Şimdi Ara

BİLGİSAYARİMA VİRÜS BULAŞTI ACİL YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merha arkadaşlar. Her şey dün başladı. Google Chrome ve Yandex kullanıyorum bilgisayarimda. Yandexte Facebook acikken chrome'dan dizi izliyirdum(Yandex'te bazı fonkiyonlar yok da) Sonra bir arkadasimin yazdığı mesajin sesiyle diziyi durdurup yandexe geçtim. Bir de ne goreyim facebookumdan arkadaslarima "Duvarima bakar mısın?" yazılmış. Duvarimda da sanki yetenek sizsinize katilmisim gibi şeyler yazan viruslerden var. Arkadaş yazdı chrome eklentilerden kaldır diye. Chromeda da Yandexte de eklentilere tiklayinca sekme kapaniyor. Hemen iki tarayıcıyı da kapattim telefonumdam Facebook sifremi değiştirdim. Antivirus olarak avast kullanıyorum. Hemen avasttan açılışta taramaya programladim. Taradı bitti hiçbir şey bulamadi. Ben de en kolay yol sistem geri yukleme yaptım. Sistem geri yukleme bitti bilgisayar açıldı hemen Yandexi açtım eklentilere tikladim eklentiler açıldı. Virüs gittı sandim. Normal internette gezmeye başladım. Gezerken ikide bir internet gidiyor veya sayfalar anlamadığım bir sürü karakterle dolü açılıyor (%*&-#:#72/%/%84-#-: gibi) sonra bir arkadaşım YAC indir dedi. İndiriyoum indirirken 1 saniye kala indirme kesildi diyor. Ben de telefondan indirip USB ile bilgisayara atıp yukledim.Programda internet upload/download hızları yazıyor. Sonra arastirdim biraz. Bir yerde ComboFix yaziyordu. İndirirken YAC dan bakiyorum 3mb/s 4mb/s indiriyor tam 1 saniye kalınca indirme kesiliyor. Sonra onu da telefonuma indirdim usb ile pc ye attım. Bir kere tarattim. o da bir şey bulamadı. Bilgisayarı güvenli modda baslatmaya karar verdim. Güvenli modda başlattım(Win 8) Yine ComboFix ile tarattim bu sefer Windows/System32/services.exe de virüs buldu temizledi. oto restart attı. Virüs gitti sandim açtım interneti hala aynı sorun var yyine güvenli moda alıp ComboFix ile tarattim. Bu sefer deWindows/SysWow64/userinit.exe de virüs buldu. Yine restart attı acikinca dedim yine gitmemiştir yine güvenli modda Combofixe tarattim Bu sefer de Windows/SysWow64/kernel32.dll de virüs buldu. Sizce ne yapmalıyım? Format atmadan kurtulma ihtimalim var. midir? İşletim sistemim Win 8 Pro 64bit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güvenli modda başlatıp combofixi kullanırsanız sorun çözülecektir.Face konusuna gelirsek uygulamalar bölümündeki uygulamalar duvarına ve profiline ulaşmak için izin ister ve sizde girebilmek için izin verirsiniz kullanmadığınız uygulamaları kaldırın.

Edit: tamamını okumamıştım üzgünüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 9 Aralık 2013; 19:11:43 >

Orijinalden alıntı: il alkol

Merha arkadaşlar. Her şey dün başladı. Google Chrome ve Yandex kullanıyorum bilgisayarimda. Yandexte Facebook acikken chrome'dan dizi izliyirdum(Yandex'te bazı fonkiyonlar yok da) Sonra bir arkadasimin yazdığı mesajin sesiyle diziyi durdurup yandexe geçtim. Bir de ne goreyim facebookumdan arkadaslarima "Duvarima bakar mısın?" yazılmış. Duvarimda da sanki yetenek sizsinize katilmisim gibi şeyler yazan viruslerden var. Arkadaş yazdı chrome eklentilerden kaldır diye. Chromeda da Yandexte de eklentilere tiklayinca sekme kapaniyor. Hemen iki tarayıcıyı da kapattim telefonumdam Facebook sifremi değiştirdim. Antivirus olarak avast kullanıyorum. Hemen avasttan açılışta taramaya programladim. Taradı bitti hiçbir şey bulamadi. Ben de en kolay yol sistem geri yukleme yaptım. Sistem geri yukleme bitti bilgisayar açıldı hemen Yandexi açtım eklentilere tikladim eklentiler açıldı. Virüs gittı sandim. Normal internette gezmeye başladım. Gezerken ikide bir internet gidiyor veya sayfalar anlamadığım bir sürü karakterle dolü açılıyor (%*&-#:#72/%/%84-#-: gibi) sonra bir arkadaşım YAC indir dedi. İndiriyoum indirirken 1 saniye kala indirme kesildi diyor. Ben de telefondan indirip USB ile bilgisayara atıp yukledim.Programda internet upload/download hızları yazıyor. Sonra arastirdim biraz. Bir yerde ComboFix yaziyordu. İndirirken YAC dan bakiyorum 3mb/s 4mb/s indiriyor tam 1 saniye kalınca indirme kesiliyor. Sonra onu da telefonuma indirdim usb ile pc ye attım. Bir kere tarattim. o da bir şey bulamadı. Bilgisayarı güvenli modda baslatmaya karar verdim. Güvenli modda başlattım(Win 8) Yine ComboFix ile tarattim bu sefer Windows/System32/services.exe de virüs buldu temizledi. oto restart attı. Virüs gitti sandim açtım interneti hala aynı sorun var yyine güvenli moda alıp ComboFix ile tarattim. Bu sefer deWindows/SysWow64/userinit.exe de virüs buldu. Yine restart attı acikinca dedim yine gitmemiştir yine güvenli modda Combofixe tarattim Bu sefer de Windows/SysWow64/kernel32.dll de virüs buldu. Sizce ne yapmalıyım? Format atmadan kurtulma ihtimalim var. midir? İşletim sistemim Win 8 Pro 64bit.

Norton yada Karspersky kurup deneyin.

• Dostum avast web browser bilmem ne diye bir program vardi bende de benzer olaylar oldu programi kurup kullandim browser ayarlarini sifirliyor tertemiz yapiyor sorunla bir daha karsilasmadim bu arada facebooktan kullanmadigin uygulamari uygulamalar boluminden kaldir :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.