Şimdi Ara

Bilgisayarımı ilk açışımda hep yavaş çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arakadaşlar ben bilgisayarımı akşam işten gelip veya haftasonu sabah ilk açışımda hep yavaş çalışıyor.
    Windows'un açılmasını falan demiyorum, onun açılması normal ama açılıştan bikaç dakika sonra bilgisayar çok kasmaya başlıyor kendini.
    Firefox, belgelerim veya başka programlar tıkladıktan sonra açılması gereken zamandan çok sonra açılıyor.
    Ha bir de çok nadir de olsa oyun oynarken kendine reset atıyor, o zaman fark ettim ki reset attıktan sonra yavaşlama bitiyor gibi.
    Peki ama bu neden oluyor? Ben bilgisayarımın yavaşlamaması için her açılıştan sonra resetlemek zorunda mıyım?

Bu arada bilgisayar'ın işlemcisini falan da yazayım: Core Duo 2.33, 1 GB ram, Radeon X1950 Pro ekran kartı (galiba)

1-) Sistem şişmiş olabilir.

2-) Virüs , trojan , spy türü bir virüs olabilir. (NOD32 ile beraber Ad-aware yada Super Anti-spyware proğramlarından birini indirip , tam güncelleştirmelerini yaptıktan sonra bilgisayarını tarattır )

3-) Reset atma işlemi daha önceden oluyormuydu ?

Reset atma problemi yeni başladı ise sıcaklıkla ilgili bir problem olabilir.
    Bunun içinde donanımlarının sıcaklıklarını kontrol etmelisin. Everest yada Speedfan proğramlarını indirerek detaylı bilgilere ulaşabilirsin.

Kolay gelsin şimdiden.

kötü referans== neosis
  • Bilgisayarı alalı 4 ay falan oldu, o zamandan beri format falan atmadım.
    Güvenlik programları olarak da AVG, Avira, Spyware Terminator, Ad-aware, squared free gibi bişey var.
    Ben şimdi internet cafedeyim, eve gidince hepsiyle taratırım, NOD32'yi de indireyim ama free versiyonu vardır inşallah yada deneme sürümü.
    Reset atma olmuyordu önceden, dediğim gibi bilgisayar yeni sayılır, oyun oynarken çıkıyor bu sorun ortaya genelde. Acaba ekran kartı falan mı yetmiyor diyeceğim ama pek anlamam böyle donanım etkilerinden.

Sistem geri yükleme nedir? Bu konunun anlatıldığı bir link varsa yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sano -- 19 Nisan 2008; 15:49:38 >
    Daha iki gün öncesine kadar çalışan bilgisayarınız ne oldu da birden çalışmamaya ve hata vermeye mi başladı? Daha önce kurulu durumda bulunan bir donanımınızı bilgisayar artık tanımıyor mu? Tüm araştırmalarınıza rağmen sorunu bulamadınız veya çözemediniz mi? O zaman uğraşmayı bırakalım, biraz geriye dönelim. Çoğu zaman bu uğraş yerine sorunun olmadığı bir tarihe dönmek kesin sonuç verecektir, eğer zaten sorununuz bu şekilde de çözülmüyorsa daha farklı sorunlarınıza hoşgeldin deyiniz..

Windows işletim sistemlerinde yer alan Sistemi Geri Yükleme özelliği kolay tanımlanabilen geri yükleme noktalarını otomatik olarak oluşturur ve sistemin belirli bir saatteki veya tarihteki haline geri yükleyebilmenizi sağlar. Sistemi Geri Yükleme özelliği verileri veya belge dosyalarını eski haline getirmez, dolayısıyla geri yükleme işlemi sırasında çalışmalarınız, göz atma tarihçeniz ve sık kullanılan dosyalarınız bile kaybolmaz. Yani bilgisayarınızın sadece ayarları ve sürücüleri geri döndürülür.

Nasıl Geri Yükleme Yapabilirim?
    Başlat/Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Sistem Geri Yükleme kısmından sistem geri yüklemeyi başlattıktan sonra:
    - Sistem Geri Yüklemeye Hoş Geldiniz sayfasında, Bilgisayarımı önceki bir zamana geri yükle'yi (zaten seçili değilse) seçin, sonra da İleri'yi tıklatın.
    - Bir Geri Yükleme Noktası Seçin sayfasında, Bu listede bir geri yükleme noktasını tıklatın listesinde en son sistem denetim noktasını tıklatın, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam'ı tıklatın.
    - Geri Yükleme Noktası Seçimini Onayla sayfasında,İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme önceki Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır. Eğer yükleme başarılı olmuşsa "başarıyla yüklendi" şeklinde bir mesaj alırsınız. Eğer yükleme başarılı olmazsa başka bir gün ve denetleme noktası deneyiniz.

Eğer dönmüş olduğunuz tarihten memnun değilseniz ve eski hale dönmek istiyorsanız yine Sistem geri yüklemeyi çalıştırıp, Son geri yüklememi geri al'ı tıklatın, sonra da İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme'nin yapacağı yapılandırma değişikliklerini listeleyen bir Sistem Geri Yükleme iletisi görüntülenebilir. Tamam'ı tıklatın. Geri Yükleme Geri Almayı Onayla sayfasında, İleri'yi tıklatın. Sistem Geri Yükleme özgün Windows XP yapılandırmasını geri yükler ve sonra bilgisayarı yeniden başlatır.

Bilgisayarınızdaki Sistem Geri Yükleme özelliğini, masaüstünde Bilgisayarım simgesine sağ tuş yaptıktan sonra Özellikler kısmına girerek, Sistem Geri Yükleme sekmesinde yer alan Bütün Sürücülerdeki Sistem Geri Yüklemeyi Kapat şıkkını işaretleyerek tamamıyla durdurabilirsiniz.

kötü referans== neosis

• nod 32 olmazsa
    sana önerim karsperskyla tarat daha iyi verim alırsın

kötü referans== neosis
  • senin anakartın özelliklerini bir versene ........
    sen sadece ekran kartı ve işlemci özelliklerini vermişsin......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattı34 -- 19 Nisan 2008; 16:01:20 >

kötü referans== neosis
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın özelliklerini nasıl öğrenebilirim peki?

Orjinalden alıntı: sano

Anakartın özelliklerini nasıl öğrenebilirim peki?

CPU-Z proğramıyla anakart-ram-cpu hakkında detaylı bilgi alabilirsin

http://www.cpuid.com/cpuz.php < bu adresten indirebilirsin

• Teşekkür ederim, dediğiniz programı indirdim, resmi aşağıda.
    Anakart mainboard oluyor değil mi?
    Birazdan da bilgisayarı taratacağım ama önce NOD32 veya Kaspersky indireceğim galiba.

Bilgisayarımı ilk açışımda hep yavaş çalışıyor
  • Bence bilgisayarını bir formatla ki anla işletim sistemimi yoksa donanımsal bir problem mi ? Eğer donanımsal ise 4 ay olmuşken garantiden halledebilirsin işini işletim sistemi değilse muhtemelen RAM dendir ;)
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.