Şimdi Ara

Bilgisayarımın kaldırabileceği özellikteki oyunlarda çok fazla kasıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler 2 ay önce casper marka bir laptop aldım şu an hiç bir sorun yok özellikleri hiç fena değil ama bir sorun var bilgisayarım kaldırabileceği oyunlarda bile çok fazla kasıyor ısınmadan kaynaklandığını sanmıyorum mesela bir oyun örnek vereyim Woodcutter simulator 2011 bu oyunu bilgisayarım haydi haydi kaldırması lazım fakat bu oyunda bile kasıyor oyun görüntü özelliklerini en düşüğe aldığımda kasma biraz daha düşüyor.

Bilgisayarımın özellikleri: 6 GB RAM
    İntel Core i5 2.40 GHz işlemcisi var.
    Nvdia GeForce 500 series 2GB Ekran kartı
    Windows 7 işletim sistemini kullanıyorum.

Bilgisayarımda aşırı derece ısınma olmuyor oynarken fakat şu kasma işini hala çözemedim daha önceki masaüstü bilgisayarımda (şimdiki laptopumdan özellikleri çok daha düşük) bahsettiğim oyunu gayet güzel hiç kasmadan oynuyordu başka bir örnek vereyim Haulin diye bir tır oyununu denedim acayip bir kasma var daha oyunu açar açmaz, (açtıktan 5 10 dk sonra olmuyor girdiğim gibi kasmaya başlıyor) işte sorunum bu arkadaşlar.

1) Aklımda takılan bir soru var acaba bilgisayar laptop oldugundan performans düşüşü olabiliyormu ?

2) İşletim sistemim Windows 7 olduğundan bilgisayarı ağırlaştığını duydum acaba doğrumu bilgisayarımı Windows 7 mi yavaşlatıyor ? (Windows 7 orjinal gerçi işe yarıyacağını sanmıyorum.)

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler ...

• laptopda masaustu performansını almassın kıyaslama bıle ..ama sen yınede ekran kartının drıverları guncellmı bır kontrol et gerekırse ekran akrtını guncellee bu konuda bas aktor ekran kartı drıverları .. sonrası ıcın dene bakalım ...olmadı yıne bakarızz
  • ekran kartının driver güncellemesini yap.
    sana kim dediyse windows 7 bilgisayarı yavaşlatır diye birşeyden haberi yokmuş demekki o bilgisayar a xp kuramazsın bile kursan bile ramleri göremezsin.
    ama sana tavsiyem bilgisayar üzerindeki sistem ya windows 7 starter yada windows home basic tir sen windows 7 Ultimate 64x i kur derim.
    birde ekran kartının tam modelini yazarsan iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: unbalanced59

ekran kartının driver güncellemesini yap.
    sana kim dediyse windows 7 bilgisayarı yavaşlatır diye birşeyden haberi yokmuş demekki o bilgisayar a xp kuramazsın bile kursan bile ramleri göremezsin.
    ama sana tavsiyem bilgisayar üzerindeki sistem ya windows 7 starter yada windows home basic tir sen windows 7 Ultimate 64x i kur derim.
    birde ekran kartının tam modelini yazarsan iyi olur
    Windows 7 home basic kullanıyorum ultimate yapmayı düşünücem

Bide ekran kartının driverlerini nasıl güncelleyebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanuc

www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Burdan isletim sistemine ve ekran karti modeline gore indirebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 52

quote:

Ben o nvidianın kendi sitesinden yaptım fakat indirdiğimde ekran kartınıza göre uygun sürüm bulunamadı diyordu bu yüzden ekran kartımı güncelleyemiyorum...

• quote:

quote:

quote:

Ben o nvidianın kendi sitesinden yaptım fakat indirdiğimde ekran kartınıza göre uygun sürüm bulunamadı diyordu bu yüzden ekran kartımı güncelleyemiyorum...

Alıntıları Göster
    ustat 5 serısı ama kac ? tam olarak ogrenırsen nvıdeanın sıtesınde mevcut drıverlar ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    edit :GT520M

GT520M olanı seçeceksin buna dikkat et birde işletim sistemin hangisiyse onu seç (x86 yada x64)sanırım burda bir yeri atlıyorsun doğru driver indirdiğine emin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spooky___ -- 7 Şubat 2012; 11:33:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5760E0666

ustat 5 serısı ama kac ? tam olarak ogrenırsen nvıdeanın sıtesınde mevcut drıverlar ..

Alıntıları Göster
    Nvdia GeForce GT 520M Ekran kartı tam olrak bu.
  • quote:

Nvdia GeForce GT 520M Ekran kartı tam olrak bu.

Alıntıları Göster
    işletim sistemi 32 mi 64 mü???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spooky___

GT540M olanı seçeceksin buna dikkat et birde işletim sistemin hangisiyse onu seç (x86 yada x64)sanırım burda bir yeri atlıyorsun doğru driver indirdiğine emin ol

Teşekkürler Spooky_ ekran kartını güncelleştirmeyi başardım senin dediğin gibi bir yeri atlamışım.
  • quote:

GT520M olanı seçeceksin buna dikkat et birde işletim sistemin hangisiyse onu seç (x86 yada x64)sanırım burda bir yeri atlıyorsun doğru driver indirdiğine emin ol

gt520m nerede yazıyor benmı goremedım
  • quote:

quote:

GT540M olanı seçeceksin buna dikkat et birde işletim sistemin hangisiyse onu seç (x86 yada x64)sanırım burda bir yeri atlıyorsun doğru driver indirdiğine emin ol

Teşekkürler Spooky_ ekran kartını güncelleştirmeyi başardım senin dediğin gibi bir yeri atlamışım.

