Şimdi Ara

Bilgisayarıma format atamıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma win7 kurdum birkac gün önce tüm guncellemelerine izin verdim bugün güncelleme yapıp kapandı açtığımda sistem açılış hatası olduğunu belirtti ve bunu düzeltmek için kendi programlarını kullandı ancak sistemi duzeltemedi ve bende format atmak istedim ancak her ne yaparsam yapiyim bir türlü press to ant button to boot cd dvd yazısı gelmiyor bios ayarlaması herşeyi yaptım sonuç yok flash bellek bile denedim lütfen yardım edin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ChicagoBlackout

Bilgisayarıma win7 kurdum birkac gün önce tüm guncellemelerine izin verdim bugün güncelleme yapıp kapandı açtığımda sistem açılış hatası olduğunu belirtti ve bunu düzeltmek için kendi programlarını kullandı ancak sistemi duzeltemedi ve bende format atmak istedim ancak her ne yaparsam yapiyim bir türlü press to ant button to boot cd dvd yazısı gelmiyor bios ayarlaması herşeyi yaptım sonuç yok flash bellek bile denedim lütfen yardım edin...

Bilgisayarınızda recovery özelliği varsa boşu boşuna cdden ,dvdden, usbden formata uğraşmayın.(Recovery özelliğiyle varsada yoksada bilgisayarınızda bilgileriniz yedekleyiniz format atacaksanız bilgisayara)
    http://forum.donanimhaber.com/m_71531456/tm.htm
    Belki virüsten dolayıdır çektikleriniz.Yukarıdaki konudaki mesajımı inceleyiniz.

• quote:

Bilgisayarıma win7 kurdum birkac gün önce tüm guncellemelerine izin verdim bugün güncelleme yapıp kapandı açtığımda sistem açılış hatası olduğunu belirtti ve bunu düzeltmek için kendi programlarını kullandı ancak sistemi duzeltemedi ve bende format atmak istedim ancak her ne yaparsam yapiyim bir türlü press to ant button to boot cd dvd yazısı gelmiyor bios ayarlaması herşeyi yaptım sonuç yok flash bellek bile denedim lütfen yardım edin...

Bios ayarlarını yaptım demişsin ancak tekrar üstünden geçeyim diyorum, ilk olarak DVD-Rom u birinci sıraya al, eğer olmazsa HDD'yi birinci sıraya alıp dene. Eğer olmazsa inşallah yardımcı olan birisi çıkabilir. Kolay gelsin.

Orijinalden alıntı: AfterAll

quote:

Bios ayarlarını yaptım demişsin ancak tekrar üstünden geçeyim diyorum, ilk olarak DVD-Rom u birinci sıraya al, eğer olmazsa HDD'yi birinci sıraya alıp dene. Eğer olmazsa inşallah yardımcı olan birisi çıkabilir. Kolay gelsin.

Dediklerinizi yaptım ancak bir sonuç yok yine de teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AfterAll

quote:

Dediklerinizi yaptım ancak bir sonuç yok yine de teşekkürler

Ne demek, kolay gelsin.

• quote:

Cevabınız için teşekkür ederim ancak virusten kaynaklandığını düşünmüyorum yaptığım araştırmalarda benim gibi çoğu kişide aynı problemde format cd yada dvd sini okumuyor

Abi bilgisayarınızda recovery özelliği var mı bunu araştırın.(Eğer notebook kullanıyorsanız)

Bilgisayarınızın garantisi dolmadıysa sorunu bildirin aldığınız yere.Verin garantiye gitsin(Bilgisayarınız açılıyorsa dosyalarınızı yedekleyin ,bilgisayar açılmıyorsa kaspersky rescue diskle açın bilgisayarı ve dosyalarınızı flash bellek ya da harddisk gibi usb arayüzlü depolama aygıtlarını kopyalayınız)İlgilenmezlerse şikayetvar ne güne duruyor diye sorarlar adama.

Abi dvd yazıcınızla ilgili bazı sorunlar olabilir.
    http://www.ziddu.com/download/13522605/ResetDMA.rar.html/eng
    Downloada tıklayın.İndirin ve iki kere tıklayın indirdiğiniz dosyaya.Sonra yapmanız gereken şey resetdma.vbs dosyasına çift tıklamak.Uyarıları evetleyin(Yani yese basın)
    Sonra bilgisayarı kapatıp açın.
    Ondan sonra dvd yazıcınızın açma tuşuna basın.Optik kısmını görürsünüz zaten notebook kullanıyorsanız.(notebook kullanıyorsanız geçerli bu olay)Bir kısım pamuk alın ve üzerine kolonya dökün(Asla dvd yazıcınızın optik kısmına asla ve asla 1 damla dahi olsa kolonya dökmeyin)
    1 saat bekleyin.
    Sonra dvdyi takın ve deneyin bakalım ne olacak.Bilgisayar formata başlayacak mı?

Eğer bu dediklerim işe yaramazsa yeni bir dvd yazdıracaksınız.Dvd diskinizde sorun olabilir.Ya da indirdiğiniz işletim sistemi bozuk olabilir.
    Bende bilgisayar teknik servisi gibi yazıyorum, eğer format atılmazsa bu dediklerimle ,bilgisayarcı yolu gözüktü size(bilgisayarınız açılıyorsa dosyalarınızı yedekleyiniz mutlaka ,çünkü formatla kanat sahibi oluyor bilgisayarınızdaki dosyalar, bilgisayar açılmıyorsa kaspersky rescue diskle açın bilgisayarı ve dosyalarınızı flash bellek ya da harddisk gibi usb arayüzlü depolama aygıtlarını kopyalayını)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Casper bilgisiyara format atmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.