Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler iyi tatiller....Ben bilgisayarımdan memnundum gayet iyiydi uzun yıllardır kullanıyorum online oyunlar v.s oynuyorum sorunsuz bi bilgisayardı. Ama son 1 2 aydır oynadıgım oyun çok acık kalınca falan belli bi süre sonra bilgisayar kendini kapatıyo bu sıklıkla olmuyo bazen oldu bu 1 - 2 ay içinde geçen gün normal bi şekilde bilgisayarımı kapattım hiç bir sorun yoktu sabah kalkıp açmaya çalştğmda siyah ekran geldi ve başlangıç onarma v.s ya da normal olarak başlat seçeneği çıktı onarmayı seçtim onarmasını bekledim ama onarmadı resetledim normal olarak başlattm başlattğmda açıldı açldıgındada 2 3 dakka sonra mavi ekran hatası verdi ve bilgisayarı tekrar açmaya çalştğmda resetledğimde bilgisayar açılmadan önce işlemci bilgilerini gösterirya hani onu gösterdi ve sonra siyah ekran geliyo "_" sol üst kenarda bu alt tire sürekli gidip geliyo tekrar resetledğimde bazen başlanngç onarm bölümüne falan geliyo resetledikçe tuttrmaya çalştm bazen açldı bilgisayar bazen açılmadan bazı yerlerde dondu mesela windows yükleniyorda falan mavi ekran hatası verdi sürekli sonra kapattm bilgisayarı ertesi gün tekrar açmayı denedim ve bu sefer bilgisayar çalşyo yani fanlar falan ama ekrana hiç görüntü gelmiyor monitörüm açılınca normalde mavi ışık yanar ama sarıda kalıyo :( anlamadım lütfen yardım edinn çok teşekkürler !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
harddiski başka bir sata girişine taksana yani onun takılı olduğu yerde yanyanadır zaten aynı renktir bi üstündekine filan tak. Bu arada sıcaklıkla ilgisi olabilir ya da format at belki virüs girmiştir. ekrana görüntü gelmiyorsa ramleri ekrna kartını filan çıkar sonra tekrar tak. Olmazsa bios pilini çıkarıp tak.
quote:
Orijinalden alıntı: aseria
Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler iyi tatiller....Ben bilgisayarımdan memnundum gayet iyiydi uzun yıllardır kullanıyorum online oyunlar v.s oynuyorum sorunsuz bi bilgisayardı. Ama son 1 2 aydır oynadıgım oyun çok acık kalınca falan belli bi süre sonra bilgisayar kendini kapatıyo bu sıklıkla olmuyo bazen oldu bu 1 - 2 ay içinde geçen gün normal bi şekilde bilgisayarımı kapattım hiç bir sorun yoktu sabah kalkıp açmaya çalştğmda siyah ekran geldi ve başlangıç onarma v.s ya da normal olarak başlat seçeneği çıktı onarmayı seçtim onarmasını bekledim ama onarmadı resetledim normal olarak başlattm başlattğmda açıldı açldıgındada 2 3 dakka sonra mavi ekran hatası verdi ve bilgisayarı tekrar açmaya çalştğmda resetledğimde bilgisayar açılmadan önce işlemci bilgilerini gösterirya hani onu gösterdi ve sonra siyah ekran geliyo "_" sol üst kenarda bu alt tire sürekli gidip geliyo tekrar resetledğimde bazen başlanngç onarm bölümüne falan geliyo resetledikçe tuttrmaya çalştm bazen açldı bilgisayar bazen açılmadan bazı yerlerde dondu mesela windows yükleniyorda falan mavi ekran hatası verdi sürekli sonra kapattm bilgisayarı ertesi gün tekrar açmayı denedim ve bu sefer bilgisayar çalşyo yani fanlar falan ama ekrana hiç görüntü gelmiyor monitörüm açılınca normalde mavi ışık yanar ama sarıda kalıyo :( anlamadım lütfen yardım edinn çok teşekkürler !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
Ramları çıkartın tek tek takarak sistemi çalıştırmayı deneyin PSU bağlantılarını kontrol edin ve HDD güç kablosunu değiştirin. Her hangi bip sesi var mı bildirin. Sonra olarak bios pilini çıkartıp takarak bios resetleyin.
[size=4]Herkese merhaba, Bu sorun benimde başıma gelmişti.Bilgisayar sürekli başlangıç onarmaya giriyordu.O gün sinirden bilgisayara 4 kez felan format atmıştım.Ama sorunun çözümünü farklı bir şekilde buldum.
Bu üstteki linkte disce hard format atıyoruz.Yani bir önceki formattan hiçbir şey kalmayacak şekilde resetliyoruz.Bunu yapmadan önce uyarayım.Bilgisayarındaki hiçbir dosyaya bir daha erişemezsin.Bu yüzden ubuntu..vb. programlarla dosyalarını yedeklemeni öneririm.Bu işlem oldukça uzun sürer.Ben 1Tb Sata discime yaklaşık 3 saatte reset atmıştım.Bundan sonra kurucagın temiz bir win7 seni 1 sene rahat idare ettirir. (Linkteki arkadaş çok güzel açıklamış.Onun dediklerini iyi takip etmeni öneririm.)
anladımda bilgisayar artık açlmıyo ki monitöre görüntü gelmiyor kasa çalışıyor
bilgisayarın iyi bi bakıma ihtiyacı var ve buradan yönlendirme ile olmaz bilen birisine yada bilgisayarcıya götür
quote:
Orijinalden alıntı: aseria
anladımda bilgisayar artık açlmıyo ki monitöre görüntü gelmiyor kasa çalışıyor
Bios pilini çıkartın tekrar takın bios resetlensin ekrana görüntü gelmezse ekran kartını çıkartarak onboard'da çalıştırmayın deneyin.
PSU bağlantılarını doğru bir şekilde yaptığınızdan emin oldun