Sound Blaster Audigy SB0160 model bir ses kartım var. Windows'u kurduktan sonra sürücüleri yüklüyordum. Ses kartı sürücüsünün "bilgisayarda ses kartı olmadığı için kurulum yapılamaz" diyen bir uyarı mesajını aldım. Bilgisayarda ses kartı takılı ama sürücüsünü kuramıyorum. BIOS'la ilgili olabilir diye tahmin etttim Onboard ses kartı ayarlarıyla ilgili olarak. Cesaret edemediğim için kurcalamadım. Anakartım BIOSTAR GF 7050V-M7. Windows kurmadan önce ses kartı düzgün çalışıyordu. Bir de yeni bir kaç parça aldım Ekran Kartı, PSU, hard disk. İhtimal vermiyorum ama onlarla da alakalı olabilir belki. Sorunun nedenini bilen var mı?
Kimseden cevap gelmemiş. Konuyu hortlatınca belki en azından bir kişinin dikkatini çeker
Bence ses kartının yerini değiştir. Bazen böyle şeyler olabiliyor.
Dostun suan onboard ses kartın aktıf durumda kapatman lazım kapattıktan sonra drıver kurulur D
Sorun çözüldü ama sorun onboard ses kartının açık olması ile ilgili değilmiş. Onboard ses kartı zaten devre dışıymış Sorun yeni ekran kartının ses kartını zorlamasıymış. Anakartta sadece 2 PCI slotu olduğundan ve ekran kartı slotların birini yediğinden ses katını takabileceğim slot sayısı bir tane. Dışarıdan birbirlerine dokunmuyorlar ama ses kartı sabitlendiği an ses gidiyor. Mecburen ses kartı devre dışı kaldı ve onboard ses kartı şu an enable :)