Şimdi Ara

Bilgisayarın Rastgele Kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

1 sene kadar önce toparladığım sistem bir haftadır rastgele bir zamanda kilitlenebiliyor. Kilitlendiği zaman farenin çalışması harici hiçbir yanıt alamıyorum. Tüm gün çalıştığı da oluyor ertesi gün açılıp kilitlendiği de veya BIOS'tan sonra boot edilecek aygıt bulunamadı uyarısını aldığım da.
    Isınmaları devamlı kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Zaten ne ekran kartım ne işlemcim ne anakartım ne de hard disklerim 50C'yi hiç geçmiyor. Bazen BIOS'ta çok beklediği de oluyor. BIOS üstünde tüm hard diskleri görmeme rağmen boot uyarısını alıyorum. Boot uyarısını aldığım zaman bir tuşa bastığımda sistemin normal açıldığına bile rastladım.
    Bilgisayarın bunu rastgele yapması ve değişik sonuçlar doğurması yüzünden hangi parçanın bozulduğuna karar veremedim. Temassızlık var mıdır diye bütün kabloları tekrar kontrol ettim. İki tane RAM 4adet de slot var ikisinin yerini değiştirip kullandım yine aynı. Çalıştığı zamanlarda format attım yine aynı.

Sorun nedir nereden kaynaklanır? Elimde herhangi bir yedek deneyebileceğim parça da yok.

Sistem:
    MSI b85M Gaming Anakart
    Intel i5 4460 3.4GHz
    2+8GB DDR3 1333 MHz GSkill Ram
    MSI TwinFrozr GTX750Ti 2GB GDDR5 Ekran Kartı
    Kingston V300 SSDNow 120GB SSD
    Samsung 320GB SATAII 16MB Cache HDD
    Seagate 500GB SATAIII 16MB Cache HDD
    Xilence 600W 80+Bronze Power Supply
    Zalman Z9 Plus Kasa

• mertozsen340 M kullanıcısına yanıt
    Şu harddiskleri çıkartıp bilgisayarı bir kaç gün kullanıp sonucu yazarsın.

Samsung 320GB SATAII 16MB Cache HDD
    Seagate 500GB SATAIII 16MB Cache HDD

Bu arada SSD,yi anakartın 1. slotuna taktığını varsayıyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Başka bir sorunum daha var bu kilitlenmeye sebep olan sebeple aynı mıdır onu düşünüyorum. İnternet için Asus usb-n14 wireless alıcı kullanıyordum. Ancak sinyal seviyem çok sağlam değildi. 3mt USB 2.0 uzatma kablosu aldım. USB'lerin yarısında hiç çalışmazken yarısında çalışıyor ancak anlık bağlantı kesintileri meydana geliyor. Aynı uzatmayla dizüstü bilgisayarımda kullandığım zaman herhangi bir sorun yaşamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertozsen340 -- 15 Kasım 2016; 21:32:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kilitlenme sorununun sebebi SSD'nin SATA kablosu. Sanırım deforme olmuş. Kabloyu değiştirdim. Akşamdan beri ara ara açıp kullanıyorum ne bir boot sorunu ne de kilitlenme yaşadım.

Antenin kendi yanında gelen microUSB kablosunu da telefonumun şarj ve data olarak kullandığım kablosuyla değiştirdim. O da herhangi bir bağlantı kesikliği yaşatmadı.

İlginiz için teşekkürler.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.