Şimdi Ara

Bilgisayarımı hızlandırmak için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 64 gb boş ssd yerim kaldı. Denetim masası sayfasında programlarda bir ben bir de boş bir sayfa kaldık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet. Ama çok değil. Sadece ssd nin az kaldığını hatırlatacak düzeyde. Herhangi bir şey indiremiyorum bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NassinGözüm -- 8 Eylül 2026; 13:10:29 >
  • Kasayı yan yatır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Acer Aspire 3 :(((( 7k ya almıştım.

windows update ve temp klasörü toplam 40 gb kadar yer yiyebiliyor gereksiz yere..

• en garanti çözüm ilk olarak ram, sonra da ssd'yi yükseltmek olur. özellikle 8 ram varsa günümüz için çok az, en ucuz android telefonlar bile 8gb ramli. elindeki sisteme uygun, tercihen aynı rami alıp en az 16gb ram yapman lazım. sıkıntılı taraf ram ve ssd fiyatları uzaya çıktı, 8gb ram ikinci el 1300-1500 liraya bulursun. 1tb ssd'ler ise sıfırları 7k dolaylarında. 500 de yeter dersen sıfırları 5k dolaylarında giriş seviyesi eli ayağı düzgün modeller.

bunun dışında yapacağın her şey ancak geçici çözüm olur.

bir de sistemin eskiyse ve hmb ya da dram önbellek yoksa ssd doldukça hızı yavaşlar. kendine has dram önbellekli ssd'lerin fiyatı haliyle pahalı, 0 1tb dram'li ssd 10k dolaylarında. modern ssd'lerin hepsinde hmb var, ancak eski sata ssd ise onların ucuzlarında hmb bile olmayabiliyor, az yer kaldıkça sistem yavaşlıyor. ancak ssd'nde hmb varsa dediğim geçerli değil.

bir de ssd sağlığı için elindeki kapasitenin her zaman yüzde 10 kadarını boş tut. 256 gb ise 25gb, 1tb ise 100gb. ssd'lerin kendi içinde küçük bir tampon bellek var ancak her zaman fazlası iyidir. bu yüzden ssd'nin tamamını doldurduğunu zannetsen bile aslında ufak bir kısmı boşta kalıyor. ssd üreticilerinin önlemi bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 8 Eylül 2026; 12:24:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kargalumba

Acer Aspire 3 :(((( 7k ya almıştım.

O zaman yere gazete ser

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu konuda videolar vardı birinde bundan bahsediyordu. Yaptım.

Çko fazla silmedi 5 gb falan açıldı.

Hepsine üyeyim hem de paralı olarak. Yer kaplayan şeylerin klasörler olmadığını farkettiğimde kahroldum. Ne yiyor olabilir ben film mi indirip saklıyorum sanki 150 gb nereye gidiyor yaa. Sürekli bişey silmekten eski model boş cd ye döndü koskoca pc.

nvme disk kullanıyorsan samsung falan over provisioning yapıyor hocam, disk yönetiminden siyah ayrılmamış alan varsa diske katabilirsin

edit: bu program çok işine yarar WinDirStat - Windows Directory Statistics

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 8 Eylül 2026; 17:27:15 >

Ubpdatesleri kaldırıp her 5 haftada bir güncellemeleri otomatik al ı kapalı tutuyorum.

• Görev yneticiainde 8 gb ramın 7 si dolu kullanılıyo gözüküyor. Disk kullanım günde 30 gb ile normalin üzerindeymiş. Hdd sentinel i chatgpt ye anlattırmıştım. Biri bende kripto para üretiyor olabilir mi?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.