Bugün program ekle kaldır 'dan oyun sileyim diye girdiğimde gözüme başlıkta da belirttiğim gibi tam 398gb boyutunda bir dosya çarptı. Nasıl çarpmasın abi 398gb ne? Ne olabilir bu böyle? Bütün bilgisayarı aradım taradım böyle bir şeyi bulamadım. Hiçbir şekilde program ekle kaldır 'dan kaldırılmıyor çünkü sağdaki menüyü tıkladığımda kaldır butonu aktif değil. Programlar ve Özellikler kısmında da gözükmüyor. Virüs taraması yapıyorum hiçbir şey çıkmıyor, revo uninstaller indirdim onda da gözükmüyor yani hiçbir şekilde kaldıramadım. Sizlerin bir tavsiyesi önerisi var mı acaba? Format dışında bu şeyden nasıl kurtulabilirim? ![]() |
Bilgisayarımdaki bu devasa büyüklükteki uygulamayı(!) nasıl silebilirim?

-
-
orada öyle gözüküyor olabilir ama gerçekte diskinde boyutsal olarak azalma var mı ?
şu programla hangi klasörlerin ve dosyaların ne kadar yer kapladığını görebilirsin. kendimde kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 16 Şubat 2025; 10:6:38 > -
Cevabın için teşekkür ederim dostum, programı indirip gereksiz şeyleri sildim ama bu bahsettiğim şeyi bulamadım. Program sayesinde varlığından haberdar olduğum dosyaların boyutunu 518gb olarak hesapladım. Sistemde de 351gb boş yer mevcut yani toplamda 869gb. Geriye kalan bu 60gb'lık gözükmeyen şey nedir peki? Program ekle kaldır 'da uygulama olarak gözüküyor olması da biraz ürkütmüyor değil yani.
-
windirstat diye bir program var güzeldir işinizi görür.
-
Kayıt defterindeki şu iki yere bakar mısınız?
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
ve
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
Unistall anahtarı seçili iken (key), "398"i aratın bakalım, tahmini kapladığı yer. İzi duruyorsa bulacaktır. Bulunca da ayrıntılarına bakarsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X