Şimdi Ara

Bilgisayarımın elektrik kablosunu taktığımda kendiliğinden açılıp 2 saniye sonra kapanıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar. 2002 senesinden kalma bir bilgisayarım var. Geçen gün kardeşim çalışırken kasayı hafif oynattı sürekli bir bipleme sesi gelmeye başladı. Hemen güç kablosunu çıkarmasını söyledim çıkardı. Bir müddet bekledikten sonra elektrik kablosunu taktığında bilgisayar kendiliğinden açılıp bir müddet sonra tekrar sürekli bir alarm sesiyle ötmeye başladı.

Bunun üzerine ön paneldeki güç düğmesi kablosunu falan yeniden söküp taktım. Bu sefer bilgisayar yine kendiliğinden açılmaya başlıyor bilgisayardaki tüm fanlar dönüyor fakat 2 saniye sonra bir röle atıyormuş gibi bir ses çıkarıp kapanıyor. Ben sorunun psu dan olmasını ümit ediyorum. İnşallah anakarttan değildir. Sizce sorun ne olabilir. Bu arada işlemcinin de termal macununu yenileyeceğim. Ondan da olabilir mi?

• 1-Tam olarak kaç sinyal ( bip ) sesi alıyorsunuz? Sorunun çözülmesi adına önemli bir ipucudur.

2-Sisteminizin 3-5 sn içerisinde kapanması elbette, PSU, işlemcinin soğutucu kitinin tam oturmaması ( klipslerin yerinden çıkması ) ve anakartınız sebebiyet verebilir. Ancak anakartın sinyal sesi çıkartması ve sorunun anakarttan olmadığını bir şekilde belirtmektedir. İşe ilk olarak kasanızı açıp, tüm bileşenleri sökmek ile başlayın ve işlemcinizin termal pastasını yeniledikten sonra dikkatli bir şekilde tüm bileşenleri kasaya montajlayıp tekrardan yazınız, sorun devam ettiği takdirde farklı bir PSU ile de deneyebilirsiniz.
  • Sinyal sesini en başta alıyordum sn. makedon. Sonradan oda kesildi. Şu an sadece bilgisayara elektrik kablosunu takıyorum 2 saniye tüm fanlar çalışıyor sonra bir tık(sigorta atma sesi gibi bir ses) sesi gelip bilgisayar kapanıyor. Ram slotlarının üzerinde anakartta bir led var o yanıyor. O led ne işe yarıyor bilmiyorum ama inşallah anakartın çalıştığına işarettir. Bilgisayarı alalı 9. yıla girdi termal macun hiç yenilenmedi. Onu yenileyip farklı bir psu ile çalıştırmaya çalışacağım. Bakalım sonuç ne olacak umarım anakart değildir. Yardımınız için teşekkürler.
  • Sorun çözüldü. Power supply bozulmuş. Yenisini adlım sorun halloldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexel

Sorun çözüldü. Power supply bozulmuş. Yenisini adlım sorun halloldu.

power supply lar pc ler için emniyet kemeridir kaliteli sağlam oması şarttır
  • quote:

Orijinalden al�nt�: ULUSOY

quote:

Orijinalden al�nt�: drexel

Sorun ��z�ld�. Power supply bozulmu�. Yenisini adl�m sorun halloldu.

power supply lar pc ler i�in emniyet kemeridir kaliteli sa�lam omas� �artt�r

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.