Şimdi Ara

Bilgisayarım kapanıyor. ve power kablosunu söküp takmadan açılmıyor.Lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikler selamlar saygılar. arkadaşlar o kadar arama yaptım fakat sorunumun çözümünü bulamadım. sorunum şudur ki ,

Bilgisayarım durdugu yerde kapanıyor.power kablosunu söküp takmadan açılmıyor. bu kapanma 3 saat sonrada olabiliyor, 1 saat sonrada olabiliyor.
    kasamda kesinlikle ısı problemi yok. 6 adet fan mevcut, ve bu fanlar OC fanlarıdır.Problemin nerede oldugunu çözebilsem garantiye vereceğim fakat
    anlayamıyorum. baya kapsamlı aramada yaptım forumlarda, kimisi statik elektrik diyor, kimisi topraksız priz kullanımından diyor. 26 yıllık hayatım boyunca
    bu evde oturuyorum ve kendimide bildim bileli evimde PC var,ve ilk kez böyle bi sorun yaşıyorum. yani prizimin topraklı oldugunu düşünüyorum.kimisi PSU
    arızası diyor, kimisi anakart. ben yetkili servise veriyorum makinayı sorun yok diyip geri veriyorlar. çnki ne zaman kapanacağı belli olmuyor. bu kapanmalar
    bilgisayarı tam yük kullandıgımdada olabiliyor, sistem boşta çalışırkende olabiliyor. PSU 500 Watt lık bi pcu.bilgisayarımın tüm parçaları 1 ay önce alındı. çok
    enteresan bi sorun. artık bi konu açma gereği duydum. umarım bilgisi olan arkadaşlar vardırda çözeriz bu sorunu. yardımlarınızı bekliyorum.

• Benimde eski bilgisayarımda aynı sorun var. Benim işlemci ilk açılışta 95 dereceyi buluyordu. Bir süre sonra aynı sekilde birden kapanıyodu. İşlemci soğutucusunun tek ayağı kırık ondan biraz sıcak olabilir. İşlemcinin sıcaklığını kontrol et. İşlemcide sorun yoksa muhdemelen psu dadır sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doom23

Öncelikler selamlar saygılar. arkadaşlar o kadar arama yaptım fakat sorunumun çözümünü bulamadım. sorunum şudur ki ,

Bilgisayarım durdugu yerde kapanıyor.power kablosunu söküp takmadan açılmıyor. bu kapanma 3 saat sonrada olabiliyor, 1 saat sonrada olabiliyor.
    kasamda kesinlikle ısı problemi yok. 6 adet fan mevcut, ve bu fanlar OC fanlarıdır.Problemin nerede oldugunu çözebilsem garantiye vereceğim fakat
    anlayamıyorum. baya kapsamlı aramada yaptım forumlarda, kimisi statik elektrik diyor, kimisi topraksız priz kullanımından diyor. 26 yıllık hayatım boyunca
    bu evde oturuyorum ve kendimide bildim bileli evimde PC var,ve ilk kez böyle bi sorun yaşıyorum. yani prizimin topraklı oldugunu düşünüyorum.kimisi PSU
    arızası diyor, kimisi anakart. ben yetkili servise veriyorum makinayı sorun yok diyip geri veriyorlar. çnki ne zaman kapanacağı belli olmuyor. bu kapanmalar
    bilgisayarı tam yük kullandıgımdada olabiliyor, sistem boşta çalışırkende olabiliyor. PSU 500 Watt lık bi pcu.bilgisayarımın tüm parçaları 1 ay önce alındı. çok
    enteresan bi sorun. artık bi konu açma gereği duydum. umarım bilgisi olan arkadaşlar vardırda çözeriz bu sorunu. yardımlarınızı bekliyorum.

Sorun PSU gibi onu servise verin öncelikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: DessoEldest

Benimde eski bilgisayarımda aynı sorun var. Benim işlemci ilk açılışta 95 dereceyi buluyordu. Bir süre sonra aynı sekilde birden kapanıyodu. İşlemci soğutucusunun tek ayağı kırık ondan biraz sıcak olabilir. İşlemcinin sıcaklığını kontrol et. İşlemcide sorun yoksa muhdemelen psu dadır sorun.

işlemcim tam yükte 49 dereceyi geçmiyor. sıcaklıktan dolayı oldugunu sanmıyorum. teşekkürler
  • bende de benzeri vardı.fakat boşta sıkıntı olmuyordu.yüklenen bir oyun açtığımda yada furmark prime95 beraber açtığımda bir dakika içinde kapanıyordu.geçen hafta powerı servise verdim.bugün geldi.yenisiyle değiştirdiler powerı.dediğim şekilde furmarkla prime95i beraber aç.kapanırsa bir powerı servise gönder.
  • yorumlar için teşeşkküeler arkadaşlar. peki ups alsam bu çözüm olurmu. acaba şebeke dalgalanmasından dolayımı psu kendini kitliyor ? böyle bişi mümkün mü ?
  • PSU'dan olabilir. Başıma gelmişti. 5 sene kadar evvel dual core e3400 işlemcili makinam vardı. Bende önce sıcaklıktandır diye düşündüm. Bakıyorum 60-70 arası çok ama sistemi kapatacak kadar olmamıştı o güne kadar. Başka da bir sorun görünmüyordu.İşlemciyi oyunsever bir arkadaşıma verdim bende dualcore e2200 işlemci aldım. Taktım yine devam etti. PSU'nun fanı arızalanmış farkedememiştim. Isındığından kendini kapatıyormuştu. Hemen değiştirdim sıkıntı kalmadı. İşlemciyi de arkadaştan geri istemeye yüzüm olmadı. Adam cayır cayır oyun oynarken ben winamp+ C# kullanamıyordum düzgünce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada arkadaştan aldıgım ups ide denedim yine benm evimde ve benim pc masasında kapanma oldu.sanırım voltaj düşümü yada statikle ilgili bi sorun değil. acaba diyorum pcu ısınıyor ve kapatıyormu kendini. çnki bilgisayarın arka kısmı duwara yakın .rahat soguma sağlayamıyormu acaba ?pcu fanına baktım gayet seri dönüyor :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doom23 -- 9 Haziran 2013; 12:08:33 >
  • Sorun boşta da olduğundan anakartta sorun olması daha yüksek ihtimal gibi geldi bana.
    PSU ve anakart tam model yazarsanız daha iyi olur.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    şu an dışarıdayım. akşam tüm donanım bilgisini yazıcam dostum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.