç nokta olacak:

1- Bu yaşadığınızı sorun ile ne sıklıkta karşılaşıyorsunuz? Yoğun yaşandığı farklı zamanlar, durumlar oluyor mu? Duruma dair bir video görme şansımız var mı?

2- Mevcut ramlerinizin tam marka ve model numaraları.

3- Biosunuzun ayar menülerine dair detaylı bir video veya ekran görüntüsü görmemiz mümkün müdür?

4- Overlocklu donanımları default ayarları (bazı donanımlar kendinden oc lu olabilir) ile kullandığınızda bu sorunu yaşamaya devam ediyor musunuz?

5- Hangi donanımları oc li kullanıyorsunuz?

6- Bazı donanımları değiştirdiğinizi, kaldırdığınızı belirtmişsiniz. Acaba sağlıklı çalıştığından emin olduğunuz, bir eş, dost, arkadaşa ait ram/leri ayrıca kendi bilgisayarınızda deneme ve durumu gözlemleme şansınız oldu mu?

Bunun dışında çözüme yönelik yaptığınız bir kaç girişimi belirtmişsiniz ancak diğerlerinden söz etmemişsiniz. Acaba grafik kartı ve hdd donanımlarını değiştirme, ramlerin ise slotlarını değiştirip, tek tek deneme dışında farklı girişimlerinizde oldu mu yoksa tamamı bu kadar mıdır?

İsterseniz kendi düşüncemi de ekleyerek yazıyı sonlandırayım. Anlayabildiğim kadarı ile post ekranında bir hata almıyorsunuz, bu da donanımların fiziksel hasarlı olma ihtimalini bir miktar düşürüyor ama tamamı ile ortadan kaldırmıyor. Her selteftten geçen donanım hatasız, arızasızdır demek doğru olmaz.. Sıkıntınızın başlangıcı login safhasında başlıyor yanılmıyor isem, bu bana Ntldr'nin açılış sürücülerini Ntoskrnl'e bırakıp, birincil sürücüleri yüklenmesi ile sıkıntının su yüzüne çıktığını düşündürtüyor. Açılış sürücüleri, donanımları tam manası ile aktif etmeyip, genelde bios/çip yazılımları aktivasyonu ile yetinildiğini zannediyorum, birincil sürücüler ile tam olarak faaliyete girmeleri neticesi hatanın arızayı tetiklediği varsayılmalıdır. Hatalı yazılımlarda kesin olarak her zaman olmasa da, grafik, ses, Ethernet gibi donanımlar her açılışta auto olarak aktif edildiklerinden bu donanımlar da yazılımsal hatadan kaynaklı bir sıkıntının fasıla vermesi beklenmediği gibi sonu çok yüksek oranda bsod (bizim mavi ekran dediğimiz) ile noktalanır ki, sizde durumun böyle olmadığını, ayrıca dump kaydı meydana getirilmediğini de biliyoruz. Bu durum da yukarıda ki testlere Ethernet ve ses kartını da eklemekte sakınca olmayacaktır kanısındayım (düşük bir ihtimal de olsa bsod olmadan da bu hata alınabilir ancak her defasında hiç karşılaşılmamış olma ihtimali nerede ise 0'a eşdeğer olduğundan bu olasılığı göz ardı etmek yanlış olmaz). Bu durumda her defasında auto start almayan, ancak kimi hallerde startup çalıştırması gerçekleşebilen usb aygıtlarında veya bu aygıt kontrolörlerinde bir hata ihtimali düşünülmeli (hatta diğer bağlantı noktaları da eklenebilir). Bunun için bu donanımlar çıkartılıp, bios üzerinden tamamı ile devre dışı bırakılarak sorunun devam edip etmediği gözlemlenebilir, sorunun bu aygıtlarda/kontrolörlerde olması durumunda farklı bir sistem üzerinde veya tek tek denenerek sorunlu cihazın kimliğine ulaşılabilir. Bunun yanın da her açılışa özel farklı donanım peformansı gerektiren hallerde (sorunun her açılışta gözlemlenmediği de) hesaba katılarak oc problemi düşünülmeli ki bence daha ziyadesi ile bir oc problemi ihtimali daha ağır basmalıdır. Bunun için mevcut oc ler ya devre dışı bırakılmalı veya ayarlamalar gözden geçirilmelidir diye düşünüyorum. Beraberinde memtest programı oldukça yararlı bir uygulama olsa da kimi zaman tek başına arızalı ramleri tespit etmeye maalesef muktedir olamamaktadır. Sadece metest ile kontrolü yapılmış olması bir ramin temize çıkmasına yetmez. Farklı bir sistemde, denenmiş ve sağlıklı çalıştığı bilinmek ile %100 uyumlu olduğu bilinen farklı bir raminde bu sistemde denenmeden aklamak bana göre yanlış olacaktır.

