Merhaba arkadaşlar geçen sene nisan ayında sadece internet kullanmak yani video,msn,facebook,müzik vs gibi şeyler için dell inspiron netbook aldım ilk zamanlar çok memnundum ram 1gb oluşundan öyle çok fazla birşey yüklemedim hafızanın yarısından fazlası boş durumda.
Sorun bilgisayar interneti kullanmadığım zamanlarda bile yavaş mesela wordde yazı yazacağım zaman paint excel falanda açık oluyor hemen yavaşlıyor doğru düzgün yazı yazma imkanı yok yani.Daha sonra youtubeda video izlerken yine diğer sekmelerde facebook twitter falan açık oluyor birden donuyor dakikalarca bekliyorum falan doğru düzgün video izleyemiyorum 3 aydır.Avastın virüs programını kullanıyorum bir çok kez tarama yaptırdım ama virüs yok.Gereksiz her şeyi sildim tempden falan temizledim çoğu şeyi ama sorun devam ediyor,ayrıca eskiye göre daha geç açılıyor bilgisayarım.Çok anlamıyorum bilgisayar işlerinden birşeyleri yanlış yapıyor olabilirim sorunun nereden kaynakladığını bilemiyorum,pek anlatamadım sıkıntımıda galiba.. Ne yapmam gerekli,çözüm nedir ?
en son ne zaman temiz bi kurulum yaptınız yani format atmıştınız-zamanı gelmiş olabilir artık
Aslında sana şöyle anlatayım. Ne kadar kullanırsan sistemin o kadar şişer. Mesela bir resim indiriyorsun siliyorsun en fazla 200 kb diyorsun ama zamanla öyle sistemde şişmeler yapıyor. Masaüstünde fazla simge varsa geç açılması bundan kaynaklı olabilir. Diğer konu belki arka planda güncelleme açık olabilir. internet konusunda 3 tane browser kullanıyorum. Chorme Mozilla ie genelde ilk 2 sini kullanıyorum. Java da mozilla daha iyi gibi. Bunun yanında kullandığın eklentilerde yavaşlamana sebep olabilir. Bence ComboFix + Windows Fix programı sana yardımcı olabilir. İnternette hızlı gezmek istiyorsan CCleaner cookies temizleyici kullanmalısın. Eğer çok şey sil yükle yaptıysan formatta atabilirsin. Chorme de fazla sekme açınca bende de donma oluyor. Şuanda youtube genel anlamda yavaş nedeni java dan html5 e doğru geçmeleri.
quote:
Orijinalden alıntı: beginyou
Aslında sana şöyle anlatayım. Ne kadar kullanırsan sistemin o kadar şişer. Mesela bir resim indiriyorsun siliyorsun en fazla 200 kb diyorsun ama zamanla öyle sistemde şişmeler yapıyor. Masaüstünde fazla simge varsa geç açılması bundan kaynaklı olabilir. Diğer konu belki arka planda güncelleme açık olabilir. internet konusunda 3 tane browser kullanıyorum. Chorme Mozilla ie genelde ilk 2 sini kullanıyorum. Java da mozilla daha iyi gibi. Bunun yanında kullandığın eklentilerde yavaşlamana sebep olabilir. Bence ComboFix + Windows Fix programı sana yardımcı olabilir. İnternette hızlı gezmek istiyorsan CCleaner cookies temizleyici kullanmalısın. Eğer çok şey sil yükle yaptıysan formatta atabilirsin. Chorme de fazla sekme açınca bende de donma oluyor. Şuanda youtube genel anlamda yavaş nedeni java dan html5 e doğru geçmeleri.
Dediklerinizi anladım,daha önce format attırmadım zaten tek başına çözüm getiremem diye düşünüyorum.Cleaner cookies temizleyicim önceki laptpmda vardı bunda var mı yok mu onu bilmiyorum açıkcası.Ama bilgisayarımda güncelleme yapmam gerekli olduğu zaman yaptım facebookda bile oyun oynamadım fazla birşey indirmedim. Ne kadar kullanırsan sistemin o kadar şişer. Mesela bir resim indiriyorsun siliyorsun en fazla 200 kb diyorsun ama zamanla öyle sistemde şişmeler yapıyor. Ama bunu bilmiyordum.Şimdi varolan bir kaç programı sileceğim,chrome kullanıyorum bende daha önce mozilla da indirdim ama chrome kadar iyi ve hızlı kullanamadım onu yada bana öyle gelmiş olabilir.
Birde son bi sorum olacak; netbooku masada kullanamıyorum çoğu zaman soğutucum falanda yok ne yazık ki fanın ısınmaması gerekli biliyorum.Soğutucu kullanmak şart mı?
quote:
Orijinalden alıntı: LalYılmaz
quote:
Orijinalden alıntı: beginyou
Dediklerinizi anladım,daha önce format attırmadım zaten tek başına çözüm getiremem diye düşünüyorum.Cleaner cookies temizleyicim önceki laptpmda vardı bunda var mı yok mu onu bilmiyorum açıkcası.Ama bilgisayarımda güncelleme yapmam gerekli olduğu zaman yaptım facebookda bile oyun oynamadım fazla birşey indirmedim. Ne kadar kullanırsan sistemin o kadar şişer. Mesela bir resim indiriyorsun siliyorsun en fazla 200 kb diyorsun ama zamanla öyle sistemde şişmeler yapıyor. Ama bunu bilmiyordum.Şimdi varolan bir kaç programı sileceğim,chrome kullanıyorum bende daha önce mozilla da indirdim ama chrome kadar iyi ve hızlı kullanamadım onu yada bana öyle gelmiş olabilir.
Birde son bi sorum olacak; netbooku masada kullanamıyorum çoğu zaman soğutucum falanda yok ne yazık ki fanın ısınmaması gerekli biliyorum.Soğutucu kullanmak şart mı?
Yazın 3 tane fan çalışır vaziyette Adobe after effect ile çalışırken ekran kartım yanmıştı. Sıcaklığı sen kontrol ediceksin tabi ısınması da yavaşlamasına sebeptir. Çok ısınıyor reset atıyor kapanıyorsa bence soğumasını bekle,hemen açarsan zarar verirsin.
Advanced WindowsCare bu programı da kur. Çalıştır full sürümleri var google de.
hocam simdi sana xp yi önereceğim ama win7 savunucuları tepeme binecek benzer sorunlar ablama aldıgım netbookta da oluyordu external dvd-ram dan xp yükledim su an cok hızlı. simdi win7 daha iyidir daha hızlıdır diyenler elbet olacak ama ben aldıgım verime bakarım. xp den daha cok performans aldım onu kullanıyor su an. ama kaldırsaydı win7 yi silmezdim zaten