Şimdi Ara

Bilgisayarım arada donuyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar buna benzer başlıklarda konu elbet olmuştur ama derdimi anlatacak kısa bir şey bulamadım. Neyse sorunuma gelecek olursak şöyle ki bilgisayarım durduk yere takılıyor. Hem ses hemde görüntü takılıyor. Ne klavye ne de mouse çalışıyor o sırada. Hatta reset tuşu bile çalışmıyor. Güç düğmesine basılı tutup kapatmam gerekiyor. Ekran kartının ısınmasından olacağını sanmıyorum çünkü saatlerce oyun oynadığımda bile(Bf3,LoL,Ets2,Darksiders vb.) kapanmıyordu.Bu oyunları oynarken de kapandığı oldu ancak genellikle internette dolaşırken veya hiçbir şey yapmıyorken bile kapandığı oldu. Bu durumda aklıma işlemci geldi yada işletim sistemin de bir sıkıntı olabilir. Ben direk çareyi formatta arayan biri olmadığımdan konu açmak istedim. Eğer bu konu hakkında bir bilgisi yada çözüm önerisi olan varsa lütfen yazsın. Yakında bilgisayar kapağı açıkken çalıştırmayı düşünüyorum belki işlemci fanında sıkıntı olabilir ve bunun yanında tekrardan bir temizlik yapıcam. Keşke bunları yaptıktan sonra konu açsaydın diye düşünenler olabilir ama düzelip düzelmediğini anlamak için beklemem gerekebilir. Çünkü ne zaman olacağı belli olmuyor. Bugün oldu mesela 1 hafta sonra da olabilir yada yarın olabilir,2-3 saat sonra da olabilir hatta belki 1 ay sonrada olabilir. Bu yüzden şimdiden konuyu açayım dedim. Bu olay yaklaşık 5 aydır filan oluyor ve dediğim gibi ne zaman olacağı, aralığı hiç belli olmuyor. Tabi şöyle bir şeyde var eskisine göre çok daha sık olmaya başladığını söyleyebilirim. Söyleyeceklerim sanırım bu kadar. Yardımlarınızı bekliyorum.

• hdd'yi tarattın mı, bad sektör olabilir.
  • Buyuk bir ihtimal islemcide sikinti vardir bilgisayar takildigi zaman islemci veya kasa isinmismi bir bak isinmis ise fanlari kasayi dikkatlice temizle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

hdd'yi tarattın mı, bad sektör olabilir.

Dediğinizi HDD Health adlı bir program ile yaptım ve hatta bilgisayarın kendinde bulunan chkdsk adlı programı da çalıştırdım ama bir sıkıntı çıkmadı. Hatta ne olur ne olmaz diye avast ile tam sistem taraması bile yapmıştım ama her şey normal görünüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöktuğÖztürk -- 17 Ekim 2014; 22:27:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencfrmcu

Buyuk bir ihtimal islemcide sikinti vardir bilgisayar takildigi zaman islemci veya kasa isinmismi bir bak isinmis ise fanlari kasayi dikkatlice temizle

Sizin mesajınızı sonradan gördüm kusura bakmayın. İşlemcide sıkıntı olmaması gerekir çünkü bilgisayarım mart gibi 2. senesine girecek. Yeni topladığım bir kasa ve kendi işlemci soğutucusunu değil de ayrı büyük bir soğutucu kullanıyorum. Daha ikinci senesine girmeden işlemcinin bozulmasını veya sorun çıkarmasını beklemiyorum(Yani öyle umuyorum). Az önce baktığımda da fanların çalıştığını gördüm. Bakalım yarın bide bunca şeyden sonra gündüz gözüyle iyice temizlik yapıcam ve geçen süreçte nasıl sonuçlar alacağıma bakıcam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.