Bilgisayarım olduk yere reset atıyor bilgisayarcıya götürdüm adam işletim sistemin bozuldu deyip format attı 2gün sonra yine aynı şekilde reset atmaya devam etti yardım pls bilgisayarımın özellikleri
Bilgisayar: İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional OS Servis Paketi Service Pack 2 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Bilgisayar Adı XP-5FF5ADA96341 Kullanıcı Adı XP
Anakart: CPU Türü Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133) Anakart Adı ASRock P4VM800 (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Anakart Çipseti VIA P4M800 Pro Sistem Belleği 1024 MB BIOS Türü AMI (09/23/05) İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1) İletişim (COM ve LPT) ECP Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)
Görüntü Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB) Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB) 3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce FX 5500 Monitör Tak ve Kullan Monitör [NoDB] (AU40935006369)
Çokluortam: Ses Bağdaştırıcı VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Depolama : IDE denetleyici VIA Bus Master IDE Denetleyici Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü Disk Sürücüsü SAMSUNG SP0411N (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Optik Sürücü AOPEN CRW5232/AAO PRO (52x/32x/52x CD-RW) SMART Sabit Disk Durumu OK
Giriş: Klavye HID Klavye Aygıtı Fare Microsoft PS/2 Bağlantı Noktası Faresi
Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?
Merhaba,
Reset atarken herhangi bir hata, mavi ekran ile karşılaşıyormusun ?
Bilgisayarım -> Özellikler -> Gelişmiş sistem ayarları -> Başlangıç ve kurtarma, ayarları -> Sistem hatası sekmesi altındaki "Otomatik olarak yeniden başlat" ibaresinin yanında tik varsa kaldırın ve reset anında ekrana çıkan hata kodunu burada paylaşın.
Ek olarak, birden fazla RAM takılı ise sisteminizde tek, tek farklı slotlara takarak deneyin.
Dediginizi yaptım ve mavi ekran cıktı yapmadan önce tek ram takılı onun yerını degiştirdin yükledigim bir oyunu kurmaya calısırken reset atıyor.
Tamam, mavi ekran daki hata kodlarını buraya yazarmısın ?
Hatta direk resmini çekip buraya koyarsan daha sağlıklı olur.
0X0000000A IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL şu yazıyordu bide en altta cok uzun bir yazı vardı