Problemin tüm bu girişimlere rağmen devam ediyor olması da muhtemeldir. Bu durum da yeni bir arıza arama sürecine girilmeli, gerekiyor ise bu testler yenilenmeli, yeni testlerde eklenmeli ama şimdilik yukarıda ki girişimlerin uygun olacağı kanısındayım. Neticeden beni de haberdar ederseniz sevinirim. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

EDIT: Acaba bu sistem üzerinde bizim sormayı, sizin de bahsetmeyi unuttuğunuz farklı durumlar var mıdır? Crossfire, raid yapısı vb. durumlar gibi?

EDIT 2: Anakartınızda bir de dr debug mevcutmuş. Acaba sorunu yaşadığınız zamanda veya bunun haricinde ki bir zamanda hata iletisi veriyor mu, veriyorsa bu hata iletisinin kodu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 26 Temmuz 2016; 18:43:22 >

• Biraz karışık olma ihtimaline karşı, daha sade bir şekli ile yazayım.

1- Bios üzerinden kapatılabilen tüm donanımları kapatın (usb ayg, lpt çıkış, ses, etherne vs gibi), bu aygıtlarıın bilgisayar ile bağlantısını kesin. İyi bir kaldırma aracısı ile (ccleaner, iobit, uninstall tool gibi) bu aygıtlara ait yazılımları kaldırın. Test amacı ile gerekli süre kadar, bu aygıtlar kapalı/bağlantısı kesilmiş iken bilgisayarınızı kullanıp durumu gözlemleyin.

2- Kendi yapmış olduğunuz veya kendinden oc li tüm donanımda ki oc yi iptal ederek default ayarlarına getirin. Test amacı ile gerekli süre kadar bilgisayarı bu şekilde kullanın, durumu gözlemleyin.

3- Daha önce denenmemiş ise; eş, dost, arkadaştan temin edilen %100 sağlık çalıştığı bilinen ve donanım destek listesinde mevcut olduğu bilinen kâfi miktarda ki rami kendi sisteminizde test amacı ile gerekli süre kadar çalıştırıp, durumu gözlemleyin.

Devamında iletişimi koparmayıp, durum değerlendirmesi için tekrar görüşelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 26 Temmuz 2016; 18:08:37 >

• Sorun anakartta
    Ve muhtemelen kuzey köprüsü sorunlu
    Servise gönderin

• kart okuyucunuz varsa usb den cikarin. mouse ve klavyenizi degistirmeyi deneyin. Zaten bundan sonraki adres anakart ve işlemci kaliyor. Montajlari dogru ise anakartta sorun olabilir.
    Öncelikle böyle ayrıntılı cevap verdiğiniz ve ilgilendiğiniz için gönülden teşekkürler.

Soruları sırayla cevaplayayım;

- EVET Farklı işletim sistemleri kurmama rağmen her defasında(her işletim sisteminde) login (giriş/Windows açılıyor/başlatılıyor) ekranında bilgisayarınız donuyor ve manuel olarak kapatıp - açmanız gerekiyor.

