Şimdi Ara

bilgisayarın devamlı açık kalması mı?yoksa hergün kapanıp açılması mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarın devamlı açık kalması mı?yoksa hergün kapanıp açılması mı?
    daha sağlıklı..
    kimine göre devamlı açık kalması çalışan komponentlerin ömrü açısından
    faydalı..bende şahsen bu görüşe kaltılıyorum..
    elektornik bilgisi olan arkadaşlar daha iyi bilirler
    sabit voltaj, stabil ısı gibi etkenler parçalara olumlu tesir eder.
    yalnız devamlı açık kalan pc çok çabuk tozlanıyor.. evde ne kadar toz varsa içine çekiyor..

• ya boşver takma böyle konuları. kapat gitsin. elektrik parasına yazık valla.
    hem windows uzun süre açık kalınca kafayı yemeye başlıyor, restart lazım yani
  • Dediğin doğru ama şöyle yapabilirsin bak.Tozun büyük kısmı (kıl yün tüğ yumak dahil) yerlerde dolaşır havadan sadece ince toz gelir dolayısıyla bilgisayarını ayak altına değil de adı gibi bir "masaüstü" bilgisayar olarak kullanırsan en azından tozlanma daha geç olur ayrıca ayda 2 kez zaten toz temizliği yapmak zorundasın dolayısıyla toz sorun olmamalı.Ben sesine dayanabilsem hiç kapatmam bilgisayarı da bazen bu vuuuuuuuvvvv sesi kafa beyin doymuyor takdir edersiniz.Bırak açık kalsın aresten film indir takılsın makine..
  • makineler zaten dewamli calismak icin uretilmislerdir.. cep telinden bi farki yok.. 24 saat acik iste.. yani kapattiginizda dinlenip kendisine gelmio :) soguo sonra da calistigi icin isinio en fazla olan bu.. soumaya da ihtiyaci yok asiri bi sicaklik yoksa..
  • bir çözümde bilgisayara bayan çorabı giydirme fantazisi olsa gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stheaven -- 22 Ocak 2006 2:10:12 >
  • hergun kapanıp açılması bence daha iyidir. diğer türlü daha kötü..
  • quote:

Orjinalden alıntı: stheaven

bir çözümde bilgisayara bayan çorabı giydirme fantazisi olsa gerek..

oo i fikir hocam denemek lazım!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem hep açık mı kalmalı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeşler gayet işe yarıyo ben 1 ay önce yaptım çokta kolaylık sağlıyo
  • bir arkadaş demiş, toz temizliği yapmak gerekir diye.

cahilliğime verin nasıl toz temizliği yapıyoruz? saç kurutma makinası ile mi mesela?
  • yada beklemeye al....

hem açılırken daha hızlı açılır
  • program yönünden bence kapat gitsin
  • tabi ya açık bırakınca nolcakki sanki!?
  • Benim bilg. 24 saat açık hatta alttaki bağlantı durumu simgesine tıkladığımda 7 gün 16 saat yazıyor ama tabi restart attığım için öyle oluyo normalde 1 aydan fazladır pc hep açık hiç kapatmadım ayda 1 kerede toz temizliği yapıyorum kasanın içi pırıl pırıl.
  • Arkadaslar yalnizca internete giriyorsunuz galiba. Ben Pc 1 gün aç1k biraktiktan sonra Photoshop, after effects gibi programlarda pc zorlaniyor. 15-20 dakika kapatinca performans 2 kat artiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Finney

bir arkadaş demiş, toz temizliği yapmak gerekir diye.

cahilliğime verin nasıl toz temizliği yapıyoruz? saç kurutma makinası ile mi mesela?

ben normal elektrikli süpürge ile yapıyorum. ama ekran kartı, hdd, board'a falan tutmuyorum süpürgeyi. ne de olsa hassas aletler. sadece fanlara(çünkü içleri çok toz oluyor) ve kasanın iç kısmına tutuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronics -- 23 Ocak 2006 14:31:43 >
  • O kadar elektirik parasına kıyabilceksen açık kalsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Combott

O kadar elektirik parasına kıyabilceksen açık kalsın.

elektrik parasından ziyade; bilgisayar iyi temizlenmediği takdirde yangın çıkar mazallah.
  • bencede kapalı kalması uygun hem acık kalınca kafa rahatsız ediyo bide cok yavaşlıyo tabi bu benim pc
  • quote:

Orjinalden alıntı: magicool

bencede kapalı kalması uygun hem acık kalınca kafa rahatsız ediyo bide cok yavaşlıyo tabi bu benim pc

hakkaten abi ya çok uğraşınca bazen kafamda 3 4 tane fan çalışıyo zannediyom
  • valla ben dawloand yaptığım zaman nete boşuna almadım kullanıyorum dvx filim indiriyorum ozamanda makinayı 24 saat acık bırakıyorum ama bişey olmuyo hava akımı düzgünse problem olmaz SERVERLE 24 SAAT ACIK KALIYO BİŞEY OLUYOMU
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.