Şimdi Ara

Bilgisayarımı İlk Aldığım Haline Döndürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu an kullandığım bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan aldım, yani Windows 7'nin yanında tüm temel gereken programlar yüklenmişti. Yaklaşık son 1 aydır bilgisayarım bir süre çalıştıktan sonra genellikle, seyrek olarak açıldıktan sonra ilk programı açtığım zaman bile takılıyor,"... çalışmayı durdurdu" hatası alıyorum ve bilgisayar bir süre kitleniyor, bazen 1 saat beklesem de herhangi bir işlem yapamıyorum, resetlemek zorunda kalıyorum. Bilenler vardır mutlaka Dota2 ve CS:GO tarzı oyunlar oynarım genelde, 2 saniye takılması bile oyunda büyük fark yaratıyor. Yani özetlemek gerekirse sorunum bilgisayarın takılıp, kitlenip kalması.

Bilgisayarın özelliklerini tek tek yazmayacağım ama genel olarak iyi bir bilgisayar. Sorun başlamadan önce ya da sonra ne yükledim hatırlamıyorum, fakat güncel Avast ile tarama yaptığımda bilgisayarda sıkıntı yok gibi görünüyor. Bilgisayarın ısınmasıyla ilgili de sorun yok, genelde CPU 35 derece civarında gözüküyor. Sorunun ne olabileceği hakkında bir fikrim yok kısacası.

Formatlasam sorun geçecek gibi görünüyor fakat yüklenmiş olan Windows'un CD'si yok elimde hazır aldığım için, geri yükleme noktaları da 2-3 gün öncesinde. Ne yapmam gerektiği hakkında fikri olan varsa belirtirse sevinirim.

• akbaygol A kullanıcısına yanıt
    en basitinden sistem geri yükleme yap
  • Dediğim gibi sistem geri yükleme noktaları 3-5 gün öncesinde, yani hiçbir işime yaramaz.
    Yeni bilgisayarların çoğunda sistem CD/DVD'si verilmiyor, onun yerine işletim sistemi yazılımı harddiskte geliyor. Sistemi fabrika ayarlarına döndürebilirsin ama nasıl yapılacağını söyleyebilmek için önce işletim sistemini yazman gerek
  • Windows 7, belirtmiştim ama arada kaynadı.
    pc nin markası ve daha once format attınmı ? attıysan hangi disklere attın ?
  • Hazır bilgisayar, markası Casper. Format atmadım bu işlerde biraz acemiyim format atmayı bile bilmem, eğer başka bilgi gerekiyorsa iletirim size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Öncelikle bilgisayar ile gelen kitapcığı oku orada bilgisayarı sıfırlama veya fabrika ayarlarına geri yükleme diye yazması gerek. Bulamazsan forumda Casper kullanan veya kullanmış biri yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akbaygol

Hazır bilgisayar, markası Casper. Format atmadım bu işlerde biraz acemiyim format atmayı bile bilmem, eğer başka bilgi gerekiyorsa iletirim size.

samsunglarda direk program olarak var recovery olarak geçiyor ama biraz araştır bilgisayarında olmazsa vatana götür orada recoveryi bulurlar yaparlar
  • formatlamadan ya da formatlayacaksan, sonrada ccleaner kullan

birde başlat>çalıştır>msconfig>başlatma kısmındaki bazı programların işaretini kaldırarak, windows açıldığında oradaki programlarında açılmasını iptal edebilirsin. mesela skype, steam vs gibi bildiğin, gerektiği zaman açacağın programları kaldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nco -- 22 Kasım 2013; 18:21:19 >
  • Bunu denedim, sadece 4-5 program açılıyor başlangıçta, sanırım sorun bununla ilgili değil.
  • Recovery adlı bir şey yok ama internette araştıracağım biraz, Casper'larda da vardır herhalde
  • quote:

Bunu denedim, sadece 4-5 program açılıyor başlangıçta, sanırım sorun bununla ilgili değil.

laptopmu masaüstümü?
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    http://www.casper.com.tr/pdf/desktop_kullanim_kilavuzu.pdf

Şu adresteki kılavuz sanırım aradığımın aynısı, kutusunu falan atmıştım ama garanti belgesi vs. duruyor, kullanım kılavuzu yok ama maalesef. Bu kılavuzda da aradığımla ilgili bir şey yok, çok basit içerikler bunlar. Casper ile ilgili bilgisi olan varsa çok yardımcı olur dediğiniz gibi
  • Çok basit bi' noktayı atlamışım kusura bakma, masaüstü. Modelini de bulup gönderebilirim yardımcı olacaksa
  • quote:

Çok basit bi' noktayı atlamışım kusura bakma, masaüstü. Modelini de bulup gönderebilirim yardımcı olacaksa

masaüstünde kesin cd verilmesi lazım benim bildiğim kurtarma cdsi diye
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Kutuyu attım maalesef, yapabileceğim başka bir şey yok mu?
  • quote:

Kutuyu attım maalesef, yapabileceğim başka bir şey yok mu?

malesef direk format atmanız lazım forumda biraz araştırın nasıl yapılabileceği hakkında 1000lerce konu var
  • Peki orijinal windows'um gidiyor herhalde bu durumda.
  • quote:

Peki orijinal windows'um gidiyor herhalde bu durumda.

keyiniz var fakat cd niz yok cd bulmanız gerek aynı sürümde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.