önemli değil sorunun düzelirse yaz buraya başka sorun vardır belkide

bide dx update yap sen kesin çözüm olsun sistemin iyi her oyunu kaldırır merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spooky___ -- 7 Şubat 2012; 11:36:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

resim ekledim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

resim ekledim

Alıntıları Göster
    ustat arkadas sıstemını yazarken sadece 5 serısı demısde ona sormusdum 5 serısınden hangısı dıye .. o arada sen 520 dıyınce acaba sayfada yazıyordu ben mı gormedım o yuzden sordum .. neyse sorun cozulduyse sorun yok ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5760E0666

ustat arkadas sıstemını yazarken sadece 5 serısı demısde ona sormusdum 5 serısınden hangısı dıye .. o arada sen 520 dıyınce acaba sayfada yazıyordu ben mı gormedım o yuzden sordum .. neyse sorun cozulduyse sorun yok ..

Alıntıları Göster
    Ekran kartını güncelledim dx ide güncelledim hala kasmaya devam ediyor başka çözüm önerisi olan varmı arkadaşlar ?

Galiba benim laptop bu oyunu kaldırmıyor

Bide Assasian Creed Revelations oynamayı deniyicem bakalım bilgisayar ne hale gelicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanuc -- 7 Şubat 2012; 12:01:37 >

• quote:

Ekran kartını güncelledim dx ide güncelledim hala kasmaya devam ediyor başka çözüm önerisi olan varmı arkadaşlar ?

Galiba benim laptop bu oyunu kaldırmıyor

Bide Assasian Creed Revelations oynamayı deniyicem bakalım bilgisayar ne hale gelicek

Alıntıları Göster
    home basic starter pro vs çok sıknıtlı sürümler oyun oynamak istiyorsan ultimate kullanıcaksın.yoksa çok sorun çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: furkansevke

home basic starter pro vs çok sıknıtlı sürümler oyun oynamak istiyorsan ultimate kullanıcaksın.yoksa çok sorun çıkar

Alıntıları Göster
    oynadığın oyunun sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7
    İşlemci: 2.0 GHz – Pentium ® or AMD ® (SSE2)
    RAM: 1024 MB
    HDD: 750 MB

oynayamaması imkansızın imkansızı yani

• quote:

Orijinalden alıntı: mafia2

oynadığın oyunun sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7
    İşlemci: 2.0 GHz – Pentium ® or AMD ® (SSE2)
    RAM: 1024 MB
    HDD: 750 MB

oynayamaması imkansızın imkansızı yani

Alıntıları Göster
    Başlat bölümünden, Çalıştır…’a tıklıyoruz.
    Karşımıza çıkan kutucuğa msconfig yazıyoruz.
    Daha sonra karşımıza çıkan pencereden, Hizmetler bölümüne tıklıyoruz.
    Ve daha sonra, aşağıda yer alan seçeneklerden Windows Olay Günlüğü yazısının yanındaki seçili seçeneği kaldırıyoruz.
    Son olarakta Tamam butonuna basıyoruz

Kasma problemi kalkacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grenade34

Başlat bölümünden, Çalıştır…’a tıklıyoruz.
    Karşımıza çıkan kutucuğa msconfig yazıyoruz.
    Daha sonra karşımıza çıkan pencereden, Hizmetler bölümüne tıklıyoruz.
    Ve daha sonra, aşağıda yer alan seçeneklerden Windows Olay Günlüğü yazısının yanındaki seçili seçeneği kaldırıyoruz.
    Son olarakta Tamam butonuna basıyoruz

Kasma problemi kalkacaktır.

Alıntıları Göster
    kardeşim senin sorunun çözümünü yazıyorum,optimus.bendede gt540m var.neredeyse oyunların yarısında otomatik olarak 2.ekran kartını (intel hd graphics) i seçiyor.bunu düzeltmek için oyunun simgesini sağ tıkla.varsayılan grafik işlemciyi değiştir de.nVidia nın penceresi açılacak.orda listeden dosya seçme kısmını aç.oyunun kurulu oldugu yere git ve kısayolunu açmaya çalıştıgın oyunun ana simgesini tıkla.tıkladıgında aşagıdaki sekmeden YÜKSEK PERFORMANSLI nVidia yı seçiceksin.aşagıdan uygula deyip çıkıcaksın.sonra oyunu açtıgında yüksek bi farklılık görüceksin ;)

dip not: oyun launcher penceresinden açılıyorsa launcher i değil de launcherin başlattıgı asıl oyunu nVidia panelinden seçiceksiniz,onu yuksek performanslı nvidia yapıcaksınız.
    2.not: oyun oynarken pil yönetimini yüksek performans ve benzeri seçeneğini seçersen daha da performans alırsın.ama senin sorunun nVidia nın optimus teknolojisiyle ;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.