Şimdi Ara

Bilgisayarım sürekli kilitleniyor. Sebebini bulamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ANAKART : GA-P31-ES3G
    RAM : Kingston Hyperx 2GB 1066MHz DDR2 (kit Of 2)
    EKRAN KARTI : ZOTAC 9400GT 1GB
    SABİT DİSK : Seagate 320 GB
    KASA : Raidmax Ninja Kasa - High Power Cool-Max 400W

BİLGİSAYARI KULLANIM AMACIM: Program geliştirmek, web yazılımı.

SORUN: Çalışırken kafasına göre donuyor. Çok basit bir oyun(en düşük ayarlarda) açsam hemen donuyor. HD film izlesem 10-15 dk donuyor. Bir türlü çözemedim. Bu donmalar sırasında ekran kırmızı noktalar beliriyor fare okunun yanında bir çizgi ve fare hareket ediyor. Bir süre sonra hepten donuyor.

İŞLEMCİ
    • İşlemciyi başka bir bilgisayar taktım saatlerce carbon full detay'a yakın açık kaldı kilitlenme olmadı.
    • Sökme takma sırasında macununun etkisi azalmıştır diye ocz termal macun sıktım.
    • Everest programı ile sıcaklık kontrolünü sürekli yapıyorum 30 derece (CPU1:40 CPU2:38)

EKRAN KARTI
    • Bu ekran kartını araştırmadan rasgele aldım. Zotac 7400 kullanmıştım. Ondan memnundum bu da iyidir diye aldım. Yorumlardan anladığım kadarı giriş seviyesinde bile tercih edilmeyecek bir kartmış.
    • Sapphire Ati HD 4350 512MB/1GB 64Bit DDR2 taktım ondada aynı kilitlenmeler oldu. Bu kartın takılı olduğu bilgisayarda saatlerce carbon full detaya yakın oynanıyor.
    • Everest programı ile sıcaklık kontrolünü 48 derece

RAM
    • Bu aldığım ramleri bir türlü 1066’da çalıştıramadım. Anakart destekliyor. Bellek destek listesinde var. Bir tanesi bile 1066’da çalışmadı.
    Çalışmama durumu şu, Windows 7 kurulumu başlatmadı. 800’de kurulum başlarıyla tamamlandı. Ne zaman 1066 alsam Windows 7 ne de Windows XP açılmıyor.
    • 2gb Kingston 800 (kit of 2) ram taktım. Ondada aynı kilitlenmeler oldu.

SABİT DİSK
    • SATA Kablolarında sorun vardı diyerek onları değiştirdim, anakart üzerindeki giriş yerlerini değiştirdim, başka bir sabit disk taktım ama yine aynı donma.
    • Everest programı ile sıcaklık kontrolünü 32 derece

GÜÇ KAYNAĞI – KASA
    • Tüm bileşenleri bir başka kasaya taktım yine aynı sorun.

BİLGİSAYARDA KULLANDIĞIM PROGRAMLAR
    • Daha önceden kullandığım yazılımlar. Başka bilgisayarlarda hiç sorun yaşamadım.

Anakart güvendiğim marka. Bir onu denemedim. Uygun bir anakart bulursam deneyeceğim. Arkadaşlar sizlerden de öneri bekliyorum. Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.