Şimdi Ara

Bilgisayarım YAvaşladı... (ağır çekim gibi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım war.... Bilgisayarım herhangi bir programa girdiğimde ywaşlıyo... mesela Knight oynadığımda... oyuna giriyo... asıl sorun girdikten sonra başlıyo internet bağlantım normal ama 5 saniyede bir kare kare hareket ediyo... olur ya ağır çekim gibi derler... aynı onun gibi... knighttan kaynaklandığını sanmyıroum... çünkü hangi oyuna girersem gireyim aynı sorunu yaşıyorumm... bir virüs olabilir mi_?

• aynı soruno bende yaşadım herşey yavaş yavaş oluyodu örneğin internet explorerı açsam altta yavaş yavaş çıkıyodu.. sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bulamadım.. ama java dan kaynaklanabileceğini düşündüm ne yaptıysam olmadı bende en son çare format attım..
  • ewet aynısı oluyo işte... alt tarafta simge durumuna küçültülmüş sayfalaır falan tıklıyorum çok yavaş açılıyo... bilgisi olan bi arkadaş warsa yardımını rica ediyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: discuss

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım war.... Bilgisayarım herhangi bir programa girdiğimde ywaşlıyo... mesela Knight oynadığımda... oyuna giriyo... asıl sorun girdikten sonra başlıyo internet bağlantım normal ama 5 saniyede bir kare kare hareket ediyo... olur ya ağır çekim gibi derler... aynı onun gibi... knighttan kaynaklandığını sanmyıroum... çünkü hangi oyuna girersem gireyim aynı sorunu yaşıyorumm... bir virüs olabilir mi_?

kesinlikle wirus.
    ad aware se personel programını inndir.com dan ındırıyorsun.zaten ucretsız.
    kurduktan sonra update edıyorsun.
    sonra full system scan yapıyorsun.
    eğer taramalar ve bulduklarını sılmenden sonra hala aynı şey devam edıyorsa format a kadar yolu var..
  • Önce bilgisayardaki gereksiz bütün dosyaları silin. Detaylı bir şekilde ve hatta safe modda virüs taraması yaptırın. Harddiski defragla birleştirin. Raminiz az ise yükseltin..Daha sonra gelip sonucu bize söyleyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: icaktan

Önce bilgisayardaki gereksiz bütün dosyaları silin. Detaylı bir şekilde ve hatta safe modda virüs taraması yaptırın. Harddiski defragla birleştirin. Raminiz az ise yükseltin..Daha sonra gelip sonucu bize söyleyin

arkadaşım senin dediklerin biras karışık... en azından benim anlayamayacağım kadar... olsun yine de ilgilendiğin için saol... Hazır sen söylemişken bilgisayarımdaki rami nasıl yükseltebilirm...

ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim...

• arkadaşın demek istediği (ram yükseltmek) anakartına uyumlu ram satın almak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım çok yavaş
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açıklayayım. Dosyaların nasıl silineceğini biliyorsundur artık. Kullanmadığın herşeyi sil. Daha sonra system tools'ta (Start/ accesories/system tools..türkçe windowslarda yanılmıyorsam başlat/donatılar/sistem araçları) disk temizleme aracını çalıştır. Okle geç. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlat ve bilgisayar açılırken F5 tuşuna bas..msdos ekranında bir menü gelecek.Orda Safe mode (Güvenli kip) seç ve bilgisayarı başlat. Anti virüs programını çalıştır ve bütün sistemi tarat. Bulunan virüsleri temizle ve bilgisayarı yeniden normal modda aç. ctrl+alt+delete tuşalrına bas ve orada senin kullanıcı adınla kullanılan bütün programları kapat. Sadece explorer ve önemli servisler açık kalsın . daha sonra start/acesories/system tools (başlat/donatılar/sistem araçları/ disk birleştiricisi) disk defragmenter'i çalıştır .. bu biraz uzun sürecek..Neyse. Rami yğkseltmek demek sistemine uygun bir ram satın alıp onu bilgisayara eklemek demektir. Her program sistemdeki ramin bir miktarını kullanır. Özellikle oyunlar ve büyük programlar çok ram harcarlar. sistemdeki ram yetersiz kaldığı zaman, harddiskin bir kısmı ram olarak kullanıldığı için bilgisayar aşırı derecede yavaşlar. Rami yükseltmek bu açıdan önemlidir...Bu arada başlat/çalıştıra "msconfig" yaz ve başlangıç sekmesine gel. Orada bilgisayar başlarken otomatik çalışan programları göreceksin. Ne kadar çok program varsa bilgisayar o kadar yavaş çalışır da diyebiliriz. oradaki gereksiz programların açılışta otomatik çalışmasını da engelleyebilirsin..Kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.