Şimdi Ara

Bilgisayarımı kapatınca kendiliğinden tekrar açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeniden başlatma değil bilgisayarı kapatıyorum 2dk geçmiyor tekrar kendisini açıyor. Daha önceden de vardı bu sorun format atmıştım sonra düzelmişti. Şimdi yeniden başladı. Acaba neden kaynaklanıyor sorun?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Bilgisayar Kapandıktan Sonra Yeniden Açılıyor Sorunu

    "Bilgisayarı kapatıyorum tekrar açılıyor", "bilgisayarı kapatınca yeniden başlıyor", "bilgisayarı kapat diyorum tekrar açılıyor" gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız, bunun ardında çeşitli nedenler bulunabilir.

    Bilgisayarınız kapandıktan sonra tekrar açılıyorsa, ilk olarak aşağıdaki olası sorunları kontrol etmelisiniz:

    • Hızlı Başlatma Aktif Olabilir: Hızlı Başlatma özelliği, bilgisayarınızı daha hızlı açmanıza yardımcı olur, ancak bazı durumlarda yeniden başlama sorunlarına neden olabilir. Bu özelliği devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.
    • Uyku Modu Etkin Olabilir: Bilgisayarınız Uyku Modundayken, tamamen kapanmaz ve hızlı bir şekilde başlatılabilir. Bu, bilgisayarınızın yanlışlıkla uyku moduna girmesi durumunda yeniden başlama sorunlarına yol açabilir. Uyku Modunun devre dışı olduğundan emin olun.
    • Donanım Sorunları: Anakart, güç kaynağı veya RAM gibi donanım bileşenlerindeki arızalar da yeniden başlama sorunlarına neden olabilir. Bu bileşenleri kontrol ettirmek için bir teknisyenden yardım almanız önerilir.
    • Yazılım Çatışmaları: Belirli yazılımlar veya sürücüler bilgisayarınızla çakışarak yeniden başlama sorunlarına neden olabilir. Son zamanlarda yüklediğiniz yazılımları veya güncellemeleri kaldırmayı deneyebilirsiniz.
    • Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar da bilgisayarınızın yeniden başlamasına neden olabilir. Bilgisayarınızı güvenilir bir antivirüs yazılımıyla tarayın.

    Bu sorunları kontrol ettikten sonra hala bilgisayarınız kapandıktan sonra yeniden açılıyorsa, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bios güncellemesi ile sorunun çözümü mümkün.
  • bios güncelle yada bios içinde power le ilgili seçenekler var oradan yaparsın birde bios pilini değiştir. yenisi ile.
  • O nasıl sorun bea :P
  • bios altında power setting varsa orda power on lan diye bir kısım varsa disable yap sorun düzelir. muhtemelen kapandıktan sonra modeminden veya switch benzeri bir cihazdan gelen bir ping cihazın açılmasını sağlıyordur.
  • Cevaplar için teşekkürler şimdi deniyorum
  • Dediğiniz gibi biostan hallettim teşekkürler yardımlarınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşalr aynı sorun benim laptopum da da var ama bios güncellemesi nasıl yapılıyo bilmiyorum yeni aldım sayılır. anlayan biri tarif ederse sevinirim teşekkürler.
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var. yalnız bu sorunu sadece bilgisayarın fişi takılıyken yapıyor. fişten çekip kapattığımda yapmıyor.
    bios'a giriyorum fakat power settings diye bir şey yok. hatta bios'un hiçbir yerinde "power" kelimesini bile göremedim
    birçok forumda "power management"ten ayarlayabileceğimiz yazıyor fakat ben biosta bunu göremedim
    :( lütfen yardım edebilir misiniz?
  • Aynı sorunu bede yaşadım. Yetkili servisi arayarak sorunu çözdüm. Power kablosunu çıkartıp, ramleri söktüm.Power düğmesine 40 sn kadar basılı tutarak anakart üzerindeki statik elektiriği boşaltmış oldum.POWER kablosuu ve Ram'i tekrar taktıp çalıştırdığımda da sorun düzeldi.
  • Konu eski olabilir, ama Google ile gelenler için bu video yardımcı olabilir.

    Sor Bilene Bilen Cevaplasınyoutube
    Merhaba bugün Sizlere Bilgisayar Kapandıktan Sonra Kendini Yeniden Başlatıyor - Kapanamıyor, Computer Reboots Itself after Shutdown – Unable To Shutdown, Sorunları nasıl çözülür?,solutions konusunu anlatacağız, iyi seyirler. 1. Başlat'a tıklayın. Arama kutusuna sysdm.cpl yazın . Sistem Özellikleri'ni seçin veya Enter tuşuna basın.Gelişmiş sekmesini 2.Açılan. Başlangıç ve Kurtarma'nın altındaki Ayarlar'ı tıklayın.Gelişmiş sekme 3. Otomatik olarak yeniden başlat seçeneğinin işaretini kaldırın.Tekrar başlat 4. Artık Windows kapatıldıktan sonra yeniden başlatılmamalıdır. Sor Bilene Bilen Cevaplasın Yayın Kanalları ve Sosyal Medya Hesapları: Website - https://www.sorbilene.com/ Facebook - https://www.facebook.com/bilenesor Instagram - https://www.instagram.com/soorbilene/ Twitter - https://twitter.com/sorbilenebilen Twitch - https://www.twitch.tv/sorbilenee
    https://www.youtube.com/watch?v=pv0N4gxDOGw
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.