Şimdi Ara

Bilgisayarımın ekranında durduk yere acayip bozulmalar oluştu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunumu kısaca açıklamak gerekirse;
    Bilgisayarımın ekranında durduk yere aniden bozulmalar oluştu. HDMI ile tv ye bağlı kullanıyorum. HDMI değiştirdim ram cıkardım taktım. Sorun şu ki ilk açılırken bios ekranında ve windows simgesi ekranında herhangi bir bozulma yok. Ne zaman bilgisayar açıldı kilit ekranı geldi tam orada bozulmalar başlıyor. Durumu sistemsel olarak algılayıp format bile attım fakat düzelme olmadı. Bilen anlayan birisi varsa yardımcı olursa sevinirim valla çözemedim 2 gündür.
    Hata ile ilgili görseller aşağıda mevcut

Bilgisayarımın ekranında durduk yere acayip bozulmalar oluştu.Bilgisayarımın ekranında durduk yere acayip bozulmalar oluştu.Bilgisayarımın ekranında durduk yere acayip bozulmalar oluştu.Bilgisayarımın ekranında durduk yere acayip bozulmalar oluştu.Bilgisayarımın ekranında durduk yere acayip bozulmalar oluştu.

• *
    Windows güncellemelerinden kaynaklanıyor olabilir

Denetim Masası > Programlar > Programlar ve Özellikler > Yüklü Güncelleştirmeler

Bu sorun ne zamandan beri devam ediyorsa onunla ilgili güncelleştirmeyi kaldırmayı deneyiniz.

*
    Format atmışsınız ama siz yine de deneyin.
    cmd'yi yönetici olarak başlatıp şunu yazın:

sfc /scannow

Bozuk sistem dosyası varsa onaracaktır. Tarama bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.
  • WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim fakat çözüm sağlanmadı. Hata devam ediyor.

Güncellemeleri kaldırdım ekran kartını kaldırdım kurdum, dediğin komutu denedim ama sonuc aynı malesef..

Ayrıca örneğin bu arızalı pc de video düzenlemesi yaptıktan sonra o videoyu telefona yada sorunsuz bir bilgisayara attığımda görüntü bozuk olarak çıkmaktadır. Görüntüyü aşağıda paylaştım

http://yukle.donanimhaber.com/Embed/?Id=59966

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeuysal -- 3 Mayıs 2019; 11:25:59 >

• egeuysal E kullanıcısına yanıt
    Laptop mu masaüstü mü?
    gerçekten ilginç. masaüstüyse ekran kartını söküp deneyin. Belki sorun ekran kartıyla ilgilidir. Bakalım işlemcinin içindeki grafik birimiyle ne tepki verecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 8 dene. Hala oluyorsa geçmiş olsun, video ramler zarar görmüştür.
  • golkipir G kullanıcısına yanıt
    Hocam laptop da değil masaüstü de. Akıllı tahtaların içindeki bilgisayar sisteminden mevcut. harici bir aparat ile güç vererek hdmi çıkışı alarak kullanabiliyorsun. Herşey entegre olarak yani herhangi bir şeyi çıkarıp takamıyorum. Yaptığım tek şey yerde çalışıyordu duvara monte etmiştim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam goruntu aktarim kablosunu degistirdiniz mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tego kullanıcısına yanıt
    Evet, aynı hdmi kablosunu laptop'uma bağladığımda herhangi bir sorun yaşamıyorum.
    Farklı bir hdmi kablosu da denedim durum aynı..
    Enteresan bi durum aklima bisey gelirse yazarim hocam bir an evel çözersiniz inşallah

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VGA veya HDMI kablo ile farklı bir monitörden görüntü almayı deneyin.görüntü sağlıklıysa Mekanik tamir konusunda bilginiz ve ya el beceriniz varsa gördüğüm arıza film arızası.Anakart üzerine bağlanan ekran filmi yerinden oynamış olabilir.filmi çıkarıp tekrar doğru şekilde takın.Düzelmezse Panel değişimi gerekebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.