Şimdi Ara

Bilgisayarım çok yavaşladı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu son 6 aydır bilgisayarım adeta kağnı gibi yavaşladı. Formatladım, XP'yi yeniden kurdum hala aynı. Pentium 4, 2.0 GHz ve 1 GB ram var ama çok yavaş. Eskiden 256 ramle bile 5 programı bile fişek gibi açarken. şimdi 1 GD ramle mesela winup çalarken word dosyasını bile açarken çok zorlanıyor. Çalan müziğin sesi kesiliyor Word açılana kadar. Başka bir ramde taktım gene aynı.Bir örnek daha verecek olursam BSplayerda Divx izlerken 3-4 saniyede bir duraklayıp devam ediyor. Yada Winump çalarken Fareyle winumpı tutup sağa sola çektiğimde peşisıra kuyruk gibi dalgalanıyor. Power supply yandığı için değiştirmiştim. Önceki kaç W idi bilmiyorum ama bilgisayarcı onun yerine 250 W olanı takmış.Acaba bunfdan kaynaklabilir mi?Umarım derdimi anlatabildim.Bu neden böyle oldu arkadaşlar. Fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunoda -- 29 Ağustos 2008; 12:14:14 >

• Aynı sorun banada olmuştu psu dan kaynaklandığını sanmam reset atıyosa veya makinaya yüklendiğinde ses yapıyosa olabilir ama bundan bahsetmemişsin. bende bu sorunun sebebi hdd idi başka bi hdd bulup işletim sistemi yükleyip bi dene bak istersen. winamp ın sağa sola çekerken izi olduğunu söylemişsin bu ekran kartındaan kaynaklı olabilir driver ını yüklemediğinde veya bi sorun olduğunda aynı problemi yaşayabilirsin.
  • Power supply olucagını bende sanmıyorum...
  • yok power bunun sebepleinden biri. aynı sorun bende de vardı. 430 watt power taktım yine aynı. yani performans beklerken değişen birşey olmadı. ama normalde zaten 230 ile çalışıyor.

bence bütün güncellemeleri yap önce. güncellemeler çok önemli. kurduğun xp sp1 mi 2 mi çok farketdiyor. sp2 de bile bi sürü güncelleme var. şimdiki winamp sürümleri acayip. cpu yabak istersen müthiş işlemci desteği ile çalışıyorlar. rami kasıyorlar. artık firmalar uçuk sistemlerle çalışıyor bunu kabul etmek lazım.

benim şahsi düşüncem, ram. ddr ise, benimki gibi çok kasar. artık ddr hiçbirşeyi desteklemiyor. ddr 2 olması lazım en az. o da anakartı da değiştirmen gerek.

bi düşün bakalım :D
  • hocam sistemindeki ekran kartı normal mı üst seviyede bi kart mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: arda1811

hocam sistemindeki ekran kartı normal mı üst seviyede bi kart mı

128
  • quote:

Orjinalden alıntı: xcripto

yok power bunun sebepleinden biri. aynı sorun bende de vardı. 430 watt power taktım yine aynı. yani performans beklerken değişen birşey olmadı. ama normalde zaten 230 ile çalışıyor.

bence bütün güncellemeleri yap önce. güncellemeler çok önemli. kurduğun xp sp1 mi 2 mi çok farketdiyor. sp2 de bile bi sürü güncelleme var. şimdiki winamp sürümleri acayip. cpu yabak istersen müthiş işlemci desteği ile çalışıyorlar. rami kasıyorlar. artık firmalar uçuk sistemlerle çalışıyor bunu kabul etmek lazım.

benim şahsi düşüncem, ram. ddr ise, benimki gibi çok kasar. artık ddr hiçbirşeyi desteklemiyor. ddr 2 olması lazım en az. o da anakartı da değiştirmen gerek.

bi düşün bakalım :D

Ram ddr 400, XP sp2'li

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarımda Windows SP2 yüklüydü. Windows SP1 yükleyince şimdilik ne yavaşlama kaldı ne de takılma. Eskisi süratlendi. Tek sıkıntı USB 2.0 ile çalışan bütün harici şeyleri epey bir yavaş okuyor. Neyse buna da şükür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.