Şimdi Ara

Bilgisayarım ısınıyor. Bu ısı değerleri normal mi ? [SS'Li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar casper bir laptobum var. 8 gb ram, i5 2450m işlemci vs vs vs. Bilgisayarım son zamanlarda oyunlarda ısınmaya başladı. Aldığım ilk iki ay sorunsuz kullandım. Yaz boyu kapalı kaldı ve hiç açılmadı. Bir aydır tekrar kullanmaya basladım ve hiç kasmayan oyunda ısınmaya basladı. Acaba neden olabilir ? Ne yapmam gerekir ? Bilgisayarcıya götürüp gösterdim ama içini açmadan senin fanlar temiz, sorun casper'da dedi. Ne yapayım bilmiyorum

Edit : Soğutucu felan kullanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateşle Barut -- 3 Kasım 2012; 23:55:25 >

• Nerden anladı temiz olduğunu onda bile casper yargısı var,açmadığın dönemde hangi koşullarda sakladın fana çalıştırmasan bile toz girebilir.sıcaklıkların eğer oyunlardaki sıcaklıklarsa normal ekran kartı 74 işlemci tam performansta çalıştığından 80 küsürlerde olabilir fan modu olmadığından ısınması normal karşılanabilir,uzun zaman aradan sonra açtığından öyle gelebilir.Fan deliklerinden süpürgeyle tozları çekmeyi deneyebilirsin,işlmeci ısısını azaltmak için güç seçeneklerinde gelişmiş güç ayarlarına girip işlemci güç yönetimi taz orada en yüksek işlemci durumunu %70 soğutma ilkesinide etkin yaparsan sıcaklıkların 70 küsürlerde olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Nerden anladı temiz olduğunu onda bile casper yargısı var,açmadığın dönemde hangi koşullarda sakladın fana çalıştırmasan bile toz girebilir.sıcaklıkların eğer oyunlardaki sıcaklıklarsa normal ekran kartı 74 işlemci tam performansta çalıştığından 80 küsürlerde olabilir fan modu olmadığından ısınması normal karşılanabilir,uzun zaman aradan sonra açtığından öyle gelebilir.Fan deliklerinden süpürgeyle tozları çekmeyi deneyebilirsin,işlmeci ısısını azaltmak için güç seçeneklerinde gelişmiş güç ayarlarına girip işlemci güç yönetimi taz orada en yüksek işlemci durumunu %70 soğutma ilkesinide etkin yaparsan sıcaklıkların 70 küsürlerde olur.

Hocam adam casper'ı öyle bir kötüledi ki hani ne bileyim biraz daha dükkanda kalsam intihar ederdim.Açmadığım dönemde ofiste çantasında ve çekmecede duruyordu. Sıcaklıklar oyunda felan değil. Şu anda oyun felan açık değildi yani. Google chrome'da 5 sekme açıktı ve arka planda da işlemlerde 74 işlem yazıyordu. Hani ne bileyim öyle kasılacak birşey yok gibiydi. Görev yöneticisi ve fanspeed değerlerini yan yana yazabilirim isterseniz tekrardan incelemeniz için.

Fan deliklerini süpürge ile temizle demişsiniz. Bazı forumlarda (ya da arkadaşlardan okuldan duyduğum kadarı ile ) fan'ın ters dönme ihtimali de varmış, o zaman kısa devre yapabilirmiş. Mümkün müdür ? Süpürge ile çeksem sıkıntı çıkarır mı ki ?

En yüksek işlemci durumunu %70 yaparsam bunun bir eksisi olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ateşle Barut -- 3 Kasım 2012; 23:48:00 >

• internet kullnımında sıcaklıklar fazla farklı bir sıcaklık programıyla mesela hw monitörle ölç senin ölçtüğün bazen yanlışl ölçüyor süpürge işi bilgisayarı çalıştırmadığın taktirde sıkıntı oluşturma durumu düşük elektrikle alakası olmaz ve boştadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateşle Barut

quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Nerden anladı temiz olduğunu onda bile casper yargısı var,açmadığın dönemde hangi koşullarda sakladın fana çalıştırmasan bile toz girebilir.sıcaklıkların eğer oyunlardaki sıcaklıklarsa normal ekran kartı 74 işlemci tam performansta çalıştığından 80 küsürlerde olabilir fan modu olmadığından ısınması normal karşılanabilir,uzun zaman aradan sonra açtığından öyle gelebilir.Fan deliklerinden süpürgeyle tozları çekmeyi deneyebilirsin,işlmeci ısısını azaltmak için güç seçeneklerinde gelişmiş güç ayarlarına girip işlemci güç yönetimi taz orada en yüksek işlemci durumunu %70 soğutma ilkesinide etkin yaparsan sıcaklıkların 70 küsürlerde olur.

Hocam adam casper'ı öyle bir kötüledi ki hani ne bileyim biraz daha dükkanda kalsam intihar ederdim.Açmadığım dönemde ofiste çantasında ve çekmecede duruyordu. Sıcaklıklar oyunda felan değil. Şu anda oyun felan açık değildi yani. Google chrome'da 5 sekme açıktı ve arka planda da işlemlerde 74 işlem yazıyordu. Hani ne bileyim öyle kasılacak birşey yok gibiydi. Görev yöneticisi ve fanspeed değerlerini yan yana yazabilirim isterseniz tekrardan incelemeniz için.

Fan deliklerini süpürge ile temizle demişsiniz. Bazı forumlarda (ya da arkadaşlardan okuldan duyduğum kadarı ile ) fan'ın ters dönme ihtimali de varmış, o zaman kısa devre yapabilirmiş. Mümkün müdür ? Süpürge ile çeksem sıkıntı çıkarır mı ki ?

En yüksek işlemci durumunu %70 yaparsam bunun bir eksisi olur mu ?

hayır kardeş bir sıkıntı çıkarmaz. Hatta yapabiliyorsan içini aç temizle derim ki ben 2.5 senelik casper'ı 3-5 ayda bir içini açıp temizlerim ısınmadan eser yok. En yüksek işlemci durumunu %70 yaparsan tabii performans olarak düşüş yaşarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.