Şimdi Ara

**Bilgisayarımı Biri hızlandırsın LÜTFENNNN**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayırım p4 1.7 işlemcili anakart gigabayt 128 Mb SD ram(PC133) ekran kartı Bu ramdan kullanıyor (Tümleşik olduğundan) Win98s işletim sistemi var
    Bilgisayarımla sadece internete bağlanıyorum ama çok yavaş bazen 1-2 dakika sayfayı açmak için bekliyor takılıyor. adsl modemde de sorun yok bilgisayardan kaynaklıyor. normalde internet sayfası değil normaol dosya açrkende bekliyor.
    Bilgisayraımı nasıl hızlandırabilirim yardımcı olursanız sevinirimm

• en iyi hızlandırma ram takmaktır anakartının desteklediği en iyi rami almaya bak 256 ram veya 512 ram al bilgisayarında büyük bir hızlanma göreceksin....
  • 1. Olarak bendede aynı işlemci var..

2. Anakartı DDR yap ilk önce. P4P800X Yada P4P800SE (ASUS)

3. 512 MGH Kingstoon

4. Guzel bir PC.
  • bence sen işlemciyi en az 2800 yap...ram ini 1 gb yap...gerisini düşünme...
    anakart tavsiyem gigabyte
  • dostum sen yeni bi makina al
  • Ram kesinlikle almalısın en az 256 ve hardiske bi defrag at hatta diskini değiştirebilsen eskiyse 7200 devir bi disk bayağı hızını artırır. Kolay gelsin.
  • Benim sana tavsiyem ram slotlarının sayısına göre 512 mb pc 133 sdram tak.İşlemci hızın o kadar düşük değil.Al sana iyi bir pc.Hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyler adam yeni alcam bana konfigrasyon verin demioki ya!!
    nasıl hızlandırcam diyo! kardeşim sen windowsun içine git tempi boalt internet files'ı boşalt başlattan çalıştıra gel "msconfig" yaz başlangıçta ne varsa kaldır olması lazım oda mı olmadı çatlatıver bi format al sana canavar oldu makina!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: oNuR!

beyler adam yeni alcam bana konfigrasyon verin demioki ya!!
    nasıl hızlandırcam diyo! kardeşim sen windowsun içine git tempi boalt internet files'ı boşalt başlattan çalıştıra gel "msconfig" yaz başlangıçta ne varsa kaldır olması lazım oda mı olmadı çatlatıver bi format al sana canavar oldu makina!!

+1
  • Bir de ek: Bu sorun önceden var mıydı yeni olan birşey mi yoksa ?

Ama RAM azlığının yarattığı bir darboğaz var belli..

SAğlam birşeye benzemesi için ya DDR desekli bir anakarta geçiş yapıp Dual ddr400 koy, ya da arada kalmışken de güzel bir upgrade yap.

Zira normal sdramle bir coppermine kaar dahi etmiyor p4 -a lar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: prototip2

RAAAAM ın az pc nin yavaşlığının tek sebebi bu 128 mb ram neye yeter ki
    ?
    piyasada halen SD-133 ram ler bulunabiliyor makinene 2 adet 512mb lık ram bellek al ve tak hızı mutlaka hissedecesin makine resmen uçacak eskisiyle kıyaslayınca imkanın varsa birde makinaya format atıp yeniden windows u kur eğer trojan solucan falan varsa o da bir mikltar yavaşlatıyordur
    ama makine konfigürasyonun çok iyi sakın yeni makina alma elindeki çok güzel bir alet eksiğim ram belleğin yetersiz olması eğer dediğim gibi ram takarsan makineye rahatlıkla XP de kurabilirisn hemde SP2 ile birlikte ekran kartın oyunlarda yetersiz jalabilir ona da güzel bir oyun için tasarlanmış gerçek eklran kartı ala ama oyun oynamazsan onbord yeterli olur

+1

• arkadaşım pc şu anki uygulamalar için eski şim ram alsanj anakartın desteklemeyebilir anakartını değiştirsen işlemcini değiştirmen gerekecek bana sorarsan en mantıklı seçenek yeni bir pc alman olucak derim
  • Arkadaşlar teşekkür ederim gerçekten iyi bilgiler verdiniz. Ben Ram almayaı düşünüyorum ama sdram gerçekten bana pahalı geldi. araştıranlar görür. DDR lerden dende fazla. Şimdi ben o parayı verirde bilgisayarımda performans yakalayamazsam diye düşünüyorum. PC133 SDRAM 168 pin olması lazım. Birde benim kart zannerdersem 2 gb kadar ram destekliyor zannerdersem.
    Everest ten bakıyorum

Fiziksel Bellek
    Toplam 95 MB
    Kullanılan 95 MB
    Boş 0 MB
    Kullanım 100 %

Takas Alanı
    Toplam 1952 MB
    Kullanılan 160 MB
    Boş 1792 MB
    Kullanım 8 %

Sanal Bellek
    Toplam 2047 MB
    Kullanılan 255 MB
    Boş 1792 MB
    Kullanım 12 %

Sizce bu ne anlama geliyor....

Ankart Özelliği

Memory
    1 - Type: PC133 SDRAM by 168-Pin DIMM slot
    2 - Max capacity: Up to 2GB by 2 DIMM slots
  • Belleğinin dolu olduğu anlamına geliyor.
    Sana da sürekli yanan sabit disk ışığı ve yavaşlama olarak dönüyor.

Bir 256 daha eklesen yeter aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Kasım 2005, 23:28:48 >
  • internet kullandığına göre virüs programıda kullanıyorsun demektir. eğer norton kullanıyorsan, bu program en fazla bilgisayarı yavaşlatan ve en fazla ram yiyen programlardan biri. sana tavsiyem norton antivirus corporate edition kullan. bu version bilgisayarı hiç kasmıyor. bu arada verdiğin değerler ram'inin tamamının kullanıldığını gösteriyor. bence de 256 ram işini görür. eğer birinci el pahalı geliyorsa ki öyle, ikinci el al (güvenilir biryerden).
  • quote:

Orjinalden alıntı: S3RC@N

quote:

Orjinalden alıntı: oNuR!

beyler adam yeni alcam bana konfigrasyon verin demioki ya!!

+1

+1 + RAM destegi :) yeni makina demiyor. anakart işlemci ram oohhhohh

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.