Şimdi Ara

Bilgisayarin acilisinda mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayari normal sekilde actigimda ilk once diit diit diit diye sesler geliyor sonra windows yukleme ekranina gecince biraz yukleniyor sonra bir saniyeligine mavi ekran geliyor ve yeniden basliyor. Yeniden basladiginda sistemin normal baslamadigi tespit edildi baslangic onarimini calistirmak ister misiniz gibi sey diyor, onu calistiriyorum sorun bulunamadi diyor. Win7 yi takiyorum onarma kismini aciyorum orada bellek testini falan aciyorum sorun yok diyor.

Ben de bunun uzerine bilgisayar acirirken f8 yapiyorum ve en son calisan ayarlar ile baslat diyorum o zaman bilgisayar sorunsuz basliyor ve saatlerce kullansam da gik demeden calisiyor.

Bilgisayarimda ssd var ssd yi aldigim zamanki testler ile simdiki testler ile karsilastiriyorum performansin degismesi gibi bir durum soz konusu degil. Ssd de bad sector de olamayacagina gore ssd yi elemek zorunda kaliyorum.

Ramler hakkinda baska bir test gelmedi aklima, win7 nin mem testi yeterli herhalde.

Bilgisayar bosta 85-90 derece ile calisiyor ama saatlerce kullanilmadiktan sonra da acarken bu sorunu yapiyor, yani sicaklik yuzunden de degil ve bilgisayar aylardir bu sicaklikta calisiyor.

Format atayim diyorum ama formatta diski formatladiktan sonra mavi ekran verir ve gene kisirdonguye girerse ne yapacagimi bilemedim o yuzden format atmak icin beklemedeyim.

Sizce ne yapayim?

Sistem:
    Core i7 1.6 ghz
    4 gb ddr3 ram
    Ati 5650 1gb ekran karti
    Corsair f120 sdd

Hp dv6 3055et

• donanımları kontrol edermisin ram leri söktak ekran kartını aynı şekilde donanımsal başlatmayı engeliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

donanımları kontrol edermisin ram leri söktak ekran kartını aynı şekilde donanımsal başlatmayı engeliyor

Sadece ramleri ve hdd yi kontrol edebilirim, cunku bilgisayar diz ustu.
  • En son yapılandırma ayarlarında sorunsuz çalışıyorsa, yazılımsal bir sebepten ötürü sisteminiz BSOD ekranını düşürmektedir. Şimdi ilk olarak yapacağınız Çalıştır > cmd > ''chkdsk /r X:'' komutunu uygulamak olsun. ( X, sizin HDD'nizin harfidir. ) Daha sonra yine Çalıştır > cmd > ''sfc /scannow'' komutunu girin. Taramalar tamamlansın. cmd 'yi yönetici olarak çalıştırın.

Sorun devam ederse, Çalıştır > msconfig > Başlangıç sekmesinden tüm 3.parti yazılımların işaretlerini kaldırın. (Windows hariç) Sistemini yeniden gözlemleyin. Ayrıca Combofix ile güvenli modda sistemi taratın.

BSOD ekranını yakalamak içinde; Bilgisayarım > Özellikler > gelişmiş sistem seçenekleri > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma > ''Otomatik olarak yeniden başlat'' seçeneğinin işaretini kaldırın. Tamam.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

En son yapılandırma ayarlarında sorunsuz çalışıyorsa, yazılımsal bir sebepten ötürü sisteminiz BSOD ekranını düşürmektedir. Şimdi ilk olarak yapacağınız Çalıştır > cmd > ''chkdsk /r X:'' komutunu uygulamak olsun. ( X, sizin HDD'nizin harfidir. ) Daha sonra yine Çalıştır > cmd > ''sfc /scannow'' komutunu girin. Taramalar tamamlansın. cmd 'yi yönetici olarak çalıştırın.

Sorun devam ederse, Çalıştır > msconfig > Başlangıç sekmesinden tüm 3.parti yazılımların işaretlerini kaldırın. (Windows hariç) Sistemini yeniden gözlemleyin. Ayrıca Combofix ile güvenli modda sistemi taratın.

