Şimdi Ara

Bilgisayarımı hızlandırmak/güçlendirmek için ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir kullanmadığım 6 yıllık bir laptopum var. Genelde işlerimi diğer laptopumdan görüyorum. Ancak bu eski olanının da evde atıl kalmasını istemedim açıkçası. Acaba aşağıdaki özelliklerdeki bilgisayarı nasıl daha iyi bir performansa kavuşturabilirim?

Ürün adı: Fujitsu Lifebook A544

Model: A544

İşlemci: Intel (R) Core (TM) i3-4000 CPU @ 2.4 GHz

Takılı RAM: 4 GB

Sistem türü: 32 bit işletim sistemi x 64 tabanlı işlemci

Windows 8.1

teşekkürler yardımlarınız için.

• Merhaba.

Yapabileceğiniz en mantıklı upgrade Rami 8 GB yapmak ve HDD yerine SSD almak olur. Bir de Windows 10 yüklediniz mi yeni bir bilgisayar almış gibi olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • std350 S kullanıcısına yanıt

Hocam, Rami 4 GB olarak ek mi alacağım yoksa doğrudan 8 GB mı? Bir de SSD dediğinizin alt türleri falan var mı, yoksa tek çeşit mi?

• 1999geo 1 kullanıcısına yanıt

notebook tamircisi yok mu çevrenizde götürün bunun rami arttıralım usta diye anlarmış gibi konuşun bir de ssd takalım diyin onlar da düşünsün bu kadar bilgisiz müşteriyi ne kadar kazıklasak diye?yani şu ssd'yi şu rami alın desek takabilecek misiniz nayır illa ki usta bulacaksınız o yüzden araştırın neresi düzgün öğrenin gidin ram ssd taktırmak istiyorum diyin onlar yapsın.notebook'un kendi bölümü var oraya da başlık açabilirsiniz işlemci ile alakası yok konunun işlemcisini değiştiremezsiniz çünkü değiştirmeyin diye uğraşıyorlar.

• sakin olun yahu. bir şey öğrenmek istedik şurada. tamirciye götürmesini ben de biliyorum. evet bu konuda bilgim yok ama benim ilgi alanım bu değil.

• 1999geo 1 kullanıcısına yanıt
    2 slot varsa 4+4 olur. tek slot varsa maalesef 8 gb alacaksınız. raminizin özelliklerine bakın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayarınızdaki mevcut ramin durumuna göre değişir. Eğer tek 4GB ram varsa ve boş bir ram slotu varsa ilave 1 adet 4 GB ram uygun olur. Ancak 2+2 şeklinde ise onları çıkarıp 4+4 şeklinde takmanız gerekir.

Ancak çok fazla masraf yapmayayım derseniz ram 4GB olarak kalabilir. Sadece SSD almanız bile peformansı önemli ölçüde arttıracaktır. Yani önceliğiniz SSD olmalı.

Linkteki gibi bir SSD işinizi görür. Mevcut HDD çıkarılıp yerine SSD takılacak. Bu arada linki örnek olsun diye verdim. Kapasite ve marka seçimini ihtiyacınıza göre belirleyebilirsiniz.

www.hepsiburada.com
    Gigabyte SSD 240GB 500 MB/s - 420 MB/s 2,5" SATA Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/gigabyte-ssd-240gb-500-mb-s-420-mb-s-2-5-sata-gp-gstfs31240gntd-p-HBV00000DMX41

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • std350 S kullanıcısına yanıt

hocam, rami ve ssdyi kendimiz alıp ustaya taktırsak sorun çıkar mı? yani ssd ve ram her bilgisayara uyumlu mu yoksa ayrı ayrı bilgisayaraın özelliğine göre usta tarafından mı seçilmeli?

• Aç bak bakalım ramler nasıl takılı. 2+2 mi yoksa tek 4 mü? 4'ün yanına başka slot var mı bunları bilmek lazım.

2+2 ise bir tane 2 nin yerine 4 alırsın 6gb yeter de artar. (yeni ramler uyumlu olmalı frekansı, timingi falan yokaa mavi ekran alırsın)

SSD zaten olmazsa olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 5 Ağustos 2021; 15:7:43 >
  • Muhtemelen SSD'de sorun çıkmaz ama ramlerde uyum konusu biraz sıkıntılı. Mevcut ramlerinizin özelliklerine birebir uyan ram bulmanız ve denemeniz gerekiyor. Bu nedenle özellikle ram konusunda seçimi bu işleri yaptıracağınız kişiye bırakmanız daha uygun olur. Çünkü kağıt üzerinde, teknik özellikleri birbiriyle uyumlu gözüken ramler uygulamada sorun çıkarabiliyor.

Bu arada bu işleri güvendiğiniz birisine yaptırın. Öncesinde de ramlerin hem sıfır hem de 2. el fiyatları ile ilgili araştırma yapın. Fiyatlar hakkında biraz fikriniz olsun.

• Bu arada aşağıdaki linke göre 1 adet ram slotunuz boş olmalı.Özelliklerinde bir slotun dolu olduğu ve maksimum 8GB bellek desteklediği yazıyor. Eğer sizinki de öyleyse şanslısınız. 1 adet 4GB DDR3 ram ilave edebilirsiniz.

www.webdenal.com
    Fujitsu LIFEBOOK A544 VFY-A5440M43ACTR i3-4000M 4 GB 500 GB Freedos
    https://www.webdenal.com/fujitsu-vfy-a5440m43actr_776411.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi std350 -- 5 Ağustos 2021; 15:15:35 >
  • İşlemciyi de değiştir. Evet yanlış duymadın, ben bizzat kardeşime aldığım Casper marka i3-4000m işlemcili bilgisayarı i5-4300m'ye yükselttim. Kesinlikle çalışıyor 2 sene oldu neredeyse. Performans bayağı arttı SSD olmadığı halde. 37 watt i7 işlemciler (4702mq-4712mq gibi) eğer bizzat deneme imkanın olursa ucuza i7 deneyebilirsin. (i7 konusunda sorumluluk almıyorum ucuza bulmak ve uyumluluk sorunu olabilir.) + olarak 4300m bulamazsan 37 wattlı diğer 4.nesil üst model işlemciler denenebilir. Sana iyi şanslar dilerim.

• Bu bilgisayarın işlemcisi değiştirilebilir. i3-i5-i7 4702mq işlemciye kadar varyasyonları var.

• sreylare kullanıcısına yanıt

değiştir bi göreyim burası da usa ya ah bulursun o dediklerini.ben değişmez mi dedim uğraşıyorlar değiştirme diye dedim.yetkili servislerinde olması lazım parça hani hangisinde var.masaüstü işlemci bölümünde notebook tartışıyoruz ya ne kadar işsizsiniz.

• Sarı site veya letgo gibi yerlerden elden teslim alarak deneyebilir hocam. Ha işlemciyi ucuza bulamaz o ayrı konu.

• sreylare kullanıcısına yanıt

anakartı 1w fazla desteklemez.aynı serinin i7'sidir biosu desteklemez.soğutucusunu tam taktıklarının watt'ına göre yapmışlardır.işlemciyi arasan zaten bulamazsın çakal bunlar at yenisini al dertleri.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.