- Bu sorun yaklaşık 1.5 2 ay önce her bilgisayarı açtığımda oluyordu. Her nasılsa şu an hiçbir sorunum yok. Yine de geçenlerde 1 kere yaptı.

- Ram 1 ve 2 => CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance LowProfile DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram + Kingston 8GB HyperX FURY Blue 1600MHz DDR3 CL10 Ram (HX316C10F/8)

- Overclock lu herhangi bir donanımım bulunmuyor.

- İlk önce Corsair 8 gb ramim vardı. şüphelendiğim için Kingston 8 gb ram aldım. Yeni ramlerle bilgisayrımı denediğimde ise herhangi birşey değişmemişti.

-Grafik kartını çıkarıp onbord ile bilgisayarı denedim sonuç değişmedi. Hdd lerin hepsini çıkarıp sağlam olduğunu bildiğimiz bir Hdd ile sistemi Kurduk birşey değişmedi. Ramleri tek tek ve slotları değiştirerek denedik Sonuç aynı birşey değişmedi.

- Sistemim basit bir sistem Raid veya Crosfire kullanmıyorum. İşin ilginç tarafı hiç bir hata mesajıda almıyorum.

- Başlangıç ta çalıştırmak istediği bir cihazı çalıştıramadığı daha doğrusu o cihazda hata olduğu için Windowsun açılamadığı dediğiniz gibi yüksek ihtimal. İşin kötü tarfı zaten bilgisayar neredeyse kompakt bir ahlde . yani eternet ses kartı diğer ekstra çip bileşenleri ve denetleyiciler hepsi anakart üzerinde.
    Asıl sıkıntı veren Yani anakart bozulsa anlarız atarız yenisini alırız. böyle bir durumda insan kıyamıyor. :)

- Şuan aklıma geldi de bilgisayarın sesi bazen kendiliğinden gidiyor. soketi çıkartıp taktığımda geri geliyor. Acaba anakart üzerinde arızalı bir bölüm veya şase olma ihtimali olabilir mi?

ve son olarak Bios daki tüm donanıma + getirecek özellikleri (oc gibi) kapattığımızda da değişen birşey olmuyor. Bizim vardığımız sonuç Anakartın kendi bileşenlerinde fiziksel bir yıpranma veya arıza üzerinde. Bakalım artık zaman gösterecek.
    Çok garip hatalarda bizi buluyor; Bilgisayarın Nvidia ekran kartlarına alerjisi varmış gibi davranması. O konuya hiç girmeyeyim. Kısaca Zamanında Nvidia ekran kartlarını taktığımda bilgisayar bir müddet sonra sebepsizce kendini resetliyordu(Hata mesajı olmadan ve tüm sistem değerleri nominalde iken.) Amd ye geçince o sorunda ortadan kalkmıştı. Neyse bu bambaşka bir arızaydı eskide kaldı.

Zamanınızı ayırıp cevap yazdığınız için tekrar tekrar teşekkürler.
    Artık sorun tekrarlandığında (Umarım Tekrarlanmaz) herşeyi sıfırdan yeniden Dediğiniz gibi test edeceğiz.

Saygılar İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1

Sorun anakartta
    Ve muhtemelen kuzey köprüsü sorunlu
    Servise gönderin

Bizde sorunun Anakartta olduğunu düşünüyoruz fakat Garanti doldu. ve servise bu konudan daha önce gitmişti bakıp geri yolluyorlar.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 26 Temmuz 2016; 19:32:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

kart okuyucunuz varsa usb den cikarin. mouse ve klavyenizi degistirmeyi deneyin. Zaten bundan sonraki adres anakart ve işlemci kaliyor. Montajlari dogru ise anakartta sorun olabilir.

Aklınıza gelebilecek söküp takma işlemlerini hep denedik. Bizde anakartta sorun olduğuna hemfikiriz.

Artık son tık dediği noktaya kadar gidecek.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.