BSOD ekranını yakalamak içinde; Bilgisayarım > Özellikler > gelişmiş sistem seçenekleri > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma > ''Otomatik olarak yeniden başlat'' seçeneğinin işaretini kaldırın. Tamam.

mavi ekran bu:

bu da nasıl başlattığıma dair ekran:

diğer dediklerinizi yaptım başlangıçta da tarama yaptı, dos ekranında da tarama yaptı. msconfigden başlangıçtaki yazılımları kısıtladım ama gene bu ekranı verdi malesef...

• Bi dakka bi dakka: "Bilgisayar bosta 85-90 derece ile calisiyor" mu dedin? Ohaaaaaaa! Sence bu bir sorun değil mi yani?

O açılıştaki diiit diiiit diiit dediğin sesler önemlidir. Tam olarak nasıl olduğunu söylersen sorunun kaynağına dair ip ucumuz olur. İki uzun 1 kısa, 3 kısa gibi ifade edersen anlayabiliriz.

Formatın sorun çıkartıp çıkartmayacağını görmek için CD'yi tak ve DVD ile başlat bilgisayarı. Format ekranına kadar gel ve bir süre bekle. Herhangi bir sorun çıkmazsa muhtemelen format esnasında da sorun çıkmayacaktır. Format (hızlı format yapma, normal format atsın) bu sorunun en temiz çözümüdür. Windows'un başlatma dosyalarıyla ilgili içinden çıkamadığı bir sorunu var gibi görünüyor bana. Ya da virüs mirüs bişeyler söz konusu. Bir dene derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Bi dakka bi dakka: "Bilgisayar bosta 85-90 derece ile calisiyor" mu dedin? Ohaaaaaaa! Sence bu bir sorun değil mi yani?

O açılıştaki diiit diiiit diiit dediğin sesler önemlidir. Tam olarak nasıl olduğunu söylersen sorunun kaynağına dair ip ucumuz olur. İki uzun 1 kısa, 3 kısa gibi ifade edersen anlayabiliriz.

Formatın sorun çıkartıp çıkartmayacağını görmek için CD'yi tak ve DVD ile başlat bilgisayarı. Format ekranına kadar gel ve bir süre bekle. Herhangi bir sorun çıkmazsa muhtemelen format esnasında da sorun çıkmayacaktır. Format (hızlı format yapma, normal format atsın) bu sorunun en temiz çözümüdür. Windows'un başlatma dosyalarıyla ilgili içinden çıkamadığı bir sorunu var gibi görünüyor bana. Ya da virüs mirüs bişeyler söz konusu. Bir dene derim.

bilgisayarı 90-95 derece iken restart edince o ses geliyor, su anda açarken yapmıyor mesela o sesi. bilgisayarın altına kitap koymazsan boşta 90-95 dereceye kadar çıkıyor. bildiğin tasarım hatası var bilgisayarda, şu an kitap var ve sıcaklıklar 70 lerde.

format konusuna gelince de format attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıyor ya hani kurulum dosyalarını atıyor sonra yeniden başlatıyor. bu sorunu gene o sırada yaparsa ben biterim... bunu garantiye almak istiyorum ondan. yoksa formatı usb den ve ssd ye attığımdan 15 dk de her şey eskisi gibi oluyor. esas dosyalarımı da daima yedeklediğim için sistemi 25 dk de önceki haline getirebiliyorum.

bilgisayarda lisanslı norton internet sec var ve güncel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman garanti kapsamında gönder madem belki bios güncellemesi falan gerekiyor olabilir. Hiç uğraşma gönder yapsınlar. Normal bir durum değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

O zaman garanti kapsamında gönder madem belki bios güncellemesi falan gerekiyor olabilir. Hiç uğraşma gönder yapsınlar. Normal bir durum değil bu.

yapamıyorum. hava alanındaki salak güvenlikçi bilgisayarımı düşürünce onardılar ve garanti dışı bıraktılar haklı olarak.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

Up

• Sorun yazilimsal degil Donanimsalmis. Arkadasin belleklerini benimkine benim bellekleri de onunkine takinca arkadasta gene ayni sorun oldu. Ramlerden biri nasil olduysa arizalanmis. Bilginize ve de benzeri sorun yasayan/yasayabileceklerin bilgisine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister Blöf -- 3 Eylül 2011; 22:43:06 >
  • Sorunun çözülmesine sevindim ama o sicaklik değerleri hiç normal değil.
    90 i geçtim 70 bile fazla.
    en kısa sürede ya bi fan al ya da tasarım değişikliği yap. Bir şekilde soğutman lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.